תורמת מנסיוני... ../images/Emo13.gif קצת ארוך...
אני לא סבלתי את השמנוניות של שמן נבט החיטה אז פשוט מרחתי את כל הגוף שסבל מיובש בליידי פצפון שמאוד עזר לי. לגבי מה שקורה בלידה:
. אני ממליצה לנסות להניק מיד כשהתינוק נולד, ואם לא נותנים בחדר לידה, לנסות לעמוד על שלך בקטע הזה - שיתנו לך את הזמן. (אפשר לנסות לסכם את זה מראש עם המילדת ושהבעל יעזור בקטע הזה) לא תמיד יוצא חלב בשלב הזה אבל זה לא משנה, זה מעודד את התחלת יצור החלב, מאפשר לתינוק "להתאמן" ומרגיע אותו, (הוא בדרך כלל יוצא בבכי גדול) וגם עוזר ליציאת השיליה ולכיווץ הרחם. בכל מקרה לנסות להניק בהקדם האפשרי!
. לבקש בתינוקיה באופן חד משמעי לא לתת שום תחליף חלב (ולהיות אסרטיביים גם בקטע הזה) אני הגעתי לתינוקיה להניק שוב 3 שעות אחרי הלידה והאחות שם התווכחה איתי שאין צורך להניק, היא נתנה כל מיני הסברים מטופשים ואני לא אלאה אתכן... הסברתי לה שזה הצורך שלו ושלי וזהו, היא ויתרה. (בכלל תתכוננו לזה שבתור אמהות אתן חייבות להיות אסרטיביות ולא לוותר אם משהו לא נראה לכן, כי כולם כביכול יודעים יותר טוב מכן...) להודיע שלא יתנו לתינוק לבכות ושיעירו אתכן אם יש צורך (ולהיות מוכנות לשלם את המחיר של זה..
. להביא לבית החולים חזיית הנקה וללבוש אותה על ההתחלה גם בלילה ולמרוח משחה לפטמות (אני ממליצה על "רפאל") ישר מההנקה הראשונה או השניה.
להעזר באנשי מקצוע! יועצות הנקה בתינוקיה, ליגת לה לצ´ה, פורום הנקה (נדמה לי ב"וואלה") לא לפחד לבלבל את המוח, לשאול, לבקש שיסתכלו אם את מניקה כמו שצריך, מחזיקה אותו טוב והוא תופס את הפטמה כמו שצריך.
. לא להתייאש ולא לתת לאחרים שייאשו. לדרוש מהבעל תמיכה בעניין והעיקר, הרבה הרבה סבלנות!!!... להתכונן שזה כואב
ולבכות אם צריך, זה לא נורא. אחרי חצי שנה של הנקות (כולל שד אחד שהתחיל פתאום לכאוב כשתומר היה בן 5 חודשים והשתלט על שרירי הצוואר שלו ולקח איזה חודש עד שעבר לי...) אני יכולה להגיד שזה משתלם ובגדול!! המון בהצלחה!!!