הכנה למסע...

JumpInTheFire

New member
הכנה למסע...

שלום :] אני בכיתה י"ב ואני אמורה לצאת בע"ה עוד כשבוע וחצי לפולין. בעיקרון כל השנים טסו בבית הספר שלנו לפולין בי"א, אבל אנחנו דחינו בגלל הכסף וכו'. ההכנה למסע שלנו הייתה סיורים ביד ושם, שם עולם ומשואה + שיחות עם היועצת, המנהלת והמדריך. שני הסיורים הגדולים (יד ושם ומשואה) היו בי"א, וגם עסקנו בנושא השואה בי"א כחלק מהחומר לבגרות. בקיצור, עסקנו בנושא די הרבה. השנה היינו בשם עולם וחוץ מזה כמעט ולא עסקנו בנושא יותר מדי. גם השיחות שהיו, היו בלחץ ההכתרה וכו'. הראש אף פעם לא היה פנוי לזה, ואני מרגישה כאילו באמצע החיים ושהכל זורם אני טסה לפולין. מה אתם חושבים על זה? מה אני יכולה לעשות עם עצמי כדי להרגיש יותר מוכנה לקראת המסע (מבחינה נפשית...) ולא להרגיש שזה תקוע עכשיו? עצות? תודה מראש :)

הכנה טובה

לי הייתה פחות איפה זה שם עולם ומשואה? אני זכרת שגם לנו היה משהו עם משואה, אבל לא הייתי, וזה שם שונה מה את יכולה לעשות? תחפשי בגוגל עדויות של חסידי אומות העולם/ ניצולי שואה/ יומני מסע של מי שהיה, וזה כבר יכין אותך. תחפשי גם תמונות של המחנות, של אושוויץ, מיידנאטק, שלח טרבלינקה, של היערות לופוחובה שיהיה לך מסע משמעותי ומוצלח :)

JumpInTheFire

New member
אני לא אומרת שהייתה מעט הכנה

אבל היא הייתה בשנה שעברה. הדברים והרגשות שעלו בי בהכנות האלו שקעו מאז... שם עולם ומשואה נמצאים באיזור ליד נתניה. הביקור במשואה היה מעולה! ממש הכנה טובה ומעניין מאוד. היום הייתה לנו פגישה עם המדריכה. היא הציעה (בלי קשר.. לא שאלתי אותה) לראות סרט ו/או לקרוא ספר. בע"ה אשתדל... אני חושבת שהיום כבר התרגלתי לרעיון שאני אטוס בע"ה עוד שבוע וקצת. תודה על התשובה. עזרת :]

Pukipsey007

New member
../images/Emo24.gifהכנה למסע

אהלן, נסי לקרוא ספרים בנושא, אולי לראות איזה סרט או שניים, אבל במידה ולא יותר מדי לדוגמא, סלמנדרה של ק.צטניק מאוד מכניס לתקופה, וגם ספרי ההמשך שלו, אבל בעיקר הוא. קשה להיות, או ליתר דיוק, להרגיש מוכן במאה אחוז, כי זו בכל זאת פיסת היסטוריה כבדה ורצינית שלנו שלא קל להתמודד איתה, רצח עם, כל עם, הוא לא קל להבנה. מסע מוצלח

למעלה