הכל מתחיל ונגמר במינון.

מיכל@בר

New member
הכל מתחיל ונגמר במינון.

לא הופנתה אצבע מאשימה כלפי אף אחד, לא נכתב באף מקום ש"צריך" רק להתאבל ולבכות וכו´. תפסיקו להוציא דברים מפרופורציות. תמיד היה מקום בפורום הזה לצחוקים ולהתקשקשויות , ופעם אחת, בעבר הרחוק, כאשר נדמה היה לי ואנשים נוספים כתבו לי שהרוח הזו מקשה על הכניסה שלהם, כתבתי את דעתי. התגובות היו דומות. אם רק בכי, לא אנחנו. קצוות - שחור ולבן. לא קונה שההתפרקויות האלה קשורות לשכול. זו התפרקות אחרת, שיכולה היתה להתנהל גם בפורום של הגששים. הן מתנהלות כאן כי האנשים מכירים כבר אחד את השני ולכן בוחרים את המקום הזה. אני לא עושה נו נו נו לאף אחד, לא מרגישה כך. לא מבטלת כהוא זה את התמיכה הניתנת כאן השכם והערב. לא מבטלת כהוא זה את הצורך להתקשקש ולא רק לבכות. לא רוצה לכופף אף אחד כדי שיתקפל ויבקש סליחה. אני לא חושבת שהבכי הוא שליטה וה´לא בכי´ הוא חוסר שליטה. אני מקבלת את זה כשזה קורה במסגרות אחרות על רקע סחיטה רגשית. לא כאן. אין צורך להקצין כל כך את הדברים. כל מי שהתנדב להרגיש שהוא זה שגרם לי לכתוב את הודעה, יכול לשבת בשקט. אני לא מחלקת ציונים, לא תפקידי ולא מענייני. כולם, עד האחרון שכאן, הושיט יד, כתף, כשמישהו היה זקוק להם. תמיד התפעלתי מזה כמו אחרים. ותמיד הודיתי על כך. גם על הודעות אישיות שלי וגם על הודעות של אחרים. וכאן, אולי המקום להסביר את עניין ה"פורום המומלץ". מקובל שאחת לשבוע, מנהל פורום מסויים ממליץ בפני הנהלת הפורומים ב"תפוז" על פורום שראוי בעיניו לקבל נקודות טובות על דרך פעילותו. בשבוע שעבר קיבל הפורום שלנו את הציון הזה, ולכן נכתב במסגרת הפורומים המומלצים. אבל: כשמישהו רוצה לכתוב שזיפת לו על הנשמה, ונקלע לשיחות לא שיחות, איך בדיוק יהיה מסוגל ללחוץ על הודעה חדשה ולדבר? למי בדיוק? לחלל האוויר? לא טבעי שהוא מעוניין לפנות למישהו? שהוא מצפה להתייחסות? לא טבעי שימשש את הדופק לפני שהוא כותב? מה כותבים אחרים? מה נכתב בהודעות אחרות? גם למחרת, לא ירצה לדעת מה כותבים בפורום הזה? מכירה את הגישושים האלה עד שנשלחת הודעה. יודעת כמה קשה לכתוב הודעות בפעם הראשונה דווקא בפורום מהסוג הזה. וגם בפעם המאה. דווקא הדוגמא שנתת, עזרה@ראשונה, שליאת נכנסה באותו לילה טרום לוויה, היתה מפוספסת. היא התנצלה על כך שהיא אולי מעוררת מצב רוח רע ולא זו כוונתה. לא זוכרת בדיוק את המילים ואין לי עניין בציטוטים. אין צורך בשיחות סלון. לא ולא. אין צורך לעבור לאנגלית כדי שהילדים לא יבינו. מותר לומר מה שחושבים ומה שמרגישים כמו הדוגמאות שנתת, אחת מהצד. וכאן בא עניין המינון. אין נכון ולא נכון, אין בסדר ולא בסדר. יש עניין של מינונים נכונים או לא. אותו מצב בו אומרים: עד כאן. כל עוד אני מנהלת את הפורום הזה, אשים רגל על הברקס כאשר ארגיש שהאיזון מופר. לא היתה לי כוונה לפגוע באף אחד, ממש לא. מתנצלת שכך קרה. מאחלת שבת טובה לכולם.

שבת שלום לך מיכל

באמת מספיק עם ההתנצלויות לכאן ולכאן. המסר הובן. דשנו מספיק בדברים נראה לי שמיצינו את הנושא לתקופה הקרובה. מקווה שקבלת גם את האימייל ששלחתי לך מחבקת אותך בהרבה הרבה אהבה ואין סוף הערכה אחת שלך אה! וגם טוב שהבהרת את ענין הפורום המומלץ.. עכשיו אני רגועה..

