תרגול חשיבה חיובית - שאלה
לאחרונה אני סובלת מכאב ביד באיזור הגיד. בהתחלה חשבתי שזה שריר תפוס כי הרגשתי את זה בכל היד עד שהתברר לי שהנקודה שממנה הוא מתחיל זה האיזור של הגיד. בין היתר זה מפריע לי גם לתרגל אסאנות בצורה סדירה ואני, שרגילה לתרגל כל יום, ואפילו פעמיים ביום, מאוד קשה לי עם העובדה שעכשיו אני לא יכולה לתרגל כמו שצריך. אז ביומיים האחרונים נזכרתי במה שלמדתי בקורס חשיבה חיובית, על האוטוסוגסטיות. חיברתי לעצמי אוטוסוגסטיה לסילוק הכאב ובנוסף אני גם מתרגלת דמיון מודרך ו... מקווה לטוב.
. בגלל חופשת הפסח לא הצלחתי לקבוע תור לרופא למועד קרוב כדי לטפל בבעיה גם בדרך הקונוונציונלית. השאלה שלי היא: האם טיפול בדרך של חשיבה חיובית ודמיון מודרך בלבד מספיק אפקטיבי כדי לטפל בבעיה הפיזית? או שהכרחי גם לשלב את הטיפול הקונווציונלי? שאלה נוספת: איך היוגה יכולה לעזור לי לטפל בכאב? אני מתרגלת אסאנות ממש בצורה מוגבלת, כל אסאנה או תרגיל שדורש מתיחות של היד לפנים אני לא עושה כי זה כואב וכנ"ל גם אסאנות שיש בהן משקל על הידיים, כמו עמידת ראש למשל. היום כשתירגלתי ככה בשיעור באמת שאלתי את עצמי, אולי אפשר בעצם דרך תרגול האסאנות לשחרר את המקום שכואב?