הכל לטובה - גם אם יקרה אחרת ?

• פותח הנושא GMjoy
  • פורסם בתאריך

GMjoy

New member
הכל לטובה - גם אם יקרה אחרת ?

רציתי גם להביא דיון נוסף שמעניין אותי... בסוד אנחנו מגלים שיש לנו אפשרות לשנות ולייצר דברים בחיים שלנו. יש מגוון אפשרויות וכו וכו'...ככה מדברים בענייני הסוד וכוח המשיכה, כוח התת-מודע - כרבים דומים. אתם באמת מאמינים שאפשרי להשיג הכל ? לשנות דברים ? אני מאמין שאפשר לשנות את הפנימיות שלנו, את ההרגלים והאמונות שלנו. אבל לשנות מציאות? לשנות מסלול ? האם זה באמת אפשרי או שמדובר באי הבנה כלשהי שלי ? נגיד ומישהו מבקש עבודה בתחום שהוא אוהב. כמה שהוא לא עושה ועושה למען זה (נגיד והוא עושה הכל נכון) - עדיין אין לו את זה ? מה זה אומר? אני יודע שיש את עניין הבשלות לכל דבר - צריך לעלות מדרגה מדרגה, ללמוד ולהתבשל למען היעד הרצוי - כדי לדעת לקבל אותו. עכשיו, עד כמה באמת זה כבר תלוי באדם עצמו ? אם הוא עושה הכל נכון...(נגיד וככה הוא עושה). אולי הוא פשוט סוטה מהמסלול שלו, ולכן החיים מחזירים אותו שוב ושוב - עד שהוא יקלוט שזה לא שלו - גם אם זה נראה לו הכי טוב.

StopThisTrain

New member
הכל זה לטובה

גם אם זה נראה עכשיו אחרת. איזו זמרת חכמה
האם אדם שהרופאים הצהירו כי נותר לו חצי שנה לחיות חי חיים מלאים ובריאים 30 שנה לאחר מכן זה המסלול שלו? או שמא משהו השתנה בדרך? אולי בעצם המסלול המשותף לכולנו הוא למצוא את הדרך למסלול שנכון לנו? אולי אדם בוחר לעצמו את המסלול שלו? אני לא רוצה להיות אופטימי אבסולוטי שאומר שכן. אבל אני בהחלט מאמין שאם אדם מציב לעצמו מטרה, ופועל בדרך הנכונה, מתבשל מבפנים, הוא יתקדם שלב אחר שלב. אם זה נכון לגבי הדברים הקטנים, זה נכון לגבי הדברים הגדולים. כי בסופו של דבר מה שחוסם אותנו הוא ההתנגדויות שלנו- לא כך?

מבחינת ההתנהלות הנכונה, זה משנה בכלל?

את תצא בת-קול משמיים ותגיד לך שרק 1% מהחיים שלך תלויים בך, זה סיבה להתאמץ פחות? בלאו הכי הדבר היחיד שיש עלינו שליטה זה ההתנהלות שלנו עצמנו, אז עלינו תמיד להתנהג כאילו 100% תלוי בנו, בין אם זה נכון ובין אם לא. וחוץ מזה, ברור שאפשר לשנות את המציאות האישית שלך. ההיסטוריה מלאה בדוגמאות של אנשים שביצעו מהפכים מדהימים במציאות שלהם. נכים שהפכו לאלופים בכדורגל. עניים שהפכו למיליונרים. מפגרים שלמדו באוניברסיטה... שלא לדבר על ממציאים ומדענים שגילו חוקי טבע חדשים, ופרצו לגמרי את הגבול של מה שנחשב "בלתי-אפשרי" בזמנם. כך שברור כשמש שהיכולת האנושית ליצור מציאות היא מדהימה - באמת ובתמים. האם יש לה גם מגבלות? מן הסתם כן. אז מה? כל עוד לא עשית 110% ממה שהיית יכול לעשות למען היעד שלך - במעשה ובמחשבה - זה לא רלוונטי עבורך. אתה מבין, זה בכלל לא נורא לנסות ולא להצליח בגלל דברים שלא תלויים בך. הטרגדיה הגדולה באמת, היא כשבן-אדם מגיע לגיל 120 ומתייסר על כך שהוא ביזבז את חייו על שטויות ותירוצים במקום ללכת אחרי החלומות שלו.

GMjoy

New member
תודה על התגובות.

