הכנה להנקה

tonti

New member
הכנה להנקה

מה אתן יודעות על להתכונן להנקה? חלק אומרים שכדאי למרוח שמן נבט חיטה חודש - חודשיים לפני וחלק אומרים שבשום פנים ואופן לא. אז מה עושים?? כל אלה שכבר הניקו והלך להן או לא הלך להן, ספרו איך היה. ההנקה מאוד חשובה לי ואני יודעת שזה קשה אימים בהתחלה ואני גם יודעת שאמא שלי הולכת לייאש אותי כליל בנושא. וסליחה מכל אלה שזה נראה להן לא רלוונטי עדיין...

מה שאני יודעת זה שכחודש לפני הלידה

הפטמות מייצרות איזשהו חומר אז כשאת מתקלחת, רק לשטוף את המקום ולא לסבן.

*שיר

New member
קוראים לזה "גבעות מומטגומרי", אם

אני זוכרת נכון. זה מופיע בצורה של בליטות על הפטמות וזה אמור לשמן את הפטמות ולהכין אותן להנקה. הבנתי שבשלב הזה דווקא מומלץ להפסיק למרוח שמן כדי לתת לגוף לעשות את העבודה ולהכין את עצמו.

נירית1

New member
הכנה להנקה

מבחינה פיזית אין הרבה מה לעשות חוץ מלא לסבן את הפטמות. ההכנה הכי טובה היא לקרוא כמה שיותר על נושא ההנקה ועם יש לך אפשרות יש את מרכז ההנקה במושב אודים ויש שם הרצאות או שיחות עם יועצות הנקה גם תרום הנקה. דבר אחד שחשוב לדעת לפחות לדעתי הנקה יכולה להיות מאד קשה בהתחלה וחשוב לא לבוא עם ציפיות גבוהות שהכל יסתדר באופן טבעי, אני הנקתי כשנה וזו אחת החוויות הכי מדהימות שעברתי ואני ממש מחכה לה עכשיו למרות שאני לא יודעת איך זה להניק שתיים. ולגבי הסביבה אל תתני לה לייאש אותך - וכדי מאד שבעלך יתמוך בך ואז זה יעזור מאד. יש גם את פורום ההנקה בוואלה שיש בו המון מידע

tonti

New member
תודה לכולכן!

ואני באמת עם צפיות מאוד גבוהות שהכל יהיה מושלם...

_גלית_

New member
תורמת מנסיוני... ../images/Emo13.gif קצת ארוך...

אני לא סבלתי את השמנוניות של שמן נבט החיטה אז פשוט מרחתי את כל הגוף שסבל מיובש בליידי פצפון שמאוד עזר לי. לגבי מה שקורה בלידה:
. אני ממליצה לנסות להניק מיד כשהתינוק נולד, ואם לא נותנים בחדר לידה, לנסות לעמוד על שלך בקטע הזה - שיתנו לך את הזמן. (אפשר לנסות לסכם את זה מראש עם המילדת ושהבעל יעזור בקטע הזה) לא תמיד יוצא חלב בשלב הזה אבל זה לא משנה, זה מעודד את התחלת יצור החלב, מאפשר לתינוק "להתאמן" ומרגיע אותו, (הוא בדרך כלל יוצא בבכי גדול) וגם עוזר ליציאת השיליה ולכיווץ הרחם. בכל מקרה לנסות להניק בהקדם האפשרי!
. לבקש בתינוקיה באופן חד משמעי לא לתת שום תחליף חלב (ולהיות אסרטיביים גם בקטע הזה) אני הגעתי לתינוקיה להניק שוב 3 שעות אחרי הלידה והאחות שם התווכחה איתי שאין צורך להניק, היא נתנה כל מיני הסברים מטופשים ואני לא אלאה אתכן... הסברתי לה שזה הצורך שלו ושלי וזהו, היא ויתרה. (בכלל תתכוננו לזה שבתור אמהות אתן חייבות להיות אסרטיביות ולא לוותר אם משהו לא נראה לכן, כי כולם כביכול יודעים יותר טוב מכן...) להודיע שלא יתנו לתינוק לבכות ושיעירו אתכן אם יש צורך (ולהיות מוכנות לשלם את המחיר של זה..
. להביא לבית החולים חזיית הנקה וללבוש אותה על ההתחלה גם בלילה ולמרוח משחה לפטמות (אני ממליצה על "רפאל") ישר מההנקה הראשונה או השניה.
להעזר באנשי מקצוע! יועצות הנקה בתינוקיה, ליגת לה לצ´ה, פורום הנקה (נדמה לי ב"וואלה") לא לפחד לבלבל את המוח, לשאול, לבקש שיסתכלו אם את מניקה כמו שצריך, מחזיקה אותו טוב והוא תופס את הפטמה כמו שצריך.
. לא להתייאש ולא לתת לאחרים שייאשו. לדרוש מהבעל תמיכה בעניין והעיקר, הרבה הרבה סבלנות!!!... להתכונן שזה כואב
ולבכות אם צריך, זה לא נורא. אחרי חצי שנה של הנקות (כולל שד אחד שהתחיל פתאום לכאוב כשתומר היה בן 5 חודשים והשתלט על שרירי הצוואר שלו ולקח איזה חודש עד שעבר לי...) אני יכולה להגיד שזה משתלם ובגדול!! המון בהצלחה!!!

anat_i

New member
אני רוצה רק להוסיף

שלפעמים זה פשוט לא הולך! וצריך לזכור את זה ולקחת את זה בחשבון ולקחת את זה בפרופורציות הנכונות, כי זה לא סוף העולם והרבה ילדים גדלים על תחליפי חלב לא פחות טוב מאלה שינקו. אני לא הצלחתי להניק את הבן הראשון שלי, בעיקר בגלל שילוב של פטמות קטנות וילד מאד מאד עדין ולקחתי את זה מאד קשה!! היה לי כל כך ברור שאני הולכת להניק ושאין אפשרות אחרת ולא קיבלתי את זה שזה לא כך. לא ישנתי לילות ובכיתי כל הזמן מרוב יאוש. הרגשתי אמא גרועה והייתי מלאה ביסורי מצפון. הייתי קוראת על האריזות של המטרנה ושל הפדים להנקה את ההמלצה להעדיף חלב אם והייתי נגמרת מזה... אבל זה פשוט לא הלך והלחץ והמתח רק החמירו את המצב כי ככל שהייתי לחוצה יותר, כך זה פחות הלך, כמות החלב נתמעטה עד שהרמתי ידיים. לקראת הלידה השניה החלטתי כבר שאם זה ילך אז יופי ואם לא אז לא. אני לא מתכוונת להאבק. ו... ברור! הפעם זה הלך נהדר! והנקתי אותו חצי שנה ונהנתי מכל רגע. מה שאני רוצה להגיד זה שצריך לקחת בחשבון גם אפשרות שזה לא ילך ולא לקחת את זה קשה ולהכנס למתח ולחץ שהם מיותרים לגמרי וממש לא תורמים ורק מזיקים יותר. גם תינוקות שגדלים על תחליפי חלב הם תינוקות בריאים ומאושרים. הבן הגדול שלי שלא ינק לא שונה בכלום מאחיו שינק! שניהם ילדים מקסימים, בריאים ומאושרים. בהצלחה לכולן!!

למעלה