הכל קרה בגלל רותי

הכל קרה בגלל רותי ../images/Emo210.gif../images/Emo210.gif

הלכנו לקטוף לנו תותים. קטפנו, קטפנו שם - עד שעייפנו ועד שנהיה מאוחר. קצת אכלנו, קצת קילקלנו וקצת גם נשאר למחר. יו, אני כולי סגולה - שחורה. אתמול היה לנו מפגש עם ילדי המשפחתון של הבת שלי לכבוד ל"ג בעומר המפגש היה בבית של אחד הילדים בכפר אז"ר היה להם עץ תותים עמוס תותים בחצר ואני והילדים, קטפנו ואכלנו תותי עץ מתוקים כל הערב. היה כיף אבל עכשיו אנחנו סגולים לגמרי וזה לא יורד.

shukpuck

New member
../images/Emo6.gif זה מזכיר לי קיץ אחד...

תואר ראשון, בטכניון. שבת של קיץ. אני וחברה נוסעות לים. בדרך חזרה בא לנו תותים. נזכרת שיש עץ שופע בטכניון. חונות ונכנסות יחפות עם בגד ים וגופיה, עם שיער רטוב וחול. מטפסות על העץ, זוללות מן השפע. הכל סגול- הידיים, הסנטר, הבגדים.. פתאום אבטחה. "הי, מה אתן עושות שם?, זה שטח פרטי אסור לכן להיות כאן!" אנחנו נקרעות מצחוק יורדות מהעץ, כולנו ג'יפה, מחייכות יפה ומבקשות שיפתחו לנו את הפקולטה הקרובה שנוכל לשטוף ידיים... ברור שפתחו, אלא מה?

hen79

New member
אני אוהבת תותים ואני אוהבת צבע סגול ../images/Emo6.gif

ואני ממש מקנאה... גם אני רוצה תות..... מהעץ!

איולי

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gifשוקפוק! גמרת אותי מצחוק!

אני יכולה לדמיין אותך ככה....

איולי

New member
איריתוש! זה כל כך מתאים לך! ואת אוהבת סגול כה

כהה אם זכור לי נכון מה שבטוח אחרי יום ליבוד לא יישאר עלייך הרבה... "הכל קרה בגלל רותי" זה שיר מוכר? אם כן של מי?

ofrarm

New member
זרעים של מסטיק

התקליט האהוב עלי מילדותי, עכשיו קניתי אותו בדיסק בהוצאה חדשה של אן אם סי , בסטימצקי

עץ תות זה תמיד זיכרון עם חויה של ילדות

אני זוכרת שהיינו ילדים היינו מטפסים על העצים עד לענפים הכי גבוהים רק בשביל להשיג איזה תות מתוק. היינו מתלכלכים נורא והכתמים של זה לא יורדים לעולם. עד היום אני רואה אנשים מכובדים עוצרים את המכונית ליד עץ תות וקוטפים ואוכלים וקוטפים ואוכלים. עכשיו עצי התות עמוסים בתותים מתוקים, לא כדאי לפספס כשעוברים לי אחד. ואיולי כפי שכתבה לך עפרה השיר מזרעים של מסטיק - קלאסיקה של ילדות מסוף שנות השישים עם דליה פרידלנדר. לא מכירה את השיר זרעים של מסטיק. לנטע ולי יש סוד נחמד שעוד לא גילינו לאף אחד אנחנו שתלנו מתחת לפלסטיק זרעים של מסטיק זרעים של מסטיק בקיץ הבא, בקיץ הבא נרוץ לגינה בכל יום ועל כל גבעול ועל כל ענף יבשיל לנו מסטיק עגול.

אתן יודעות וודאי שאפשר לצבוע בדים וצמר עם מיץ

תותים ומתקבלים גוונים נהדריםשל סגול. לאותם תותים הגדלים על העצים.

טלושקלה

New member
גם לי יש חולשה לעצי תות ויש לי אחד כזה בפינת

החצר ובעונת התות אני תלויה עליו באופן קבוע ולא מתחשבת בשנת הלידה תחת התות אני תמיד ילדה

חמוסי, האם לא צריך לקבע את הצביעה?

אני יודעת שבצביעת מצמחים צריך לקבע עם אלומיניום או נחושת או ברזל גם לפני הצביעה וגם לאחריה. כל שלב כזה משנה ומעמיק את הגוון, לא?

hen79

New member
נכון. חומץ מקבע צבע. אפשר להוסיף אותו במקום

מרכך במכונת הכביסה.

בכל צביעה ידנית כדאי לשטוף עם חומץ

אפשר גם להשאיר את התוצר כשעתיים במי חומץ. במקרה של צביעת סיבים -לאחר ההשריה בחומץ לסנן את הסיבים בבד גבינה או חתול או מסננת.וזאת שהסיבים ישארו "עגולים" . לחכות בסבלנות עד שהמים יורדים.ואם המים עדיין צבועים -אפשר לחזור על הפעולה.

nbrosh

New member
בבית של סבתי היה עץ תות..

אבל אני גדלתי בבית עם חרדה עצומה מלכלוך - הרשו לנו לאכול את התות רק אחרי שטיפה במים (לא כולם צייתו כמובן).

למעלה