הכנה להריון עם אנדו'

sivic10

New member
הכנה להריון עם אנדו'

הי נשים יקרות,
כרגיל אני מגיחה לכאן פעם בתקופה כדי לראות מה העניינים ומנסה להדחיק את המחלה בשאר הזמן

רציתי לספר לכן שסוף סוף, אחרי שנים של מערכות יחסים כושלות בהן האנדו' נכנס לפעולה והצליח להבריח את בני הזוג הפחדנים בהם בחרתי, מצאתי את בן הזוג האמיתי שלי. זה שתומך, זה שמעודד, זה שמדבר עם האגן שלי ועם הציסטות ועם המוקדים בבטן העליונה כל פעם שהם מכאיבים לי ומזכירים לנו שהם שם.
אז ראשית, תודה לך אנדו' שעזרת לי לבחור, להבין מה נכון לי ומה לא וללמד אותי שיעור חשוב באהבה. אני חושבת לכתוב ספר על הקשר בין אנדומטריוזיס למערכות יחסים

אז בגיל 33, אני יכולה להצהיר קבל עם ועדה שאני מנסה להכנס להריון. אחרי 10 שנות אבחנה שבהן כל רופא שבדק אותי טען שזוהי "התרופה" למחלה...אני יוצאת למסע הזה.
נבדקתי אצל ד"ר ביבי לפני כחודש- השחלה השמאלית שלי עם 3 ציסטות של 6ס"מ כ"א, רחם לא נייד, רצועות הרחם מתוחות ורגישות...ועוד מוקד אחד מככב כבר שנים אצלי ומדביק בין החלק האחורי של הרחם והרקטום.

קבעתי תור לדר שיינמן במאיר על מנת לבדוק אם יש משהו שאפשר לעשות על מנת להכין את עצמי מראש (אם בכלל). לדוג:' צילום רחם, בדיקות זרע וכו'..אני טבעונית ושומרת על תזונה שמתאימה לאנדו פחות או יותר כבר כמה שנים טובות.

יש לכן המלצות? האם נראה לכן שהתור הזה אליו בכלל הכרחי?

אשמח לשמוע מנסיונכן ובכלל...לשמוע אתכן .

לואי84

New member
איזה יופי לשמוע

אני גם בחיפושים אחרי האחד ודי בלחץ מאיך יגיבו, מתי ואיך לספר... אז יש לך תובנות מיוחדות...

את בטוחה שיש לך 3 ציסטות של 6 ס"מ כל אחת באותה שחלה?? איכשהו זה נשמע לי בלתי אפשרי...
אני חושבת שכן שווה להתייעץ עם שיינמן. בהצלחה!

sivic10

New member
תודה רבה לואי84

לא יודעת איך ייתכן הממצא הזה על השחלה אבל מאז ומתמיד היתה לי אבחנה של שלישיית ציסטות על השחלה השמאלית. ייתכן ולא כולן כאלה גדולות...אתייעץ עם שיינמן, בהחלט.

בענין האחד- יש לי הרבה תובנות אבל נראה לי שזה לפורום אחר...
הוא יגיע!

פז08

New member
קודם כל בשעה טובה ובהצלחה!!

לגבי התור- בוודאי שלא יכול להזיק.....
תראי מה הוא אומר, וצאי לדרך........
ושמחה בשבילך שמצאת את האחד.........................זה אחד הדברים הכי חשובים, לדעתי...... אני טרם מצאתי

מזל טוב על מציאת ה-אחד !!!!!

1--העלית נקודה טובה על בחירת האדם המתאים לזוגיות...כי האנדו הוא חלק בלתי נפרד מחיינו...וממש העלית חיוך על פניי

2--לגבי שיינמן ברור שיש טעם ללכת אליו...הוא יגיד לך אלו בדיקות הן רלוונטיות....הוא תותח!

3--אחרי שנתיים של טיפולי פוריות, מה שעשה אצלי את ההבדל הוא הניתוח אנדו (ניתח אותי שיינמן). 8חודשים אחרי הניתוח נכנסתי להריון.
כך שאת בדרך הכי נכונה שיש לדעתי.

