הכנות לפני מעבר לניו-יורק

nyc2017

New member
הכנות לפני מעבר לניו-יורק

שלום לכולם,
אני מתכנן לעבור דרך החברה ללא משפחה סביב אמצע אוגוסט. קיבלתי כבר ויזת L1, ונשארו לי מעט החלטות לקבל סביב המעבר בעיקר בנושא מיסוי. אשמח לעזרתכם:
(הכוונה היא להשאר בארה"ב לפחות 3 שנים)
1. מה לעשות עם חשבון ההשקעות? להשאיר/להעביר לארה"ב/להעביר להורים?
2. מה לעשות עם קרן ההשתלמות?
3. מה לעשות עם דירה הרשומה על שמי?
4. מה לעשות עם מניות שקיבלתי מהחברה, אך עדיין נמצאות בידי הנאמן? (עדיין לא שולם עליהן כל מס)
5. מה אני צריך לדעת לגבי הדו"ח השנתי לישראל 2017 (לבקש החזר על החודשים שאני בחו"ל? לדווח על ההכנסות בארה"ב? לא להגיש?)
6. האם הכלל בארה"ב של "פחות מ 183 יום" הוא "חד וחלק", או שעדיף לקחת טווח בטחון ממנו?
7. האם יש עוד דברים שאסור לשכוח? (כמו להפרד מביטוח לאומי?)

תודה רבה!

ilanvag

New member
תשובות ראשוניות, אחרים ימשיכו:

1. איזה סוג של חשבון? במה אתה משקיע? אם יש שם קרנות נאמנות ישראליות שמשקיעות גם בשוק האמריקני, ו/או אתה משקיע ישירות בשוק האמריקני, אז זו בעיה מבחינת מיסוי. אני מכרתי את הכל בארץ לפני המעבר, והשקעתי מחדש בארה"ב. אבל חכה לשמוע דעות נוספות פה.
&nbsp
2. אם היא נזילה - לפדות אותה. כשתהיה בארה"ב, אתה עלול לשלם מס עליה. אם היא לא נזילה, אזי אין מה לגעת - הקנס על שבירה הוא מאוד גבוה.
&nbsp
3. להשכיר אותה, רצוי לפרק זמן ארוך. דאג גם שלהורים (או למישהו אחר שאתה סומך עליו ב-100%) יהיה ייפוי כוח לטפל בכל העניינים הקשורים לדירה - מול בנקים, עירייה, חברת חשמל, וכדומה.
&nbsp
4. משאיר לאשר (רו"ח הפורום) ולאחרים.
&nbsp
5. אשר.
&nbsp
6. לא יודע למה בדיוק אתה מתייחס. בבקשה הסבר.
&nbsp
7. כן, רצוי להיפרד מביטוח לאומי בצורה מסודרת (ניתוק תושבות).
להשאיר ייפוי כוח כללי למישהו שאתה סומך עליו (הורים, לדוגמה), לטפל בכל ענייניך.
להיפרד לשלום מרשות השידור - אגרת טלוויזיה וכדומה (לא יודע אם זה עדיין קיים?)
לדאוג שיהיו לך עותקים דו-לשוניים (עברי ואנגלית) של תעודת לידה ממשרד הפנים. זה בחינם, רק צריך לבקש מהם.
בחשבונות בנק, צריך לדאוג לייפוי כוח דרך הבנק; הם לא אוהבים/מקבלים ייפוי כוח חיצוני (ונסה להימנע מלספר להם שאתה עובר לארה"ב לפני כמה שנים, שכן אז ירצו להחתים אותך על כל מיני טפסים, שבתכל'ס אתה רוצה לחתום עליהם; ולפחות על טופס אחד אסור לך לחתום [ טופס שנקרא W8BEN ], שכן חתימה עליו תהיה בגדר הצהרת שקר כלפי שלטונות המס האמריקניים - ובבנק בארץ לא מבינים את זה, או לפחות כך זה היה בעבר...)
&nbsp
זה מה שעולה לי כרגע בראש. אחרים ימשיכו.

