הכנה להורות מנקודת מבט של האב

הכנה להורות מנקודת מבט של האב

אומנם אני בת הזוג אבל חשוב לי להבין גם את נקודת המבט של בן הזוג ולכן מתוך שיחות שהתקיימו בינינו בעניין, רציתי לשאול גם אבות נוספים (ומנוסים יותר), האם יש לדעתכם מה לעשות או איך להתכונן מראש, כדי להימנע משתי מלכודות נפוצות שאני קוראת עליהן בפורומים השונים וגם שומעת מהסביבה, האחת, שאחרי הלידה האב נדחק הצידה, וכולם (לפעמים גם האם...) מתעניינים רק בתינוק ובאם, ושוכחים שגם יש אבא חדש כאן לא פחות מאשר יש אמא חדשה (עם כל הכבוד לה ויש כבוד...). והשנייה, התרחקות בין בני הזוג בגלל שהכל מתרכז במילוי הצרכים של התינוק? אומנם קשה לי לדמיין את שני המצבים הללו קורים, בגלל החברות הטובה שיש ביני לבין בן הזוג והעובדה שאנחנו שותפים בכל (גם בהריון, כמובן במסגרת המגבלות האובייקטיביות שאינן תלויות בו..) מצד שני, שמעתי כל כך הרבה סיפורים בעניין שאני מעדיפה לחשוב שזה עשוי לקרות ולהיות מוכנה (עד כמה שאפשר אם אפשר בכלל) מאשר להיות מופתעת ברגע האמת. אז כל תובנה,עצה והארה בנושאים הללו, תתקבלנה בתודה ובברכה.

akavishon

New member
לפי דעתי, אב "שנדחק" הוא אב שנוח לו

שידחקו אותו. נוח לו שאחרים עושים בשבילו את העבודה. אם האב מעורב בגידול התינוק (ויש המון מה לעשות - האכלה אם האם לא מניקה, חיתולים, אמבטיות, סתם לקחת את התינוק לקניון / גן ולתת לאמא קצת לנוח)) אז אין שום סיבה שהוא ידחק. אין ספק, שבהתחלה, רב תשומת הלב מופנית לאם ולתינוק החדש, אבל כשזה עובר - נשארים רק ההורים והתינוק. אין סיבה שתינוק חדש יגרום לריחוק בין בני הזוג, במידה וההחלטה על הבאתו לעולם היתה מוסכמת ושלמה על ידי שני הצדדים. אם תינוק גורם לריחוק, אז אולי הוא רק הזרז ולא הסיבה האמיתית. תינוק חדש (בעיקר בחודשים הראשונים לחייו) צורך המון משאבים, גורם לעיפות כרונית שתעבור רק שהתינוק האחרון ישתחרר מהצבא וזה עלול לגרום למתיחות ביו בני הזוג, אז פשוט צריך להפנים את זה...

shno

New member
אני מסכים במידה רבה עם העכבישון

שאב שנדחק הצידה, נדחק אמנם לא באשמתו, שהרי כולם "מתוכנתים" לתת את תשומת הלב הראשונית לתינוק וליולדת, אבל אם האב ישמור על מקומו בגרעין המשפחתי, הוא לא יידחק. ואם הוא לא עושה זאת בעצמו - את, בתור בת זוגו, יכולה גם לודא שהוא מקבל את תשומת הלב המגיעה לו, שהרי אמנם הוא לא עבר לידה במובן הפיזי, אבל הוא עבר אירוע מרגש באותה מידה כמו היולדת, הוא הפך להורה בדיוק כמו היולדת, והוא נרגש ומבולבל ועייף (כמעט) כמו היולדת. ואת, בתור האם הטריה, צריכה גם לזכור את הנושא הזה ולא להרשות לעצמך להיגרר למקום הזה של דחיקת האב הצידה - ולאפשר לו, ואף לעודד אותו, לקחת חלק בטיפול בתינוק (שלמעט ההנקה, הוא יכול וצריך לעשות הכל בדיוק כמוך, מהרגע הראשון - אתם שניכם הורים טריים נטולי ניסיון וידע, ואת לא יודעת יותר טוב ממנו ולהפך, ובוודאי אם הוא היה מעורב בהריון, וקרא חומר כמוך והתכונן ללידה כמוך). וזה גם מוביל לנקודה השניה שציינת - של הריחוק שעלול להיווצר בין בני הזוג. הנקודה הזאת היא בידיים של שניכם - את צריכה לא להישאב כל כולך לטיפול בתינוק, והוא צריך לזכור שחוץ מאמא את גם בת זוגו. ואתם ביחד צריכים לדאוג לשמר את הזוגיות, כי אף אחד לא יעשה את זה בשבילכם. לכן, תקפידו לפנות זמן לבילויים זוגיים משותפים, שיכולים להיות צפיה בתכנית טלויזיה כשתינוק ישן, יציאה לבית קפה/סרט/מסעדה/טיול רק שניכם, אחת לשבוע-שבועיים (כן, להפקיר את התינוק בידיים האוהבות והמסורות של הסבתא...) ולזכור שהסטאטוס החדש של "הורים" לא מוחק את הסטאטוס הותיק יותר והחשוב לא פחות של "בני זוג". שיהיה במזל טוב ואת מוזמנת לשלוח הנה גם את בעלך...

חנול

New member
אם אפשר להציע נק' מבט אחרת

לדעתי, ככל שיראו בני המשפחה/חברים/אחרים שהאב מטפל יותר בילדו, כך יתיחסו אליו באופן ברור יותר "כהורה", ואז הוא לא ידחק החוצה. חוץ מזה, אין כזה דבר "ידחק". יש "תדחקי". אם אב נדחק החוצה, זה כי כנראה האם לא נתנה לו לקחת חלק, או שהוא מאד מאד לא מתעניין בילדו הרך ובוחר שלא לקחת חלק. לדעתי, הורות היא טבעית ולא טבעית בדיוק באופן שווה לשני בני הזוג. את לא נולדת להיות אמא יותר ממה שהוא נולד להיות אבא. גם האינסטינקטים, תתפלאי, עובדים יפה מאד אצל האבות לגבי התינוק. כך שאני ממליצה לשמור אותו כל הזמן "בתמונה באופן פעיל". לעניין התרחקות בין בני הזוג, אמנם בין זוגי כתב פה דברי חוכמה מופלאים (כמובן..), אבל אני רוצה רק להוסיף שלא זה לא קל כמו שזה נראה (או נכתב). צריך לרצות את זה ולעמוד על זה. נורא קל לוותר על יציאה לטובת שינה, או כי לא נעים לבקש מסבתא שתשמור. אבל חשוב נורא לנסות ולבלות זמן ביחד, גם אם התינוק יבלה כמה שעות איכות עם הסבתא. צריך גם ללמוד להתנתק מהתינוק, וללמוד לאפשר לעצמך לסמוך על מישהו אחר. זה גם שיעור.

למעלה