הכנות לקראת אימוץ חתול בוגר

interleukin

New member
הכנות לקראת אימוץ חתול בוגר

בימים הקרובים אקבל חתול. לא יודוע עליו הרבה. נראה שהוא היה חתול בית ומישהו זרק אותו בישוב שלנו, ומאז הוא בחלקה של אחד השכנים כבר חצי שנה. הוא אוכל אוכל של כלבים או מוצא לעצמו שאריות וגר בחוץ.
אני גרה במושב כך שאצלי הוא יהיה בתוך ומחוץ לבית. מעדיפה שיעשה את צרכיו בחוץ. אני מניחה שבימים הראשונים צריך לכלוא אותו בבית שיתרגל.
1. האם בימים אלו לשים לו ארגז חול בבית ואח"כ אפשר יהיה להוציא את הארגז ונוא יעשה את צרכיו בחצר? אם זה רק לכמה ימים - אפשר לשים חול כמו שיש לילדים בארגז חול? אגב- על כמה ימים מדובר ואיך יודעים שזה מספיק?
2. יש לי תינוקת בת שנה בדיוק. איזה חיסונים לתת לחתול? בדיקות מיוחדות???
יש עוד משהו שאני צריכה להכין בבית לקראתו?
בתודה,
ש.

dimitrygo

Active member
מנהל
כמה ימים לא יעזרו, הוא חייב להתאקלם היטב אחרת הוא ינסה לחזור

לטריטוריה הקודמת שלו. זה עשוי לקחת אפילו מספר שבועות, אי שפשר לדעת מראש מה יהיה קצב ההתאקלמות שלו. אפשר להבין לפי התנהגות של חתול האם הוא התרגל לבית החדש או לא. בדרך כלל מתחילים התאקלמות בחדר אחד שבו יש הכל מה שחתול צריך כולל ארגז חול, אוכל ומים (מרוחקים כמה שיותר מארגז חול), מקומות מרבץ ומקומות מסתור. החלונות של החדר צריכים להיות סגורים לגמרי, אלא אם יש בהם סורגים. במקרה כזה אפשר לחבר רשת צפופה יותר אל הסורגים כדי למנוע מהחתול לברוח.
כשרואים שהחתול התרגל לחדר ומראה סימנים שהוא מוכן לחקור את שאר הסביבה אפשר לפתוח את הדלת ולתת לו להסתובב, אבל שתמיד תהיה לו אפשרות לחזור לחדר שהוא רגיל אליו. כמובן גם בשלב הזה כל החלונות בבית ודלתות החוצה צריכים להיות סגורים. כשחתול מתרגל לכל הבית ומרגיש בו נוח אפשר לתת לו לצאת החוצה לפרקי זמן קצרים ובנוכחות שלכם. השלב הבא הוא חופש מלא.
&nbsp
כפי שכבר הבנת תצטרכי לקנות חול יעודי לחתולים לשלב של התאקלמות. מה שכן אם תקראי שהוא לא כ"כ מבין מה זה אפשר לנסות להוסיף לארגז חול קצת מהאדמה/חול מבחוץ.
&nbsp
החיסונים של חתולים לא תלויים בנוכחות של התינוקת בבית
עושים חיסון מרובע ולפעמים גם חיסון נגד כלבת, תלוי באיזור. כדאי לדבר על זה עם וטרינר.
&nbsp
כמובן תצטרכי להשקיע במזון יעודי לחתולים, מזון לכלבים אינו בריא לחתולים.

למעלה