אבל אני מתייחס בדיוק לנקודה הזו, שכאנחנו מגיעים לתובנה באיזשהו שלב. מישהו משקיע בחזון שלו, עובד למענו, עושה את הדברים בצורה הטובה שהוא יכול - ובשלב מסויים הוא מגלה שכל הדברים לא היו במסלול הנכון. נכון, אולי הוא הצליח בדברים מסויימים שהוא עבד עליהם, אבל לא מימש את הפוטנציאל במקסימום שרצה. מה זה אומר ? שבפוטנציאל זה גם לא המסלול שלו. ומשם הגעתי לשאלה: האם כל זה היה שווה את השנים שהוא ביזבז, כדי שיום אחד בהיר הוא יבין שזה לא שלו ? אני בעצם רוצה להגיע לפואנטה שבה אפשר להיות ממוקד במשהו, וגם להיות במסלול הנכון - ככה הדברים יבואו לידי מימוש הפוטנציאל המתאים לנו. זה כמו שקראתי בספר אחד על אדם שהקדיש את כל חייו לחלום להפוך לבעל עסק בתחום המחשבים. הוא היה מלא השראה ושאיפה, השקיע בלימודים, בעבודה וכו'... הוא היה מוצא לעצמו הזדמנויות שונות להצליח - והיה פועל עפ"י תחושות בטן, ועד שבעצם מסתיים הסיפור עליו, הקורא מבין שכל הדרך הייתה לא נכונה לו. אותו איש גילה אחרי 15 שנה שהוא לא הצליח בכלום!!! הוא פשט את הרגל בהכל! ואחרי שהגיע לייאוש ולגמרי לקה בדיכאון עמוק, הוא התחיל לשבת בביתו, וצייר תמונות. הוא צייר מלא מלא תמונות - שהיו חלק מכישוריו כילד - ואישתו קלטה שאפשר למכור דברים כאלה! היא יצאה עם התמונות שלו ואנשים התחילו להתעניין... התחילו לקנות את היצירה שלו, והוא הגיע ליופי של עסק כזה חח הוא פתאום גילה כמה זמן ביזבז על רצון להרוויח כסף דרך השאיפה בתחום המחשבים, וביזבז מהם 15 שנה!!!

אספר לך משהו.

לפני שנתיים התוותי לי מסלול. דרך שאני צריכה לעבור כדי להגיע לנקודה שרציתי. תכל'ס, כל חיי רציתי להגיע לנקודה הזאת. כל חיי חיפשתי את הדרך להגיע אליה. ניסיתי אלף ואחד דברים, ושום דבר לא הלך. אז מה זה אומר? שבזבזתי את כל השנים האלו? לא. למדתי המון, התפתחתי, גדלתי, התעצמתי, הכרתי אנשים טובים, ניסיתי תחומים חדשים. אז לא הגעתי אליה בגיל 18 כמו ששאפתי, סו וואט? אז עדיין לא נסעתי לשנה באנגליה כמו שאני רוצה, סו וואט? אז זה יקרה בעוד שנתיים, שלוש אבל זה יקרה, מתישהו. לדעתי כל דבר קורה בזמן שלו ואיך שהוא אמור לקרות. אם זה עדיין לא קרה, יש לזה סיבה, רק צריך לגלות מהי. והסיבה שלא הגעתי לאותה נקודה בגיל 18 כמוש רציתי היא שלא היתה לי דרך, היה לי רק את יעד הסיום וגם הוא היה מעורפל. עכשיו יש לי את הדרך ואת יעד הסיום, כשהוא מאוד ברור ומדוייק. אין לי תאריך סיום, כי אני יודעת שאלוהים צוחק כשאנחנו מתכננים תוכניות. כחלק מהתוכנית שלי אגב, נרשמתי ללימודים. כחלק מהתוכנית עברתי לנשר וכולם לא מבינים מה אני עושה לעזאזל בצפון כשכל החיים שלי בת"א. שלא יבינו, אני מבינה.
אז העיר נשר עצמה לא היתה כתובה בתוכנית. היא הגיעה אלי כחלק מההליכה בדרך, כמו גם הביצפר שאני לומדת בו, שהוא ספציפית לא היה כתוב. הוא פשוט ענה על הצרכים שלי הכי טוב מבין כל האחרים, ואז מה שהוא הכי יקר. עוד דוגמא. שנים אני תקועה בזוגיות. תקועה. לא זז שומדבר. למה? כי וואלה, יש דברים שאני לא מוכנה להתפשר עליהם. אז אני מחכה. ואולי זאת הסיבה שאותו אחד מהדוגמה שלך לא הצליח. כי הוא לא היה מוכן להתפשר. אז אולי אם אתפשר אמצא את הזוגיות שלי, אבל האלטרנטיבה (להיות לבד) לא עד כדי כך רעה מבחינתי, אז אני מעידפה לחכות מאשר להתפשר ולסבול במשהו שלא מתאים לי. זה הכל עניין של בחירות בחיים ועל מה אתה מוכן להתפשר ועל מה לא.

StopThisTrain

New member
עבר הווה עתיד

העבר שלך הוא אוסף אירועים שהובילו אותך לנקודה בה אתה נמצא. ההווה הוא מה שאתה עכשיו העתיד- בשליטתך המוחלטת... אם תשב ותנבור בעבר שלך הוא ישוב אליך שוב ושוב ושוב. במיוחד אם תגיד לעצמך שביזבזת את זמנך, או שעשית טעויות. כל עוד דבר היה נכון לגבי דבר מסויים אז הוא נכון גם אחרי 15 שנה. הגעת למצב שבו אתה אומר שאתה צריך לשנות כיוון? זה מרגיש לך נכון? זה אמיתי? אתה מבקש את זה? אז למה אתה מחכה?

למעלה