הכנה ללידה בלי בן זוג?

רותם111

New member
הכנה ללידה בלי בן זוג?

אני רווקה, בהריון, מרומן קצרצר שחשבתי לתומי שיהפוך לסיפור אהבה. הוא נעלם אחרי הזיון הראשון והשאיר אותי בהריון. כרגע אני בשבוע ה- 18 ומתחילה לחשוב על קורס הכנה לילדה. הבעיה היא שאין לי את הכוחות הנפשיים להיות לבד בכיתה מלאה זוגות מאוהבים. מישהיא אולי יודעת על אלטרנטיבה? מה שיותר טבעי יותר טוב מבחינתי.

העקשנית

New member
היי רותם. חפשי בפורומים אלטרנטיביים

או בטבע לייף...במקומות שמדברים על רפואה אלטרנטיבית. לא כל הקורסים מלאים בזוגות מאוהבים. לא לכל הקורסים בא בן הזוג. ואם כן-אז לא תמיד. אני נכחתי בקורס והשתתפתי בו לבד באמת כי בעלי לא היה פנוי להגיע. וכל השאר היו זוגות- אבל בטח שלא נראו אז מאוהבים..... מעניין למה?.... לי המדריכה עזרה וכשהיינו צריכות לנשום, ספרתי עם כולם ביחד.... לא חייבים שם את בן הזוג, כפי שלא חייבים אותו בחדר לידה. אולי עדיף להביא חברה או את אמא, אפילו לקורס. בהצלחה!

היי רותם! מסכימה עם עקשנית!!

אני אישית לא עשיתי קורס כזה ואני ממש לא חושבת שחובה, א-ב-ל אם החלטת אז קחי איתך את מי שאת מתכננת שיהיה נוכח בלידה: אמא, חברה או דולה (תומכת לידה). לא יודעת איפה את גרה, אבל בדרך אם (סניפים בת"א ופרדס חנה) יש גישה טבעית, ואני יכולה להפנות אותך לעוד מקומות אם תגידי מאיזה איזור את. מאחלת לך אושר והמשך הריון נעים!!

רותם111

New member
חגית תודה ושאלה

המון תודה על האיחולים הלבביים אני פתאום אפופה בחרדות מעיקות שלא היו בתמונה לפני שידעתי שהכל יהיה כל כך לבד. אני מתל-אביב והייתי רוצה לדעת קצת על מושג ה"דולה". איך זה עובד והאם זה יקר ובמה זה כרוך. אמא שלי לא תהיה בתמונה היות והיא מאשימה אותי במצב "את אשמה היית צריכה לדאוג לאמצעי הגנה זאת אחריות שלך בלבד". היא גם טוענת (יחד עם אחת מאחיותי) שאין לי הזכות המוסרית לבקש מזונות. כך שזה מותיר את האפשרות שחברה תהיה איתי בלידה. גם האפשרות הזאת לא נראית מלבבת כרגע. כשאני חושבת על חברותי, אותן אני אוהבת מכל הלב, אני לא מצליחה לחשוב על אף אחת שתהיה משענת חזקה, נעימה ובטוחה מספיק עבורי בשעה של כאבים איומים ותחושת חוסר אונים. כך שענין הדולה נראה לי כאופציה שיש לבדוק. אני אהיה אסירת תודה על כל עיצה שאוכל לקבל.

