הכל קרה כל כך מהר...

צימה

New member
הכל קרה כל כך מהר...

לפני שבועיים הרגשתי כאבים חזקים בארובת העין השמאלית. אחרי שלושה ימים עברו הכאבים ויחד עם זה התחיל טישטוש ראיה. חשבתי לתומי שיש לי איזה דלקת בעין והלכתי לרופא במחשבה שהוא ייתן לי איזה שהוא מרשם והסיפור ייגמר. מסתבר שכאן רק התחיל כל הסיפור... הוא דיבר בכל מיני מונחים שנשמעו לי זרים ומפחידים שדה ראיה MRI ... מכאן הכל התגלגל במהירות בזכות לחצים שהפעלתי על המערכת. בדיקה בבית חולים אצל נירואופטמולוג, בדיקת שדה ראיה, MRI... עברו בסך הכל שבועיים ויש לי כבר אבחנה של MS.. עברתי את שלב ההלם הראשוני.... אחריו בא שלב הבכי... אחריו שלב איסוף המידע... והיום אני בשלב של השלמה ורצון לעשות מה שצריך על מנת לחזור כמה שיותר מהר לתיפקוד מלא. מחר אני מתחילה טיפול בסטרואידים בעירוי למשך כמה ימים ונראה מה הלאה. האם לטיפול יש תופעות לוואי??? רציתי לשתף...

מאומאו

New member
קודם כל ../images/Emo24.gif

בנוסף לתשובה ולמידע הרפואי שתקבלי מד"ר קרני, אני מציעה לך להיכנס גם לפורום השכן - טרשת נפוצה - תמיכה. אנחנו אמנם לא רופאים שם, אבל אנחנו כולנו באותה סירה. הפורום הזה נועד יותר למידע רפואי, הפורום השכן הוא פורום של חולי טרשת או קרוביהם, או בעצם כל מי שרוצה... לשאלתך - תופעות לוואי של סטרואידים: ממה שמוכר לי - יש תופעות לוואי, הן לא נעימות אבל גם לא מאד איומות. אצלי הן התבטאו בעיקר בקצת קיצוניות של מצבי רוח - עברתי בשניות ממרץ מטורף לבכי, אבל זה עבר אחרי הטיפול. יש כאלו שסובלים קצת מכאבי בטן או כאבי ראש. אבל בל נשכח שהם גם מעבירים את תופעות ההתקף מאד מהר יחסית, ומבחינתי זה היה שווה "לסבול" את תופעות הלוואי. בכל מקרה - חשוב ביותר!!! לאורך הטיפול ומספר ימים אחריו- הימנעות מוחלטת מסוכר ומלח. מצרפת לך לינק לפורום השכן, ואת יותר ממוזמנת.

תגובה

לטיפול יתכנו תופעות לוואי ותלוי כמה זמן תקבלי אותו. בשלב הראשון יתכנו אודם בפנים, קושי בהרדמות עליה בתאבון, שינוי במצב רוח, ויש לעקוב אחר ערכי לחץ דם ורמות גלוקוז בדם.

magal101

New member
אם ההתקף ממש חלש, אפשר לוותר

על הטיפול עד התקף יותר חזק? או שמדובר גם בטיפול מונע?

למעלה