4-- דרך אגב, הריון הוא לא תרופה לאנדו...הוא רק מרדים את האנדו..אני למשל אצטרך להיות על גלולות לכל חיי אחרי ההריון וההנקה, כדי שיהיו כמה שפחות דיומים והדבקויות..(מבחינתי סבבה..העיקר שלא יכאב לי)

בהצלחה

liats80

New member
כן :)

קודם כל - שיהיה בהצלחה!!
לאור זה שיש ציסטות ומתיחות ברצועות הרחם בהחלט הייתי הולכת לבירור אצל רופא לפי תחילת הנסיונות.
בדיקת זרע ממש כדאי לעשות - כי סתם חבל לבזבז מחזורים יקרים אם קיימת בעיה כלשהי.
באופן אישי אני גם בעד צילום רחם, אבל לזה צריך לתת יותר את הדעת...
אני לא יודעת מה תהיה ההשפעה של הרצועות המותוחות והרחם הלא נייד על הריון, אם בכלל. כדאי לשאול את הרופא בנוגע לזה.
שוב המון בהצלחה! מאחלת הריון תקין ומשעמם וידיים מלאות אושר בסופו.
ליאת.

sivic10

New member
תודה רבה, אתן מקסימות.

היום התור שלי- לוקחת איתי את כל השאלות שהצעתן לשאול.

חייבת לסייג לגבי מציאת האחד: רשמתי ה"אחד" אבל האמת היא שבעיניי אין בדיוק דבר כזה "האחד".
לכל מי שעדיין מחכה לפגוש אותו- מאחלת לכן שייכנס מישהו טוב לב לחייכן, שיאהב אתכן בכמויות. לפעמים זה לגמרי מספיק :)

חיבוק גדול לכולן.

sivic10

New member
יאללה לפרסקופיה

רק רציתי לעדכן...שהייתי אצל שיינמן.
הוא הגדיר את האנדו חמור
, המליץ על האופציה הניתוחית ופעם הראשונה לאורך הסטורית האנדו שלי אני מרגישה שזה ממש נכון עבורי.
הוא אמר שזה לוקח בערך 4 חודשים לקבל תור.

מה דעתכן על שיינמן בתור מנתח? והאם שאר המנתחים במאיר גם הם טובים (כי הרי אני לא יכולה להבטיח שהוא זה שינתח אותי בבית חולים ציבורי)?

נותחתי על ידי שיינמן במאיר

והוא היה מקצועי מאוד, הוריד לי חרדות בכך שסיפר לי כל מה שיקרה.
הניתוח היה 6 שעות ואחריו התאוששות של כמה שעות.
כל יום הוא בא לבדוק מה שלומי במחלקה ולבדוק אותי.
הוא היה ממש נחמד ואכפתי, וכמובן מקצועי מאוד ואני ממליצה עליו בחום.
בטוח כבר התרשמת ממנו לטובה...
לגבי שאר המנתחים אני לא יודעת לומר לך.... אבל האחיות במחלקה בזמן ההתאוששות היו נחמדות ועוזרות.
שיהיה בהצלחה....

sivic10

New member
6 שעות?

וואו, זה נשמע לי המון.
תודה רבה לך על התשובה. האם ידעת מראש שהוא זה שינתח אותך?
הוא בהחלט נחמד מאוד ועושה רושם מקצועי.

היה צפוי ניתוח ארוך...

אבל אני חייבת לציין שחיי ממש התנו אחרי הניתוח הזה :) היה איתו כירורג בניתוח.
ידעתי שהוא ינתח אותי, במקור הגעתי אליו למרפאה של הכללית בבריאות האשה בויצמן. רציתי פרט והוא אמר לי שהוא ינתח אותי במאיר, שניתוים בסדר גודל כזה הוא עושה.
אולי תשאלי אותו אם יש אפשרות לקבוע ניתוח ליום שהוא במשמרת, שיצא הוא המנתח באותו יום.

למעלה