הכן מחשבך לויסטה!

Ambious

New member
הכן מחשבך לויסטה!

באתר הבא תוכלו למצוא אפליקציה לבדיקה האם מחשבכם עומד בדרישות לחלונות ויסטה. http://www.ati.com/technology/windowsvista/AreYouVistaReady.html התוצאות מחולקות לשלוש קטגוריות: מינימום, מומלץ, ואופטימלי, כשמינימום זה המינימום בשביל להריץ את המערכת על כל אפשרויותיה, כולל Aero. כלומר - אם לא עברתם את המינימום זה לא אומר שלא תוכלו להשתמש במערכת, פשוט שהיא תהיה כבדה מאד. שימו לב שהבדיקה היא של חברת ATI אז אם יש לכם כרטיס מסך של nVidia צפו להנחתה בתוצאות בכל מה שקשור לכרטיס מסך.

uriler

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

איזה קרועים ה ATI האלה... יש לי כרטיס Geforce 6800GT, עם 256 מגה... והם אומרים לי שאני עומד רק בדרישות מינימום... רק בגלל כרטיס המסך

Word Up

New member
כעיקרון נכשלתי רק בגלל מקום פנוי.

שזה יטופל בקרוב...

ishaydahan

New member
מישהו יכול להסביר לי על הבדיקה?

עשיתי את הבדיקה... בכרטיס מסך יצא לי לא משהו (6600 של nvidia) אבל זה מילא.. ATI... מה שהפריע לי זה המעבד... מישהו יכול להסביר לי מה הבעיה במעבד? ולאיזה מעבד לשדרג? תודה רבה!

Ambious

New member
אין שום בעיה במעבד שלך, הוא עבר את

הדרישות מינימום בשני מונים, זה מעולה.

ishaydahan

New member
סליחה.. טעות שלי.. הוא עבר

לא ראיתי את הלשוניות למעלה... אז אני מוכן לויסטה!
תודה רבה לך!

n u b i

New member
../images/Emo56.gifחח מחוקים ועוד שאלה

באמת גם לי נכשל האופשינל והמומלץ רק בגלל הכרטיס מסך שהוא גם ככה טוב מאד. יש לי שאלה: ויסטה בעצם לא מנצל את כל משאבי המערכת שלי נכון? זאת אומרת כשאני אפעיל משחק הוא יעבוד כמו שהוא עובד על XP או אפילו יותר טוב, וויסטה לא יקח את משאבי המערכת על חשבונו.

Ambious

New member
ברור שלא - אפילו יותר מזה, ניהול

המשאבים של ויסטה יותר טוב מזה של XP.

thankful

New member
אצלי הכל נכשל ...

בגלל כרטיס המסך שהוא של NVIDIA (ברור ש - ATI עושים כאן פרסומת לעצמם ... תמיד הם רושמים "מומלץ" ... כאשר כאן בא כרטיס מהדגם שלהם כמובן ...) הייתי יותר ממשוכנע שיש לי כרטיס מסך עם זכרון 32MB (זה נקרא RIVA TNT אפילו 64 , ומסתבר שזה בסה"כ 16MB זכרון ! כך נאמר במבחן ההרצה של ATI . לפחות 32MB נדרש לויסטה) . וכאמור , כפי שכבר ציינתי כאן בפורום , מינימום RAM הוא 512 . מומלץ 1GB , כך שלא יזיק בהזדמנות להוסיף עוד זכרון ... ליאור .

Ambious

New member
זה לא קשור לזה שזה Nvidia, הכרטיס

מסך שלך שייך לדור ממש ממש ממש ממש ישן. Riva TVT זה משהו מלפני חמש שנים לפחות.

Ambious

New member
כן, היה לי את זה לפני איזה מילניום

ברצינות, זה כרטיס עוד מלפני דור ה- GeForce, מה שאומר לפחות 5 שנים אם לא יותר.

thankful

New member
כן ... אני יודע שהוא ישן נושן :)

בערך אצלי מחזיק מינואר 2002 או משהו כזה ... זה אומר הכל :) ודבר נוסף , לגבי זכרון ה - RAM : ראיתי בבדיקה של ATI , שה - RECOMMENDED (מומלץ) הוא 1GB (לי יש רק 512MB , כאמור) וכן האופטימלי הוא גם-כן 1GB . האם זה אומר , ש - WINDOWS VISTA לא תיתן ביצועים טובים יותר (באופן משמעותי) עם זכרון של מעל 1GB ? אם כך , לא שווה לי (כך זה נראה בינתיים בכל אופן) להוסיף יותר מ - 512MB RAM בשלב זה ... אלא אם אני רוצה להיות מוכן כבר מעכשיו ל - WINDOWS 2010 ...

Ambious

New member
דווקא כן, מה שמציגים בבדיקה של ATI

זה המינימום בשביל להגיע לביצועים מסויימים. אם יש לך עכשיו 512 MB הייתי מוסיף עוד שבב של ג'יגה.

thankful

New member
כן , יש לי 512MB כעת ...

השאלה אם משתלם להוסיף עוד שבב של ג'יגה שעולה בסביבות ה - 500 ש"ח (+-) . רגע - אבדוק : כן , זה יותר + (למעלה מ - 500) מאשר - (זכור שלוח האם שלי , VIA TECHNOLOGIES M4266 , לא תומך ב - DDR II . הרבה פעמים DDR II זולים יותר מאשר DDR 400 ... נתקלתי במקרים כאלה בעניין רכיבי זיכרון , שהפשוטים יותר הם יקרים יותר ...) . כלומר עלי לקנות 1GB DDR 400 , כאשר 512MB DDR 400 עולה בין 200 ל - 300 ש"ח . טוב , אם אינני מתכוון להשתמש בתוכנות עריכת וידאו וכו' , אוכל להסתפק ב - 512MB ... אני צריך מספר נימוקים "חזקים" ע"מ להשתכנע לקנות 1GB ... ליאור .

Avi1013

New member
חח במקרה גם לי יש כזה

כי נשרף לי הכרטיס הקודם שהיה די מתקדם. אבל ברצינות תשקול שדרוג המפרט שלך ממש על הפנים

למעלה