רותם- מנסה לעזור... ../images/Emo24.gif

דווקא אתחיל מהאמצע... גם אצלי ההורים לא נמסו מגאווה מהענין, אבל כשהגעתי לארץ בחודש שביעי והם נאלצו להפנים את הבטן- היחס נהייה קצת יותר אנושי. כמובן, כשאלה נולדה הם חיכו מחוץ לחדר ומאז זה קשר שאי אפשר לנתק. הם מטורפים עליה, גאים בה ולא היו מוותרים על זה בעולם. זה לא הוגן ל"האשים" אותך כי צריך שניים לטנגו, אבל יש לה בטח קודים מוסרים אחרים. תני לה ולאחותך זמן ואני מקווה שישתנה. במיוחד אחרי הלידה!. הערה לגבי המזונות: את תצטרכי לרשום את האבא בתור אבא כדי לדרוש מזונות, וכדאי לשקול לך אם את רוצה לעשות את זה!. זה אומר שהוא שותף מבחינה חוקית לכל החלטה שאת עושה ומעורב בחייכם לתמיד. זה יכול להיות לא סימפטי, כשמדובר בגבר שלא רצה את כל זה. כבר שמעתי על סיפורים שמתוך נקמה הם לפעמים שמים לך רגל בהחלטות שאת עושה (למשל הוצאת דרכון). לגבי הדולה- חבל שאני לא ידעתי על זה קודם!!. מדובר במישהי שתהיה לצידך כל מהלך הלידה, תתמוך בך בדרכים אלטרנטיביות. היא לא מיילדת!! אבל הן עושות קורס של שנה של תרפיות אלטרנטיביות למיניהן ויודעות הכל על מהלך הלידה והאופציות הקיימות. בדרך כלל את נפגשת עם כמה ובוחרת עם מי את הכי זורמת. כשמתחילים הצירים את מזעיקה אותה והיא נשארת איתך עד שהתינוק נולד וגם באה מספר פעמים אח"כ לראות שאתם בסדר. אם את בת"א אז אין טעם ש"אשדך" אותך עם חברתי ליאת שהיא דולה וגם חד הורית בעצמה... היא נהדרת אבל גרה ליד ראש פינה... כדאי ליצור קשר עם המרכז הישראלי לחינוך בלידה (יש להם גם אתר אינטרנט... אחפש בשבילך) ולבקש שישדכו אותך עם מישהי שכרגע בהתנסות. נדמה לי שבשנה הראשונה אחרי הקורס הן עושות את זה בחינם כדי להתנסות. מעבר לזה אין לי מושג כמה עולה השירות. אני בכל זאת אדבר עם ליאת- אולי היא מכירה דולה נחמדה באיזורך. אחפש פרטים בשבילך. בהצלחה בינתיים!

רותם111

New member
חגית את מלאך!!!../images/Emo140.gif

אני לא יודעת איך להודות לך מספיק. אשמח מאוד מאוד למצא דולה כזאת בתקופת התמחות. אין לי כסף אבל אשמח לתת לה ציור שלי או שירות משפטי בתמורה לשירותיה. אני כל כך פוחדת מהלבד הזה שאין ספק שבחורה כזאת לצידי תעשה הבדל. תודה ששיתפת אותי לגבי הורייך. זה מעודד! לגבי המזונות, אין לי ברירה. אנחנו לא נשרוד בלי עזרה כלכלית. אני מבינה שלכל דבר יש מחיר אבל לא תמיד יש ברירה. אני שוב מודה לך על מאמצייך עבורי.

העקשנית

New member
רותם וחגית-הקישור כאן-מצאתי../images/Emo36.gif|V

המרכז הישראלי לחינוך בלידה.... בהצלחה!

רותם111

New member
../images/Emo51.gif עקשנית, מצאתי!!!../images/Emo45.gif

הקישור למרכז לחינוך ללידה התגלה ככלי יעיל במיוחד. יצרתי איתם קשר והם יעזרו לי למצא דולה מתאימה. הופנתי לגילה רונאל שאמורה להיות דמות מרכזית בתחום. אני מקווה שיוצר עמה קשר בימים הקרובים. שוב המון תודה על האכפתיות והעזרה

p o l o

New member
אני הייתי לבד

אין בעיה בלהיות לבד אני הייתי לבד

רותם111

New member
פולו, פיזית אולי אין בעיה

אני חושבת על המצב הנפשי שאמצא בו אם אהיה בחברת זוגות שתומכים אחד בשני ועוברים הכל ביחד. החשש שלי הוא שיהיה לי עצוב מאוד כי זה ידגיש את הבדידות העצומה שלי. אפילו קלטת ההכנה לליידה שקבלתי מתנה ממטרנה עשתה לי עצוב כי מלווים שם זוג בתהליך.

רותם אני בדיוק במצבך

בהריון מרומן שחשבתי שהוא אהבת חיי אבל הוא החליט להיעלם ברגע שגילה שאני בהריון... וגם אני כמוך מאוד חוששת מהבדידות ולעבור את זה לבד כיוון שאני עדיין לא התגברתי ומרגישה מאוד עצובה וכל דבר מזכיר לי אותו... רק רציתי להגיד שאני מבינה אותך...

אני לא בטוחה שקורס כזה זה MUST ../images/Emo13.gif

אבל , יש כאן בפרדס פורום לחדוריות מבחירה שבו יש נשים בשלבי הריון ולפניו כל שיכול להיות שהן דנו בשאלה הזו ויודעות לענות לך. אני מאוד מבינה אותך
. כל סיטואציה של זוג מאושר עם ילד או ילד בדרך , מעלה איזשהו דוק של עצבות וצביטה , אם נרצה או לא. גם אצלי זה ככה
בכל מקרה שיהיה לך המשך קל ומהנה ואושר גדול עם הילוד שבדרך

