הכמיהה למקום שלי

הכמיהה למקום שלי

ההורים שלי בחו"ל מזה שבוע ותמיד כשזה קורה אני נזכר מחדש כמה אני זקוק למרחב האישי שאין לי על בסיס קבוע.
החדר בבית (בית ההורים) כבר לא משרת את המטרה. הוא קטן מדי לעומת הסוגים השונים של המחשבות ותחומי העניין שבראש. הוא גם מכיל יותר מדי דברים מהעבר שאינם רלוונטיים עוד.
זה כזה אבסורד! גבר בשנות ה-20 שהכי זקוק לקן שלו, שיוכל להכיל את כל רבדיו ושיאפשר לו שליטה מוחלטת ובלעדית על חייו - לא יכול למצוא כזה מבלי לשלם הון תועפות.
הדילמה היא או לעבור לשכירות - דבר שחונכתי כי אינו משתלם - או להמתין (עשרות!) שנים עד שתתאפשר רכישת בית ואחר כך עוד עשרות שנים נוספות של כבילות למשכנתא.

בתקופה אחרת הייתי יוצא למצוא איזו מערה ומגשים את צו הלב. היום - הצורך הבסיסי הזה הוא שצריך להתכופף, אין ברירה אחרת.

BloodyRose

New member
יציאה מהבית אמנם מלווה בהוצאה כספית גדולה

אבל בעיני? זה שווה את זה.
החופש שלי שווה הרבה יותר ממה שאני משלמת עליו בפועל...

כמובן שזה צעד שצריך להיות מחושב וזה לא חכם לצאת מהבית אם אין לך את היכולת והבטחון הכלכליים, אבל שב ותעשה את החישובים שלך, ותראה אם זה משהו שאתה יכול לעמוד בו.
אפשר לגור במקומות לא יקרים במיוחד (לא תל אביב / גוש דן), לא להחזיק רכב במידה ומתאפשר להסתדר עם תחבורה ציבורית, אולי אפילו לגור עם שותף/ה (קצת פוגע ב"חופש" שאתה משתוקק לו, אבל עדיין הרבה יותר משחרר מלגור עם ההורים).

זה אפשרי, אבל רק אתה יכול לדעת מה ההכנסה שלך ואם אתה יכול לעמוד בנטל ההוצאה.

(אחרי שגרתי כשנתיים מחוץ לבית ההורים, הייתי צריכה לחזור מסיבות כאלו ואחרות. שמתי לב שאחרי שחזרתי, הייתי יוצאת כמעט כל ערב. מה שאולי חסכתי מהשכירות יצא על הוצאות, רק כי היה לי קשה להישאר ערב בבית. אחרי חודשיים כבר עברתי דירה שוב).

תתחיל לחפש דירות באיזורים שונים שמושכים אותך, תקבל סדר גודל של מחירים, תישאר בינתיים אצל ההורים ותחסוך כמה שאתה יכול. בימינו זה באמת לא ריאלי להישאר אצל ההורים עד שאפשר לקחת משכנתא לקניית בית, והשכירות שווה את המחיר שלה...

אתה יכול גם לקפוץ לפורום 'יוצאים מהבית' ולקבל שם הערכה די טובה של הוצאות חודשיות שמתלוות להשכרה (חשבונות, אוכל, נסיעות וכו') כדי לקבל פרספקטיבה נכונה של הדברים.

בהצלחה

AlabamaW0rley

New member
למה הטוטאליות?

תמצא דרך להרוויח יותר, תעבור לגור בדירה לא הכי יקרה, תחסוך כסף ותוכל בהמשך גם לקנות דירה.

Purple Mushroom

New member

spaysi8

New member
אני חוויתי את אותו הדבר,

ואתמול עברתי לדירה משלי :)

אז, מבחינתי זה שווה את המאמץ והכסף וקריעת התחת,
כי זו הרגשה פשוט מדהימה..

למרות- שרק עברתי, אז לא יודעת איך ארגיש עוד כמה חודשים שאהיה סחוטה מעבודה. :p

Black Balloon

New member
מסכימה עם התגובות מעליי

היה לי ממש קשה לגור אצל ההורים, בלי שקט, בלי פרטיות...
עכשיו אני שוכרת דירה עם בן הזוג.
נכון, זו הוצאה לא קטנה,
נכון, מצטמצמים
אבל זה כ"כ כ"כ כ"כ שווה את זה. העצמאות הזאת שווה יותר מהכל, תחושת החופש שיש לך את הפינה שלך.
עם כמה שקשה לי כלכלית כרגע (גם מתחילה אוטוטו ללמוד), לא מתחרטת לשניה.
וכמובן שתלוי איזו דירה אתה מחפש, מה היא כוללת ובאיזה מיקם, כי יש טווח רחב של מחירים. אז זה תלוי בדרישות שלך.

Purple Mushroom

New member
מנסה לעזור דרך הניסיון שלי

שוב, . קודם כל מסכים עם אלבמה, היא בהודעה קצרה, מיצטה את כל הקטע והגישה שלי גם.
מהניסיון שלי, שוב, אני לא דוגמא טובה כ"כ, ויכול להיות שלמרות השאיפה שלי אחרי הגירושים, לחסוך ולקנות דירה משלי, זה לא יצליח לי בחיים האלו, אלא אם כן אחיה אלף שנים, אבל בכל זאת.

אני עברתי דירה, לחדר עצמאי בשכירות של 250 דולר לחודש, בגבול של נווה אביבים, רמת אביב ב', בפעם הראשונה בחיי בגיל 24 וחצי, אחרי 3 שנים של לימודי ערב בהנדסאים, לא הצלחתי למצוא עבודה בתחום, אולי רק אחרי מעברי הדירה,
ובתקופה הזאת הכרתי את תפוז, והצ'אט, והפורום הזה. וחזרתי לבית אמא מספר פעמים. ידה ידה ידה.
התחתנתי והתגרשתי, ולפני זה ובמהלך הזמן, נכנסתי לאובר דרפאט, ויצאתי מהפעם השניה, אחרי הפרידה והגירושין, בעזרת אמא שלי. והתחלתי לחסוך לדירה משלי, תוך כדי שאני כן משלם שכירות, ועובד ולא עובד.

דרך עבודה במשרה מלאה, ושכירות יחסית זולה, אני חושב שכן אפשר לחסוך לדירה משלך, אפילו בלי משכנתא, ולא לחכות עשרות שנים. בהצלחה !
-]=]

למעלה