הכנה לפסיכומטרי דצמבר

airtruck

New member
הכנה לפסיכומטרי דצמבר

שלום
אני מתחיל בהכנות של קניית ספרים והכנת חומרי למידה
ככול הנראה אקנה את הספרים של פסיכו
עשיתי פסיכומטרי בזמן התיכון אך הציון היה גרוע...כי השקעתי המון בתעודה ובסוף הגעתי לממוצעים(של בגרויות) של : תא 110 טכניון 114 ירושלים 11.20 בא 110.85
הספרים משנת 2008-2009 -לחמן האם הם שווים כתרגול נוסף ? או שבכלל לא ?

לפי מה שקראתי בפורום יש את הבחינות של המרכז לבחינות...לתרגול משנים עברו- האם יש אפשרות להזמין אותם? כי אני חושב שהדיו במדפסת יהיה יותר יקר מהזמנת משהו מוכן ?

אני אתחיל ללמוד מאוגוסט (רוצה להבחן בדצמבר) לאט לאט כי אני אחרי צבא ורוצה להגיע לציון בשביל רפואה..כלומר אשב ואלמד רוב הזמן בבית.

האם יש טיפים או לוז
כי פסיכומטרי מודד יכולת להתמודד עם כמויות של שאלות תחת זמן

לגבי החיבור עדיין אין לי מושג מה אעשה כי לא היה בשנת 2008-2009

בנוסף מה הציון הראלי לדעתכם\ן שבעזרתו אצליח להכנס לרפואה עם הממוצעים שכתבתי הנל ?

תודה רבה

mamitam

New member
עזרה

מבחינת חומרי לימוד-
קודם כל, לא כדאי ללמוד מהספרים שיש לך של לחמן מפני שהם לא מעודכנים. ניתן להשתמש בהם כתרגול עזר לחלק הכמותי והאנגלית (שפחות השתנו), אבל לדעתי אם כבר משקיעים ולומדים עדיף לעשות זאת עם חומרים מעודכנים ורלוונטים..
ערכה של פסיכו זה אחלה - אני למדתי איתם והייתי מאוד מרוצה..
בנוסף מומלץ להשיג ספרים (מעודכנים) של אחד מהמכונים המובילים, שישמשו כתגבור לערכה של פסיכו (לדעתי אם שואפים לציון גבוה בערכה אחת אין מספיק תרגול..).
ניתן להשיג את הספרים באתרי לוחות (יד2 וכו) בסכומים לא גדולים, או אפילו בחינם. כמובן שאם צריך למחוק אותם מומלץ לעשות את זה לפני שמתחילים בלמידה..
בנוסף, בהחלט מומלץ להשתמש בבחינות עבר של המרכז הארצי. הן מהוות חומר מצוין ו"בדוק" לתרגול, וכדאי לשלבן בלמידה גם כתרגול נוסף וגם כפרקים שלמים או סימולציות מלאות.
אני אישית לא עשיתי זאת, אבל ניתן ללכת לבית דפוס ולהדפיס שם את כל הסימולציות בעלות קטנה בהרבה.. (שים לב שאתה מדפיס דו-צדדי- זה טוב גם לכסף שלך, גם לסביבה וגם ככה נראה המבחן..)

לגבי הלמידה-
עד שאתה מתחיל ללמוד ממש, תנצל את הזמן -חוץ מסגירת חומרי הלימוד- בחיזוק האנגלית והעברית. אתה יכול ממש ללמוד את האוצר מילים מהמילונים, אבל גם רק קריאה של ספרים וטקסטים בשתי השפות יהיו מצויינים.
לגבי הלו"ז- לפני שאתה מתחיל ללמוד תשב ותחלק את כל נושאי הלימוד לפי שבועות. אני השתמשתי בלו"ז של פסיכו עם התאמות שלי והיה בסדר גמור..
אני למדתי 14 שבועות, מתוכם 2 שבועות ראשונים היו לחזרה על הבסיס בנושאים השונים ו4 השבועות האחרונים היו מרתון.

לגבי החיבור- כמו כל נושא בפסיכומטרי, גם החיבור לא יותר מידי קשה להבנה - פשוט צריך לתרגל אותו הרבה..
תלמד את העקרונות והשיטות מספרים, תקרא חיבורים לדוגמה של המרכז הארצי וגם את החיבורים והערכות שבפורום, ובעיקר תתרגל הרבה. אתה יכול להתחיל בלי זמנים ולאט לאט תתקדם ותשתפר, ואז תראה במה אתה מתקשה ותנסה לשפר זאת.

באופן כללי בפסיכומטרי, בטח אם אתה שואף לציון מאוד גבוה, הסוד הוא פשוט לתרגל הרבה. תשיג חומרים טובים, לפני כל שבוע תחליט מה אתה עושה בכל יום (לפי תכנית הכללית יותר של השבועות), ופשוט תתמיד ואל תוותר גם על הנושאים הקטנים..
בהתחלה אתה אולי תרגיש לא בטוח שאתה "לומד כמו שצריך", אבל אני מבטיח לך שתוך שבוע שבועיים אתה תלמד להכיר את עצמך ותדע מתי כמה ואיך ללמוד..

לגבי הציון כדאי לך לשאול בפורום רפואה, הם ידעו לתת לך את התשובה הכי מדויקת..

airtruck

New member
אוקי

תודה רבה על תגובתך :)
אני ישתמש בספרים הישנים כתרגול כי אני זוכר שהנקודת חולשה שלי היה כמותי- יורת נכון לפתור את זה מהר מבלי לנסות לפתור את זה כמו תרגיל שהיה בבגרות-לנתח

וכול משפטי הפטל האלו והגרפים ? הפטל עדיין קיים ?
(שמשבצים מילה במשפט )
אקח 16 ששבועות כדי לחזק את הבסיס

לגבי ספרים..אנסה באתר החינמי אגורה או אגורון משהו כזה
או ביד 2..מקסימום אבקש מחברים

ה"בעיה" הכי גדולה זה הזמן כלומר איך אחלק את השבועות כי אני"פוחד" שאני לא אספיק ללמוד את הכול ושזה ישב טוב..(טראומה מהפיסכומטרי שעשיתי בתיכון)

כדאי לקנות סטופר ? יש משהו מומלץ? שיחזיק מעמד חחח

אוקי..כנראה שבוע הבא אקבל את הספרים..אכין הכול מבחינת ציוד ולוז ועד אז אלמד קצת מילים אמחק ספרים וכשאגיע לשבוע 16 אתחיל בבאלגן..

חוץ מללמוד מילים ולקרוא איך כותבים חיבור עוד משהו שכדאי לעשות עכשיו כשיש לי מלא זמן חופשי ?

אגב תודה רבההההה :)

airtruck

New member
הדפסת בחינות ותירגול

האם כדאי להדפיס את הבחינות פסיכומטריות של המרכז הארצי בבית ? או שעדיף לבקש מבית דפוס ? מה יותר זול לדעתכם ? וכמה העלות בערך ?

שאלה נוספת יש לי ערכה משנת 2009 לחמן האם היא טובה לתרגול כמותי ומלולי ?

האם צריך עוד ערכה ?

למעלה