הכנה ביתית של יין

איתני

New member
הכנה ביתית של יין

שלום רב, ברצוני להכין יין בבית. אני מבקש מיודעי דבר להגיד לי היכן ניתן לקנות ענבים באיכות טובה בכמות בייתית. כמו כן האם קיים ספר העוסק בהכנה ביתית של יין . תודה איתני

dmainsinner

New member
לא מומלץ

מאד לא מומלץ להכין לבד יין היות והדבר דורש מיומנות, סבלנות והרבה הרבה מאמץ. אבל אם בכל זאת ישנה ספרות ענפה בתחום (כמעט בכל חנות ספרים) אני אישית מעדיף את הרשת למידע, אז הינה קישור נחמד שם תוכל גם לרכוש ספרות בנושא: http://www.homebrew.com אם יוצא לך משהוא טוב תחזור לספר. נ.ב אם בענבים חשקה נפשך אזי בכל אחד מהיקבים לא יתנגדו לתת לך מעט לניסיון בבית.

עינת

New member
אמנם אין לי מתכון אבל למה לא מומלץ ../images/Emo35.gif

סבתי ז"ל היתה מכינה יין שזיפים (סנטרוזה). היא נפטרה לפני 27 שנה ואת הבקבוק האחרון פתחנו לפני 3 שנים...

Miss Mor

New member
למה???

לבלבל את המוח?
אומנם הכנת יין ביתי דורשת עבודה קשה והרבה ליכלוך אבל בהחלט כל אחד יכול לעשות זאת. אנחנו מכינים יין כל שנה!!! מאז שאני זוכרת את עצמי, ואף פעם לא ממש הלכנו לפי הכללים ולפי הספרים ולפי כל מה שאומרים - רק לפי הלב
ותמיד יצא לנו יין מעולה אם אתה רוצה ללמוד קצת אז הנה אתר נחמד ורק בשביל להרגיע אותך, אני לא הולכת לפי מה שכתוב שם אבל זה יכול להעשיר את הידע שלך תהנה ושיהייה לחיים
Miss Mor

dmainsinner

New member
מניסיון.......

הכנתי יין עשרות פעמים, ואף היה לי קו ביתי מוכן ומסודר..... א ב ל! הבאלאגן והמאמץ לא משתלם. איכות היין היוצאת לא מתקרבת לרב לרגלי יין פשוט שרוכשים ב 30 ש"ח בסופר הקרוב. בנוסף לאחר שהתחברתי עם בעל יקב ויין מעולה הבנתי כי חסר לי הרבה ידע ואמצעים ליצור את היין הטוב אותו אני אוהב. נכון, ניתן לייצר יין כמעט בכל דבר החל ברימונים, תאנים, וכלה בוורדים וגזר. אבל שוב קחו 50 שקל גשו לחנות היין האהובה עליכם ותקנו מה שבה לכם. אם בכל זאת לא הרתעתי אתכם (ואני מקווה שלא) תהנו ובהצלחה.

למעלה