הכניסה המהירה להייטק מסלול לימודי QA ואוטומציה

smiling-african-student-pointing-with-pencil-laptop-screen-concentrated-blonde-woman-glasses-p...jpg
קרדיט תמונה FREEPIK

מטבע הדברים, אחד התחומים הבולטים והמבוקשים הקיימים היום הוא תחום ההייטק. עם עולם שהולך ומתפתח והופך להרבה יותר אוטומטי מפעם, קיים ביקוש רב למשרות הייטק משתלמות. אחד המסלולים המהירים יותר לכניסה להייטק הם לימודי QA ואוטומציה. קיים ביקוש רב בקרב חברות הייטק למשרות QA ואוטומציה, כמו גם למשרות כמו full stack development עליהם נדון כאן.

QA ואוטומציה – מה זה ואיך מתקבלים לזה?

בדיקת QA ואוטומציה היא בדיקת תוכנה. לפני שתוכנה כלשהי יוצאת אל השוק, מבצעים עליה שורה ארוכה של בדיקות על מנת לוודא שהיא עובדת כמו שצריך. רק לאחר שרואים שהכול בסדר, יכולים לעבור לשלב הבא ולהוציא את התוכנה מהכוח אל הפועל. קיימים נושאים שונים שיש צורך לדעת כאשר עוסקים בעולם של פיתוח תוכנה. ידיעת שפות תכנות שונות כמו Java או פייתון יעזרו לכם להתברג בתחום. כמו כן, בהייטק כמו בהייטק, ככל שתדעו יותר, כך יהיה לכם יותר קל להשתלב בתחום.

לדוגמה, בודק תוכנה שיבוא לאחר שעבר קורס full stack יתקבל בזרועות פתוחות. בודק תוכנה QA אמנם אינו נחשב למשרה בכירה, אך הוא בהחלט כרטיס הכניסה שלכם לעולם ההייטק. ברגע שנכנסים כבודקי תוכנה, אפשר להתפתח במגוון רחב של תחומים כמו מפתח full-stack, מתכנת ועוד.

מה זה full-stack?

עולם התוכנה עובר שינויים רבים, וצריכים להיות ערניים אליהם על מנת להחזיק את הראש מעל למים בעולם תחרותי כמו ההייטק. לאור זאת, אל תחומי ההייטק הגיעה גישה חדשה יחסית אשר נקראת full-stack. לפי גישה זו, על המפתח לשלוט בסל כישורים שלם כדי לדעת לפתח, החל מתחום העיצוב ועד לעולם הקוד. כך שלמעשה קורס full-stack מעניק לכם עולם שלכם של ידע וכלים מעשיים משמעותיים שיעזרו לכם להתקבל למשרה טובה. מבין הנושאים הנלמדים בקורס הם בסיסי נתונים, ניהול אתרים ושרתים, שפות תכנות ועוד.

מה לומדים במסלול בודק תוכנה?

אם אין לכם ניסיון רב בעולם ההייטק, אך יש לכם תשוקה וזיקה לתחום, מסלול בודק תוכנה QA הוא המסלול בשבילכם. במסלול זה תקבלו את כל הכלים הנחוצים לכם כדי לעבוד בתחום. מבין הנושאים הנלמדים במסלול זה ניתן להזכיר שפות תכנות שונות, סוגי בדיקות שונות, מודולים, טכנולוגיות ווב, בסיסי נתונים ועוד. לאחר ההכשרה הזו, הלומדים יוכלו להתברג אל תוך חברת הייטק, להתקדם ולהתפתח עד שיגיעו למשרות בכירות יותר.

סוגי בדיקות התוכנה שכדאי להכיר

אם רוצים לקבל טעימה קטנה שעובר תלמיד במסגרת מסלול בודק תוכנה QA, כדאי להכיר כמה סוגי בדיקות תוכנה:
  • אינטגרציה – בדיקת אינטגרציה היא בדיקה שנועדה לבחון השפעה של חלק מסוים על חלק אחר. הבדיקה מתבצעת בכמה שלבים. השלב הראשון כולל בחינת רכיבי תוכנה ושילובם במערכת. השלב השני כולל שילוב בין המרכיבים השונים המשפיעים על המערכת ועל פעולתה.
  • בדיקות ידניות – אף על פי שהיום מנסים לעבור לאוטומציה עד כמה שניתן, לפעמים אין תחליף לבדיקות ידניות. בודק תוכנה מקצועי לפעמים צריך לעבור בעצמו על תהליכים כדי למצוא את כל הפגמים.
  • בדיקות יחידה – מדובר בבדיקות ממוקדות יותר בחלקים השונים של המערכת. כאשר בודקים יחידה, יחדה באופן פרטני יכולים להשפיע על המערכת כולה. לאחר שבודקים את המערכת לחלקיה, ניתן להפעיל את התוכנה בצורה טובה יותר.
  • בדיקת עומסים – כאן נבדקת יכולתה של המערכת לעמוד בעומסים שונים. במסגרת הבדיקה הזו נבדקים גם זמני התגובה של המערכת. מכיוון שהיום קיימת דרישה למהירות תגובה גבוהה (אף לקוח לא יחכה יותר מ-2-3 שניות לפעולת המערכת), ביצוע בדיקה זו היא חיונית ביותר.
  • בדיקות כלליות של המערכת – חשוב לבצע בדיקות של המערכת כדי לראות את פעולתה באופן כללי ולדעת אם היא השיגה את המטרה שלשמה היא נועדה.
  • בדיקות קבלה – בדיוקת קבלה הן הבדיקות האחרונות בדרך כלל שמובצעת לאחר שהושלמו שאר הבדיקות. בניגוד לבדיקות אחרות המבוצעות על ידי מקצוענים, בדיקות הקבלה מבוצעות על ידי משתמשי קצה ונועדו לבחון את התוכנה מבחינת רמת המשתמש.
אם נסכם, אלה היו כמה נקודות חשובות שכדאי לדעת על פיתוח תוכנה QA ועל full-stack. אם רוצים להשתלב בתחומי ההייטק, מומלץ להתחיל מלמטה למעלה. בהתחלה אולי תתקבלו למשרה התחלתית של סטודנטים, אבל בהמשך תוכלו להשתלב יותר בתחום, להתקדם ולהתפתח.
 
נערך לאחרונה ב:
למעלה