הכן את חתולך לחורף: מי פה מומחה לחתולים?

karoona

New member
הכן את חתולך לחורף: מי פה מומחה לחתולים?

אז ככה, לפני כ3-4 שנים, אשתי ואני אמצנו 3 גורי חתולים (בשלושה מקרים שונים ונפרדים לחלוטין). אשתי אמצה חתולת רחוב נקבה. אני אמצתי חתול זכר שננטש כשהיה ממש בן יומו; ועוד חתולה נקבה שחלצתי מתחת למנוע של מכונית. לפני כשנתיים איחדנו את כולם בהדרגתיות, בדירת גן בלב ת"א. הם יכלו להכנס ולצאת כרצונם - וחייהם היו לא פחות מחיי דבש... השניים שלי היו חברים טובים מהתחלה. המפגש עם הנקבה השלישית של אשתי אמנם לקח זמן, אך הוגדר כמוצלח והיום כולם מסתדרים עם כולם (פחות או יותר). לפני כחצי שנה נולדה לנו בת ולאחר מפגעים מתסכלים רבים, החלטנו שראוי יותר שהחתולים יעברו להיות באופן קבוע בחוץ. אדגיש כי לא מדובר על חתולים שהם סמרטוטי רצפה שלא זזים כל היום. מדובר על 3 חתולים צעירים, מאוד פעילים, מאוד סקרנים, בדירה לא כל כך גדולה, ולמרות אהבתינו הרבה אליהם - נוצרה סיטואציה שפשוט אינה מאפשרת לנו להשאירם בתוך הבית. חוץ מזה שגם חתולי רחוב נוספים גילו את פתח הכניסה - בקיצור סדום ועמורה. כל עוד היה קיץ, היה נראה שהם דיי מבסוטים להיות בחוץ. יש להם הרבה מקומות מרבץ, הם מקבלים הרבה אהבה וגם 2 ארוחות ביום, ומצב רוחם היה נראה על הכיפאק... אך כעת הגיע החורף, ולמרות שהכנו להם מקומות מרבץ מקורים עם שמיכות, עושה רושם שהם לא מרוצים כל כך. במיוחד אחת מהנקבות. היא מייללת הרבה ומאוד רוצה להכנס. אנו אובדי עצות... אין לנו כרגע שום רצון ויכולת לאפשר להם להכנס הביתה. אין לנו יכולת לשכנע אותם ולגרום להם להשתמש במרבץ שהכנו להם (או למנוע מחתולי רחוב אחרים לתפוס להם את המקום). ואין לנו יכולת לשמוע את היללות האלה עוד הרבה זמן... מה לעשות??? אנחנו כמובן לא בורחים מאחריות; המטרה שלנו זה שלכולם יהיה טוב. מה דעתכם? לחכות קצת זמן ולקוות שהם יסתדרו בחוץ - במרבצים שהכנו או שימצאו אחרים בטוחים ויבשים? להתחיל לחפש להם בתים חמים אחרים - מהלך שכנראה יפריד ביניהם?

דרורפפ

New member
לצערי אני לא מומחה

לצערי אני לא מומחה. אני לא יודע מה אופי המרבץ שהכנת להם, לי יש בחצר חתולי רחוב שלא גדלו/חיו בתוך מבנה סגור כגון דירה/בית, הבעיה שלי איתם שהם כל הזמן רטובים, מרטיבים את עצמם בשלוליות או במאגרי מים בחצר, וכתוצאה מכך הם מרטיבים את המשטח/ריפוד של המלונות שלהם.

ציינת שאחת הבעיות היא שישנם חתולים 'זרים' שתופסים להם את המקום, לצערי האופציה הכי ראויה היא להוסיף מקום מרבץ נוסף. אני מקווה שמקום המרבץ באמת מגן ממים ורוח, ואם לחתולים אצלך יש נטייה/חיבה להיות רטובים, וכתוצאה מכך הם מרטיבים את השמיכות השמיכות הופכות לנטל ולא תורמות- ללא חימום אקטיבי/יכולת ייבוש, אולי עדיף בלעדיהם.

