הכנה לקורס הכנה...

karen01

New member
הכנה לקורס הכנה...

יש לי קצת בעיה לשכנע את בן הזוג שלי שכדאי ללכת לקורס כזה. זה נראה לו אוסף של "עצות וחוקים איך ללדת", בזמן שזה הדבר הכי טבעי בעולם. בד"כ שנינו לא אוהבים את הדברים שכולם עושים "כי ככה צריך", אבל הפעם לי נראה שכן כדאי ללכת עם כולם - אני די בטוחה שלי זה יעזור. נראה לי גם שהוא חושש מלשתף אחרים בעניינים האלה שלנו - שזה משהו מאוד שלנו ולא רוצה להיחשף איתו לפני אנשים זרים שלאו דוקא שחושבים כמונו. מה שהייתי רוצה מכן זה קודם כל הסבר מה מלמדים שם ולמה אי אפשר ללמוד את זה מספר, ואם יש לכן רעיונות איך לשכנע אותו בטוב (הוא איש מאוד הגיוני) אני אשמח. תמיד יש את האופציה של "אתה חייב לבוא כי אני מבקשת", אבל אני מעדיפה לא להגיע לזה...

אביטל +

New member
קורס הכנה

כל קורס שונה מאחד לשני בהתאם לגישה של מי שמעביר אותו יש קורסים שפונים ללידה יותר טבעית, לידות בית וכו´ וכו´. בתור מישהי שעברה צירים מאוד כואבים אני יוכלה להגיד לך שהיה לי מאוד חסר טכניקות של איך להסתדר עם הכאב של הצירים ויש כל מיני טכניקות. נכון יש משככי כאבים, אבל לכל בי"ח יש מדיניות משלו לא תמיד מקבלים משככי כאבים כשרוצים, וסף הכאב שונה מאישה לאישה, וגם לא כולם רוצים או יכולים לקבל תרופות לשיכוכ כאבים. אז תמיד כדאי לדעת עוד, בטוח שלא יזיק. אם בעלך רוצה להיות נוכח בלידה ולקחת חלק פעיל ככל האפשר, והוא לא נהנה לראות אותך צועקת מכאבים הוא בטח ירצה לעזור וגם לו יש להיות תפקיד בשיטות ההרפיה. לידה זה לא דבר קטן, את תרצי מישהו קרוב אלייך שיעזור לך. לגבי החשיפה - שוב, תבררו את הגישה של הקורסים העומדים לרשותכם. אתם באים ללמוד משהו ולא לשבת ולספר אלף ואחד דברים על עצמכם. למה אי אפשר מספר - כי יש דברים שדורשים הדרכה אישית ומקצועית, וכאשר מנסים ללמוד מספר תמיד יש סיכוי ללמוד בצורה שגויה. ותגיעו ללידה עם דברים לא נכונים שלא יעזרו לכם. בנוסף לזה, לרוב הקורסים משלבים סיור בחדר לידה. מאוד יעיל באם יש לכם אפשרות בחירה (אני מתכוונת מבחינה גיאוגרפית) של בי"ח. תוכלו להחליט שמקום זה או אחר לא מתאים לכם. כדאי מאוד לברר מראש מהם התנאים בבי"ח ולפי זה להחליט. ובאופן אישי, אם בעלי היה בגישה הזו הייתי אומרת לו שלא צריך, ומוצאת מישהו אחר ללכת איתו לקורס וללוות אותי בלידה. כי אם עושים את זה אז לעשות כמו שצריך. בהצלחה

shafririt

New member
הקורס הופך את הלידה ליותר מוחשית.

קודם כל, אתם פוגשים עוד זוגות במצב שלכם ושומעים על דברים חדשים או מקבלים פתרונות לבעיות שיש לכם מנסיונם של אחרים. זה נכון שהלידה היא דבר טבעי אבל ניתן להתכונן אליה ולעבור אותה בצורה קלה יותר. למשל - הנשימות, תנוחות נוחות יותר (בזמן ההריון, בזמן הצירים ובלידה עצמה), מה להכין בבית, מה לקחת איתך לבית החולים. מסבירים לך על האפידורל, המטשטשים ושאר אמצעי הקלה על כאבים, מתי לבוא לבית החולים. מעל הכל, יש לכם אפשרות לשאול שאלות אדם מנוסה (המדריכה). לי באופן אישי עזר גם הסיור בחדר יולדות כיוון שכשהגעתי לשם ידעתי למה לצפות. הספר הוא לא אינטראקטיבי, מה שכתוב בו זה מה שיש. כאן יש לך הזדמנות לתקשר עם מישהו שמבין, מנוסה ויודע ומסוגל לענות על שאלות ולתת הסברים.

galiad

New member
נכון שלידה זה הכי טיבעי א ב ל ...

אילו היינו חיים בחברה שיבטית שבה מראה אישה כורעת ללדת היה שכיח וכל אחד (ובעיקר אחת) היה יכול ללמוד מכך באופן לא מודע איך ללדת (וגם איך להניק) אז הצדק היה עם בעך וממילא בחברה שכזאת לא היו קורסי הכנה ללידה. מה לעשות שהיום אנחנו רחוקים מהיבור עם גופינו וחוץ מזה אם אתם הולכים ללדת בבית חולים כדאי גם לדעת עם מי ועל מה עליכם להתמודד שם. זו לדעתי התשובה לבעלך. אני אישית ממליצה בחום על קורס אצל גילה רונאל (בארמוניה בתל אביב) אישה גדולה ומדהימה, היא תתאים לבעלך כי היא מאוד בראש של לידה טיבעית. לידה נעימה

karen01

New member
תודה...

הרבה תודה לכן. את רוב הנימוקים הלוגיים אמנם כבר ניסיתי, אבל בכל זאת קיבלתי רעיון או שניים. נכון לעכשיו סיכמנו שאני בטוח אלך כי זה נראה לי חשוב, והוא עוד לא מתחייב לכלום אבל כנראה יבוא לפחות פעם 1. תודה ויום טוב לכולן...

פוגית

New member
דווקא מסכימה איתו

אני דווקא מסכימה עם בעלך, גם אם מסיבות שונות. לי ממש לא בא על הקורס, זה נראה לי כמו סחיטת כספים וגם הרבה חברות שלי וחברות של חברות אמרו שזה היה בזבוז זמן וכסף. אני למשל הייתי ממש מתבאסת בעלי היה רוצה ללכת לקורס. אבל אופציה שאולי תהיה מקובלת על שניכם היא לא ללכת לקורס (עם עוד משתתפים) אלא להזמין מישהי הביתה, שתיתן לכם הדרכה ותענה על השאלות שלכם וככה לפחות תזכו בפרטיות. אני יודעת שאם בעלי היה חושק בהכנה ללידה, זה פתרון הפשרה שהייתי מציעה. לפחות בתור מישהי שממש לא רוצה ללכת לקורס, זה היה נראה לי הרבה פחות נורא.

אביטל +

New member
מבחינה כספית

הדרכה פרטית טובה בבית היא הרבה יותר יקרה, אז כבר אין מה לדבר על בזבוז כסף. אם שני בני הזוג לא רוצים הדרכה אז אין בעיה. אם אחד מהם כן רוצה זו אכן בעיה. יש כל כך הרבה סוגי קורסים והדרכות שניתן למצוא משהו שמתאים לכל אחד. חבל לוותר ואחרי זה להתחרט באמצע הלידה.

למעלה