הכנה לאח בבית

הכנה לאח בבית

יש לי תינוק בן 9 חודשים בבית. אני בהריון וצריכה ללדת כשבני יהיה בן שנה ושלושה חודשים איך אני מכינה את הבית ואותו לאחיו החדש?!!?!

הכנה לאח חדש

הדבר הראשון שכדאי שתבדוק הוא: מה העמדה שלך לגבי בואו של אח חדש למשפחה? לעיתים אני פוגשת בקבוצות אמהות ל 4 ילדים קטנים שחושבות שעוד אח הוא ברכה, ומתנה עבור האחים האחרים. ולעיתים אני פוגשת אמהות שחושבות שאח נוסף זאת חויה קשה לאח הבכור. אין לי ספק שהעמדה שלך בנושא תשפיע מאוד על האופן שבו יחוה הילד הבכור את קבלת האח השני. דבר שני מאוד כדאי להתחיל לחשוב עם אלו שינויים הוא יצטרך להתמודד (למרות שהוא מאוד קטן )עם בואו של האח החדש. לדוגמא: הוא יצטרך ללמוד לדחות סיפוקים בשעה שתאכיל או תחתל את האח הקטן ולכן כדאי בהדרגה ללמד את הילד להמתין פרקי זמן קטנים שילכו ויגדו כדי להקל עליו את ההתמודדות בעתיד. דוגמא נוספת יתכן שהוא יצטרך לעשות דברים לבד כי אתה תהיה יותר עסוק, ולכן כדאי לאפשר לו להתנסות בדברים שהוא כבר מסוגל לעשות בעצמו. כאשר האח החדש יגיע כדי לאפשר לו לעזור לעשות דברים שקשורים לאח הקטן יותר וכך הוא ירגיש תורם ומועיל וזה יאפשר לו למצוא את מקומו במשפחה. כדאי לקחת בחשבון שאולי יהיה לו לא פשוט לקבל את אחיו הקטן וכדאי להיות אמפתים לכך, ויחד עם זה אין צורך לרחם עליו כי הוא מיד ירגיש את המסר. כמו כן זיכרו הוא אומנם הבכור אבל הוא בסך הכל מאוד מאוד קטן. אורית סליקטר מנחת קבוצות הורים.

הכנה של תינוק להולדת אח

שלום רב, תודה גדולה לאורית על תרומתך המאירה. הכנת בן בכור להולדת אח ולהצטרפותו לחיק המשפחה היא רעיון טוב. עם ילדים וורבאליים( שמדברים) ,ומשתפים פעולה דרך דיאלוג ומשחק נוכל להעלות רעיונות יצירתיים. בנך הבכור הוא תינוק בן 9 חודשים. יש סיכוי כלשהוא שהוא חש באוויר שמשהו עומד להתרחש. יחד עם זאת היכולת "לראות את הנולד" ,תרתי משמע, עדיין לא מפותחת דיה. הוא אינו יכול להבין את מימד השינוי ברמה הקוגניטיבית. לכן, תיהני בחודשים אלה מבנך עם הרבה מגע, רוך ,וחום הוא עדיין תינוק וזקוק שתעטפי אותו , תתייחסי אליו, תראי אותו ותתפעלי ממנו. הכיני בעיקר את עצמך ללידה , כולל סביבה תומכת , (בעל ,הורים, שכנים )שיוכלו לעזור לך סמוך ללידה. בברכת הריון ולידה קלים, עינת גבע , יועצת משפחתית, מכון אדלר.

למעלה