בנוגע לארוחות שציינת, האם גם כשהיתה להם גישה לדירה הם היו מקבלים 2 ארוחות ביום? חשבתי שאפילו 3 ארוחות זה נחשב למעט, במיוחד לחתולים שהורגלו למזון נגיש

karoona

New member
תודה על המענה

תודה דרורפפ; יכול להיות שבאמת עדיף ללא המגבות. באופן יחסי נראה שהם באמת נרטבים ואני לא בטוח כמה זה מפריע להם... אני הייתי מעדיף לראות אותם יבשים... אם אצטרך לדאוג למרבצים לכל חתולי הרחוב פה באיזור - לא אצא מזה... יש המון...
לגבי האוכל, כשהיו בבית, היה להם אוכל נגיש כל הזמן. אבל הם התרגלו ל2 ארוחות ביום. אחת של אוכל יבש ואחת של אוכל יבש מעורבב עם אוכל רטוב.
לדעתך עדיף להם להיות בחוץ, בקור ביחד? או בבתים חמים לחוד?

דרורפפ

New member
אני חושב שזו שאלה לא פשוטה

אני יכול להעיד על המקרה הפרטי שלי, במקרה שלי מדובר בשני שגרים של גורים- פלוס חתולים בוגרים. אצלי יש חצר גדולה שיכולה לאכלס את כולם, אצלי הכנתי מספר מקומות מכסה, אצלי הכנתי חימום אקטיבי לרצפה של המלונות, אצלי יש להם גישה לחצרות משותפות ובכך מרחב המחיה "הידידותי" שלהם מאוד גדול- אך לצערי לעיתים רחוקות הם יוצאים לרחוב/כביש, ואת זה אין לי אפשרות קלה/פשוטה/נוחה למנוע.

במקרה שלי לא הייתי טורח לחפש בתים, כי אני חושב שהתנאים הנוכחיים שלהם לא מצדיקים זאת. בנוסף, בגדול, הם פראיים ועושים נזקים בחצר- לא מכיר הרבה אנשים שהיו עומדים או רוצים לעמוד בנטל הכלכלי.

אם במקרה שלך מדובר בחתולים שלא יודעים להסתדר בחורף בחוץ, זו בעיה. אם אכן הם אינם יכולים לדאוג למקומות מסתור, לא יכולים לשמור על חום גוף, וכו'... אז אין לך הרבה ברירה וכמובן עדיף למצוא להם חלופה טובה יותר. אך האם באמת חלופה שכזו קיימת? האם הבית החם שתמצא- יכול לאפשר להם לצאת החוצה? כיצד הם יתמודדו עם השינוי- ללא היכולת לצאת החוצה? אני לא יודע, אבל אם הם לא יסתגלו למצב החדש, לא מן הנמנע שהם יחזרו לרחוב בדלת האחורית...

לעומת זאת, אם אכן יש באפשרותך לוודא שיש להם מכסה ראוי ושהם משתמשים בו, אני אישית בגשמים הראשונים הייתי בחוץ עם הגורים כדי לדאוג שהם 'יודעים' להשתמש במלונות, דאגתי לתת להם שם אוכל, וכו'. אז אם יש באפשרותך לוודא את הנושא הזה, אז אני לא חושב שהבעיה כל כך גדולה.

מהניסיון שלי, עם כמות החתולים הלא קטנה שיש אצלי, ועם העובדה שאני מאכיל חתולים בחצר, החתולים הבוגרים לא משתמשים במלונות. אני לא חושב שאם תוסיף מכסה- תגרום לכך שיגיעו עוד חתולים, במקרה שלי אפילו החתולים הבוגרים הקבועים לא משתמשים בהם, חתולים זרים כלל לא בכיוון.

לפי דעתי לכל הפחות הייתי מנסה להוסיף מכסה ראוי נוסף, הרבה לפני שהייתי טורח ומתחיל לחפש בתים מאמצים ראויים ומתחיל תהליך הסתגלות של חתולים בוגרים- פרויקט בפני עצמו.

Yukita

Active member
מנהל
לא תמיד אפשר לדאוג שיהיו יבשים

אפשר רק להציע להם אפשרות להיות יבשים, והדרך לעשות זאת היא שהמרבץ יהיה אטרקטיבי = לא רק יבש, אלא גם מרופד.
&nbsp
לא צריך בשביל זה השקעת ענק במי-יודע-מה. גם לקנות חבילה של סמרטוטי רצפה בסגנון הישן (לא המיקרופייבר, סמרטוטים ארוגים כמו שפעם היו כולם משתמשים בהם, נמכרים בדרך כלל מאוד בזול בחבילות) ולהשתמש בהם כריפוד בסיסי כדי שיהיה נעים יותר לשבת מאשר על סתם משטח קשה וקר זה פתרון בסיסי. משהו זול, פשוט, שלא כואב מדי אם הוא מתלכלך.
&nbsp
&nbsp

דרורפפ

New member
כיצד ניתן לדאוג למרבץ מרופד להישאר יבש?