רותם111

New member
אביגיל, המון תודה../images/Emo141.gif../images/Emo141.gif|כלנ

אלפי תודות על העידוד והעיצה. אני אבדוק את החדוריות מבחירה למרות שאצלי זה לא המקרה. לא רציתי, לא התכוונתי, אני מפגרת, הבחור מפגר וזה מה שיצא. הבטחתי לעצמי שלעולם לא אתן לאוצר שיוולד לי לחוש כי הוא היה תקלה ואני אעשה כל דבר אנושי לתת לו להרגיש כמתנה הגדולה בעולם. האמת העצובה היא שלא יכול היה להיות תזמון גרוע יותר גם אם הייתי משתדלת. סליחה שאני מוציאה כאן את התסכולים שלי. לא התכוונתי לילל. אני מודה לך על השיתוף והאכפתיות. זה עושה לי טוב של ממש לדעת שיש עם מי לדבר ושלמישהוא אכפת.

הודעה לרותם !!

הנה קצת עזרה! אימייל של ליאת, דולה מהצפון הרחוק: [email protected] אימייל של נירית שפירא מת"א, סיימה השנה את הקורס: [email protected] אתר הדולות הישראלי: www.doula.co.il והערה פיצית לסיום: מכל כך הרבה סיפורים ששמעתי: אל תסמכי על המזונות כמקור תמיכה בטוח. זה יכול להימשך חודשים ובית משפט יכול לפסוק סכום מגוחך אם הבנאדם יודע להתבכיין. תכנני דברים עכשיו, כשעוד יש זמן עד הלידה. בהצלחה ותעדכני אם את צריכה עזרה נוספת!!

רותם111

New member
על דולות ומזונות

חגית המלאכית, רק עכשייו ראיתי את הודעתך
אני כזאת בולבול. אז קודם כל שוב מליונים של תודות על הטירחה והאכפתיות. בהודעתי מיום 29.8.02 ספרתי כי קבלתי שמות של ארבע דולות מתמחות. בנתיים יצרתי קשר עם אחת מהן והיא תבוא לבקר אותי היום אחה"צ. חוץ מזה, יצרתי קשר עם נירית שפירא ונדבר במהלך השבוע. אני רוצה לעזור לה בהחתמות לעצומה של "נשים קוראות ללדת". לגבי המזונות: מבירור שערכתי עלה כי מדובר ב 1000 ש"ח בסיס מינימום + 33% מהוצאות מדור (שכ"ד+חשמל+ארנונה+טלפון) + מעון מלא עד 13:00. אלה הם הנתונים שקיבלתי ממספר מכרים שהם עורכי דין העוסקים בתחום. אני אשמח לשמוע מה הסיפורים שאת שמעת? בכל מקרה אני חייבת לעמוד על הרגליים בלי כל קשר!!! אני יודעת שנשארו לי עוד 4 וחצי חודשים לעשות שינויי מהותי במצבי הכלכלי. חפשתי עבודה כעו"ד שכירה אבל לא מצאתי שום משרד שיקבל אותי כרגע (אמרו לי לנסות שוב לאחר החופשת לידה). שלחתי קורות חיים לתפקידים אחרים לגמרי ולא קיבלתי שום התיחסות. אפילו נכנסתי לחנות בגדים שפרסמו מודעה "דרושה" בחלון והם עשו פרצופים מוזרים כשעניתי לשאלה במה אני עוסקת כרגע ואמרו שיתקשרו (כמה שהם מנומסים). אני חוששת שהדרך היחידה תהיה להגדיל את מעגל התיקים שאני מטפלת בהם ואולי אף לעבוד על תיקים בתחומים אחרים שנמנעתי מהם עד כה (כמו דיניי משפחה) מטעמיי מצפון. אני מודעת לאחריות העצומה ואעשה הכל על מנת לדאוג לאפרוח. אני שוב רוצה להודות לך על הכל

לרותם וחגית

האם גובה המזונות והמדור וכו´ תלויים בגובה הכנסתו של האב? תודה! ועוד שאלה, מישהי יכולה לתת לי הערכה גזה מאוד של כל הקצבאות/גמלאות/הבטחת הכנסה וכו´ שאני יכולה להיות זכאית להן במידה והאב לא משלם מזונות כלל? כלומר אם אני לא עובדת, אין לי דירה, ואין לי גרוש - אשמח לקבל הערכה גסה מאוד של מה אני אוכל לקבל מהמדינה עד שאעמוד על הרגליים. כנ"ל אם אני גרה אצל הוריי? או שיש לזה איזושהי משמעות? הוריי מוכנים לתת לי לגור איתם אבל אין להם אפשרות לתמוך בי ובתינוק... בקושי מצליחים לסיים את החודש. שוב תודה.

למעלה