רותם- מנסה לעזור... ../images/Emo24.gif
דווקא אתחיל מהאמצע... גם אצלי ההורים לא נמסו מגאווה מהענין, אבל כשהגעתי לארץ בחודש שביעי והם נאלצו להפנים את הבטן- היחס נהייה קצת יותר אנושי. כמובן, כשאלה נולדה הם חיכו מחוץ לחדר ומאז זה קשר שאי אפשר לנתק. הם מטורפים עליה, גאים בה ולא היו מוותרים על זה בעולם. זה לא הוגן ל"האשים" אותך כי צריך שניים לטנגו, אבל יש לה בטח קודים מוסרים אחרים. תני לה ולאחותך זמן ואני מקווה שישתנה. במיוחד אחרי הלידה!. הערה לגבי המזונות: את תצטרכי לרשום את האבא בתור אבא כדי לדרוש מזונות, וכדאי לשקול לך אם את רוצה לעשות את זה!. זה אומר שהוא שותף מבחינה חוקית לכל החלטה שאת עושה ומעורב בחייכם לתמיד. זה יכול להיות לא סימפטי, כשמדובר בגבר שלא רצה את כל זה. כבר שמעתי על סיפורים שמתוך נקמה הם לפעמים שמים לך רגל בהחלטות שאת עושה (למשל הוצאת דרכון). לגבי הדולה- חבל שאני לא ידעתי על זה קודם!!. מדובר במישהי שתהיה לצידך כל מהלך הלידה, תתמוך בך בדרכים אלטרנטיביות. היא לא מיילדת!! אבל הן עושות קורס של שנה של תרפיות אלטרנטיביות למיניהן ויודעות הכל על מהלך הלידה והאופציות הקיימות. בדרך כלל את נפגשת עם כמה ובוחרת עם מי את הכי זורמת. כשמתחילים הצירים את מזעיקה אותה והיא נשארת איתך עד שהתינוק נולד וגם באה מספר פעמים אח"כ לראות שאתם בסדר. אם את בת"א אז אין טעם ש"אשדך" אותך עם חברתי ליאת שהיא דולה וגם חד הורית בעצמה... היא נהדרת אבל גרה ליד ראש פינה... כדאי ליצור קשר עם המרכז הישראלי לחינוך בלידה (יש להם גם אתר אינטרנט... אחפש בשבילך) ולבקש שישדכו אותך עם מישהי שכרגע בהתנסות. נדמה לי שבשנה הראשונה אחרי הקורס הן עושות את זה בחינם כדי להתנסות. מעבר לזה אין לי מושג כמה עולה השירות. אני בכל זאת אדבר עם ליאת- אולי היא מכירה דולה נחמדה באיזורך. אחפש פרטים בשבילך. בהצלחה בינתיים!