כמובן שאני מבין את הצורך בריפוד, נוחות, חום, וכו'... אך אם החתולים מרטיבים את הריפוד, והריפוד נמצא במקום יחסית סגור, אצלי למשל הריפוד לא התייבש גם לאחר 24 שעות ללא גשם.

אני בחרתי בדרך של חימום אקטיבי לרצפה ובכך הריפוד מתייבש, אך ללא חימום אקטיבי, או דרך אחרת לדאוג לייבושו, אני חושב שכבר עדיף בלי

Yukita

Active member
מנהל
כשמדובר בסמרטוטים פשוטים

כל מה שצריך לעשות זה להוציא ולתלות לייבוש.... כלומר יש קבוצה של סמרטוטים בשימוש, פעם אלה במרבץ, ופעם אלה בייבוש, ולהיפך... לא כזה מסובך

&nbsp
&nbsp

דרורפפ

New member
האומנם זה לא נשמע מסובך

האומנם זה לא נשמע מסובך, אני ניסיתי להוסיף עוד "שכבה" יבשה, כדי לראות כמה זמן זה יחזיק, ולמחרת גם השכבה החדשה היתה רטובה וקרה.

במקרה שלי מדובר במשטחים יחסית גדולים, לדאוג לפרק אותם כל פעם שהם נרטבים (כל יום גשום?), ולתלות אותם... (אין לי היכן), זה פרויקט. מעבר לכך- אם מדובר ביומיים-שלושה רצופים של מזג אוויר גשום/חורפי, הרי שגם תלייה לא ממש תייבש אותם.

אני חושב שבשורה התחתונה, אם אין בנמצא חימום אקטיבי, אז שעדיף להשתמש במשטחי ריפוד מאוד דקים כדי שלא יספגו הרבה מים ושיהיה קל יותר להחליף אותם ו/או לייבש אותם, ואולי אפילו זה לא יעזור ויהיה עדיף להתפשר ולא להשתמש בריפוד כלל.

ותמיד יש האופציה להשאיר שלט בכניסה "לא להיכנס עם רגליים רטובות"...

karoona

New member
תודה לכולם - וחידוד השורה התחתונה

שוב תודה לכולם על הטיפים. אני איישם אותם. בכל אופן, השאלה שתכלס' הטרידה את מנוחתי היא זו: האם עדיף להפריד חתולים שגדלו יחד מינקות לטובת מציאת בתים חמים (משפחות חדשות) לכל אחד מהם בנפרד או דווקא להשאירם יחד ולקוות שיסתדרו בצוותא בחוץ בקור (תוך יישום הטיפים הנ"ל)...
שוב תודה מראש...

Yukita

Active member
מנהל
דעתי האישית

אישית, אם מצליחים למצוא בתים אמינים וטובים - כך עדיף. יחד או בנפרד, בבית טוב יזכו לצ'אנס הרבה יותר גדול לחיות חיים ארוכים, בריאים ומאושרים מאשר ברחוב.
&nbsp
כמובן שיש מי שחושבים אחרת. נסיוני האישי לאורך שנים עם חתולים שונים הביא אותי לדעתי כפי שהבעתי אותה כאן, ויחליטו מי שיחליטו לגבי דעתם האישית בכוחות עצמם

דרורפפ

New member
יש כאן מספר משתנים

אם החתולים אינם יכולים להסתדר במחסה בחצר שלך, אינם שומרים על חום גופם, וכו', אז אכן הייתי מעדיף להפריד אותם לטובת אופציה טובה יותר בה הם לא יסבלו.

אך הבעיה כאן שלא מדובר רק בהפרדה בינם, אלא גם בעובדה שאלו חתולים המורגלים להיות בחוץ, אז אם הבית המאמץ החדש לא מעוניין או לא יכול לאפשר להם לצאת החוצה, אולי זה יגרום לבעיות התנהגות, שיגרמו לבית המאמץ לוותר עליהם...

ולכן אני אישית הייתי עושה כמיטב יכולתי כדי לתת להם תנאים נוחים בחצר, ביחד, במקום המוכר להם.

למעלה