מספר תשובות קצרות

ברוך הבא ראשית. בטוח שתהיה חוויה נעימה.
מנסיוני אגיב בקצרה ברשותך:
1. איני יכול לתת המלצת מכירה של מכשיר אבל אביא לידיעתך שישנם מכשירים השקעה עם השלכות מס דורסניות יחסית בארה"ב -כגון תעודות סל, חלק מקרנות נאמנות -בכלל כל השקעה במכשיר שמניב הכנסה פסיבית
ראה כאן
וכן ראה כאן
2. קרן השתלמות באותו קישור תקבל הרחבה-אני טוען שמאחר וקרן השתלמות היא בקשר עם מקום העבודה, רואים את חלק המעסיק והרווחים כהכנסת עבודה חבה במס, אלא שכל עוד יש הגבלות על הפירעון, אתה יכול לדחות את ההכרה בהכנסה. במהלך ה-6 שנים הראשונות בהן היא אינה נזילה -אתה יכול שלא להכיר בהכנסה לצורכי מס.
3. ביחס לדירה רשומה על שמך -ראה כאן להרחבה -אתה יכול להשכיר אותה. אני מזהיר ומסב תשומת הלב לתופעה שכן מתרחשת -אתה מוכר את הדירה לאחר שאתה כבר מספר שנים בארהב ונכנס להגדרת תושב
4. אני לא ככ יודע אם יש מה לעשות במיסוי הישראלי -הרי המניות לפי סעיף 102 לפקודה צריכות להיות אצל הנאמן עד יום ה vesting שאם לא, ההכנסה תיחשב כהכנסת עבודה.
במיסוי האמריקאי -
דיי סבוך -ישנם מספר תרחישים
צריך לזכור את העיקרון אצבע הבא במתן אופציות ורילוקיין
אנחנו צריכים לזכור במקרים אלה שצריך:
1. לזהות את סוג ההכנסה (הכנסת עבודה או רווח הון)
2. לזהות את חלוקת זכויות המיסוי (ישראל -ארהב)
3. לזהות מי נותן זיכוי למי
חלק הרווח השווה לתקופה של מיום הענקה ועד יום שינוי התושבות חלקי התקופתה של מיום ההענקה ועד יום ההבשלה יהיה שייך לישראל והיתרה חייבת בארהב.
מספר לקוחות שאני מלווה (העובדים בגוגל פייסבוק אמדקוס מיקרוסופט) לימדו אותי ..חחחחח והבנתי שהחברות הגדולות עושות את התרגיל הבא כדי הלימנע מסיבוך:
מפקיעים את המניות שקיבלת מישראל (ואז לכאורה אין אירוע מס) וכשאתה עובר לארהב אתה מקבל הקצאה חדשה
5. תשמע -אתה תצטרך להגיש דוח מס לישראל עבור 2017. אתה יותר מחצי שנה בישראל והפקת הכנסות מחוץ לישראל ב2017, פטור הדיווח הישראלי מהגשת דין וחשבון אינו חל פשוט.
שאלה:
תן לי את מספר הימים שלך ב2017, 2016, 2015

6. יש הגדרות מדויקות )עמוד 4-אפילו ברמה של חלק מהיום
תן לי את מספר הימים ב2017,2016,2015 וננסה לייצר אבחנה לפי עקרונות ה
https://www.irs.gov/individuals/international-taxpayers/substantial-presence-test

חבר -אתגר
נסה להימנע שיהיה לך חוזה שכירות על שמך במדינת ניו יורק בחודשים שנותרו עד סוף השנה
אם אפשרי -תחסוך לא מעט
קח קישור להגדרות התושבות של ניו יורק -אם תוכל להוציא את עצמך מהגדרת
New York state resident
כנל לגבי NYC

כמו כן נסה להוציא עצמך מהגדרת תושבות של NYC
העיר ממסה על בסיס תושבות ולא על בסיס הכנסה
אולי לא תשמע על זה במקום אחר, אני הגעתי לניו יורק בשלהי 2012, בלי משפחה בראשית, גרתי בלינה טווח קצר כדי שלא יוכלו להגיד לי
domicile
חסכתי מס לעיר ולמדינה
לעיר חסכתי גם על ה W-2 שלי ולמדינה חסכתי גם את הכנסות ישראל
7. ביטוח לאומי - טוב שיחה לא קצרה....אתה אדם עם משפחה?

נקודות נוספות לדיון בהמשך
- מס מתנה ומס ירושה
-הוצאות רילוקיישן
-מס יציאה ישראלי
- החזקה בבעלות חברה ישראלית בשיעור של מעל 10 אחוזים
- מכירת מניות ורכישה מיידית לאחר מכן -קיבוע של עלות חדשה
בהצלחה רבה
תחטט בבלוג שלי יש שם פוסטים מבוססים מקרים ספציפים של יחידים שהגרו מישראל לכאן -עוד שאלות בשמחה
ואל תשכח להנות
אשר טוריאל -רו"ח משפטן

nyc2017

New member
תשובות ושאלות נוספות

תודה לשניכם על ההתייחסות המהירה!
1. כן, בעיקר קרנות ישראליות שעוקבות אחרי S&P. אז שאלת המשך - נניח שאני מתכוון להעביר את כל הסכום (וכן את קרן ההשתלמות) לארה״ב בשביל להשקיע שם - מה הדרך הכי משתלמת לבצע את ההעברה? מדובר על פחות ממליון ש״ח, אבל לא הרבה פחות.
5. ימים ב 2017, 2016, 2015...
2017: נחיתה מתוכננת ב 14 באוגוסט, וחוץ מזה 13 ימים השנה
2016: 45 ימים
2015: 35 ימים

לגבי ביטוח לאומי - אין משפחה. נשמע שאת הניתוק אני אעשה בכל מקרה.

עלו 2 שאלות חדשות בבקשה:
- מכיוון שאני עובר באמצע החודש, האם ארה״ב/ניויורק צפויות לקחת מיסים על המשכורת הישראלית, כשזו תכנס בסוף החודש?
- זה אפשרי בשבילי לגור ללא כתובת קבועה ב 2017 בניויורק. מה החסכון הצפוי? (צריך לאזן מול העלות הגבוהה יותר של המגורים), וגם מה הסבירות של ״הצלחה״ במהלך כזה?

תודה!

למעלה