לקראת ניתוח
הנחיות לתזונה לאחר הניתוח ניתן
למצוא כאן. יש כאן הסבר כללי, ותצטרכי לקבל הסבר מפורט יותר מהתזונאי/ת לאחר הניתוח.
כל מה שאכתוב להבא מבוסס על ההנחה הסבירה שהניתוח יעבור בשלום ללא כל סיבוך. סיבוכים, שקורים לפעמים, מעכבים את ההחלמה.
בימים הראשונים בבית החולשה מאוד כבדה. חייבים לזוז ולא לשכב במיטה כל היום, אבל אי אפשר לבצע פעילות הכרוכה במאמץ, כמו לנקות את הבית, לסדר קניות או להזיז רהיטים. אחרי כמה ימים הכח חוזר לאט לאט, ואפשר לבצע פעילויות קלות בבית (לי הודיעו שאסור להרים יותר מ-5 ק"ג בשלושה שבועות הראשונים, ייתכן ואת תקבלי הוראה אחרת, מחמירה יותר או פחות). בשבועיים הראשונים כדאי ורצוי להיעזר בעזרה מאחרים עד כמה שאפשר. אפילו כשמתחילים לחזור לתפקוד רגיך, אסור לרוץ עם זה ולבצע מאמץ גופני, אחרת נפצעים וחוזרים לאשפוז. לגבי נקיון בית, תלוי בגודל הבית, אבל בית משפחתי לא הייתי מנסה לנקות בשבועיים הראשונים, וגם אחר כך לראות איך הולך ולא להתאמץ יתר על המידה.
אני ניצלתי את כל השבועיים מחלה שנרשם לי בבית החולים. אני סטודנט, ואחרי כעשרה ימים התחלתי ללכת להרצאה אחת כל יום, ואחרי שבועיים מהשחרור התחלתי ללכת לימים מלאים. קצב ההחלמה הוא מאוד אישי ואין תבנית אחת קבועה.