הכל דיבורים

הכל דיבורים

שלום אני אמא ל-2 מיקה בת 4 ואיתן בן שנה ו-10 חוד' מיקה שתהיה בריאה מדברת בלי הפסקה איתן חוץ מכמה מילים בודדות (חלקיקי מילים..) לא אומר הרבה עזבו שהוא מתכחש לאמא שלו וקורא לה אבא אבל אני השלמתי עם זה מתי יש מצב של דאגה? נ.ב מיקה מדברת מגיל מוקדם יותר

zehava482

New member
מתי פעוטות מתחילים לדבר?

אני אמא לבן שנה ושמונה חודשים, הוא מבין מה אומרים לו, אבל הוא בקושי מוציא מילה?איך אפשר לדרבן אותו לדבר?בקושי אומר אימא אבא. מתי מתחילים לדבר? או שאני מגזימה ? מה ההתפתחות השפה הנורמלית? אגב זה הבן הראשון שלי

למיקה ואיתן

קשה לענות בלי לראות. ככלל יש ילדים שלומדים לדבר מאוחר יחסית ( כמו בני הצעיר למשל ) ובגיל של בנך עדיין יגידו רק מילים בודדות. נראה לי שאם יש תקשורת טובה והבנה של מה שאתם אומרים לו אפשר בהחלט לחכות עוד לפני שמתחילים לדאוג.

בגיל הזה בד"כ יש מספר מילים או

הברות. יש מקדימים ויש מאחרים, בכל מקרה תמשיכי לדבר איתו, תעודדי אותו לחזור אחריך. תתלהבי כשהוא אומר משהו. לרוב לא מטפלים עד גיל 3. יכולה לעודד אותך שבן אחותי גם כן היה מאחר דיבור (באמת בקושי דיבר עד גיל 3), והיום בגיל 4 הוא מדבר יפה. הוא תקשר בעזרת פנטומימה, הבין הכל וכולם הבינו אותו. תחשבי על עצמך בנושא שפה זרה: קודם מבינים ואח"כ רק מתחילים לדבר. זה טבעי. יש את הבדיחה על הילד שלא דיבר עד גיל 6, עד שיום אחד הגישו לו מרק, הוא טעם ואמר "המרק חם מדי". כולם התפלאו ושאלו למה עד עכשיו לא דיברת והא ענה :"כי הכל היה בסדר"...

תודה ענת

בהחלט יש הבנה הוא מסביר מצויין ויודע לקבל אך מה שהוא רוצה בדיוק אנחנו למדנו להבין אותו לפי הברות וסימני ידים שהוא סיגל לעצמו (כדי לסמן שהוא רוצה לשתות פטל הוא משום מה טופח לעצמו על החזה...) וכאלו דברים אני נרגעת תודה

בד"כ לפני גיל 3 לא מתחילים טיפול

יש מקדימים ויש מאחרים.... מה גם שבגיל הזה זו באמת לא סיבה לדאגה לפי מה שתארת. וראיתי אותך בעיתון

הזדהנו אתכם ../images/Emo13.gif

בעלי התחיל לקרוא את הכתבה, ואני העפתי מבט מהצד. משהו שם נראה לי מוכר עד שקלטתי פתאום
שימי לב לחתימה שלי, זה קורה בדיוק בגלל זה.

למעלה