כמה מילים

מה לעשות שזהו פורום של שכול ואובדן. מעצם הכינוי של הפורום הרי מדובר על דברים כאובים מאד שבנפשם של המאבדים את יקיריהם. זהו כן פורום שונה, עזרה, למרות רצונך לעשות אותו כפורום ככלל הפורומים. גם כאשר ישנה ציניות היא בדרך כלל קשורה לאובדנים שלנו. עזרה, אין זו הפעם הראשונה שאתה מתקיף את מיכל נמרצות, ואישית,על רצונה לשים גבולות. אתה יודע שדברי נכתבים אליך מתוך חיבה. מכירה אותך די זמן בכדי לדעת את הצדדים היפים שבך. אבל, מה לעשות הפעם נפרצו השכרים ואני מוחה על צורת הכתיבה שלך אליה. ואולי, אפשר "להציע" למנכ"לית הפורום שתעשה פינות, לדוגמא: פינת הבישול ביום חמישי, או פינת הריקוד ביום רביעי, או לשם שינוי, למנות אותך עזרא כאחראי לפינת האורטופדיה. נכון שזה נשמע נורא? ולא הייתי רוצה שכך יראו הדברים. המקום חשוב לי ולהרבה אנשים, בין אם הם משתתפים ובין אם הם רק פסיביים. ותמיד, תמיד, יש לזכור את שם הפורום, שכול ואובדן. מיכל, אני שמחה שכתבת כאן שלא התכוונת לפגוע, למרות שידעתי זאת מלכתחילה. אין צורך בהתנצלות. פשוט, תבואו אל הפורום הזה כאשר אתם מרגישים שיש על לבכם דברים שהייתם רוצים לשתף אותנו. אין זה אומר שזה חייב להיות מדכא. הרי לא כל הודעותי הם מדכאות, לפעמים משתרבבת לתוכו ציניות שעוזרת להתמודדות. ותסלח לי מיכל שלקחתי לרגע תפקיד של מנהלת.

הלן, כל מילה מדוייקת ואני מוסיפה

כבר חתימה מתחת לכל מה שכתבת...... ורעיון הפינות - אגדה!!! צחקתי וכבר רצה למלא טופס הרשמה. כמה טוב שאפשר לחייך גם היום....בתוך כל המהומה הכללית והפרטית.

benni (mac)

New member
הלן¿

רק מהשלוש שנים האחרונות ¬³ התקלויות ב³ אזורים שונים בגוף ¬ באורטופדים כרוגים ¬ גם לי מותר להגיש מועמדות¿

benni (mac)

New member
"דרגות ורמות" - אצלי הכל נמדד ככה

ה כ ל. מבחינתי בחיי וכל צורת ההסתכלות שלי על ה כ ל - זה אותן דרגות ורמות... אני מופתע , וחייב להודות ,לרעה. ההודעה של מיכל ,מבחינתי היתה כה מובנת, כה קליטה , כה בלתי מתריסה , ומה קרה מאז?! מה הולך פה... גם לי שעות אינטרנט , עזרא...ויש הבדל בין פורום לצ´אט , לא?! גם שבוחנים את זה בקור רוח , ובצורה שכלתנית , עדיין יש הבדל בין פורום לצ´אט. ואפילו אני לא נכנס לענין שמו של הפורום - "שכול ואובדן"(כמו שהלן אמרה עד כמה שאני זוכר)והיות ואיני מסכים שהאפשרות של נתק בין הרגש לשכלתנות קיימת, מייד ידעתי , כן ידעתי ,שאחת מהצד ,sad,הילי לרגע,ועוד...יחושו "נזופות", ואני מייד חשתי צורך להשתמש באייקון שמעולם לא השתמשתי בו(אני לא אוהב אותו) אותו אייקון של חיבוק , ועד כמה שאני זוכר - אין לי קרבה לאף אחת מאלו,אבל היה לי חשוב שהן תדענה תחושתי. לגבי מיכל , לי אישית אין ספק ,מהיכן יצאה אצלה ההודעה ,כלומר,מהיכן שכל הודעותיה יוצאות - מהנפש הראוייה שלה. וכן , גם אני כמו איילת חושב , שבזכות אותה נפש ראוייה שלה , הפורום הזה מתקיים כפי שהוא מתקיים. ונא כל אלו שהיו...יזכרו מה קרה שמיכל עזבה,ואין אני טוען להרף עין אפילו , שאין אדם שאין לו תחליף , אבל לי ברור שבניהול אחר/ת של הפורום , הוא לא היה כפי שהוא. אין לי רצון וכוונה להתדיין , להתפלמס , להתפלסף,או כל מילה אחרת. הפורום הזה יקר לי ,בסך הכל הכל ענין של דרגות ורמות. ואני שמח לראות את אורי.מה לעשות,הוא היה חסר לי. ואני שמח לראות גם את איילת. גם היא היתה חסרה לי. ומה לעשות,אני שמח לראות את כולם וכולם. ומה לעשות , אני מופתע לרעה ממה שקורה , וממה שקורא , פה. שבת שלום לכולם וכולן.

מיכל@בר

New member
מודה על ההבנה, על המילים החמות,

מבינה ומצרה על מי שנפגע, ומקווה שבזאת הסתיים העניין. ליל מנוחה.

למעלה