הכניסה לישוב

רועיזיג

New member
הכניסה לישוב../images/Emo46.gif

למישהו יש הסבר מה חשב לעצמו מהנדס התנועה שתכנן את גאומטריית המעבר בין לפיד ליישוב ?!?

אתה בטוח שמהנדס תנועה תיכנן

את זה ? אם כן האם התכנון תאם לביצוע ? במקום אחר אולי לא היה מקום לשאול את זה - אבל זה ישראל.

ronpel

New member
יש מהנדס קוראים לו ירון עברון

ל"טענתו" לא אמרו לו מלפיד שמדובר גם בכביש גישה אלינו. ביקשו ממנו רק להסדיר צומת פנימית בלפיד. ל"טענתו" הוא לא היה במקום ולא ידע שזו ירידה ולא נתנו לו את המידע. את התוכנית שלו הגישו באופן דומה לוועדה המקומית בלודים ללא איזכור לזה שזה כביש גישה אלינו. הנושא נמצא בעתירה בבית המשפט המחוזי ובמקביל גם ברשויות נוספות שאמורות לבדוק את הנושא. גם לאולמי וורסאי היה מהנדס - אז מה? יש כאן איום ממשי על חיי העוברים בדרך והוועד יפעל בכל דרך חוקית להסרת האיום הנ"ל. רונן

תמרשובל

New member
תכנון

אוטובוסים שיורדים מלמעלה נוסעים בנתיב השמאלי כי אי התנועה לא מאפשר להם לעבור מימין. ו"שכחו" לסלול אספלט לפני שצבעו שם את הסימונים בכביש.

רונן - טחנות הצדק טוחנות לאט

מהיכרותי את בתי המשפט בישראל, זה עלול לקחת שנים. כיוון שמדובר בסיכון חיים ממשי,האם אין דרך מהירה יותר לפתרון הענין? האם אין גוף במדינת ישראל שאחראי על נושאים בטיחותיים? האם אין מקום להפעיל את אמצעי התקשורת (תוכניות כמו זה הזמן / בולדוזר וכו') ופניייה לעיתונות כדי לעורר וליצור לחץ ציבורי?

רועיזיג

New member
אכן כך

אתמול אכן יצא לי לראות אוטובוס שחולף את אי התנועה בנתיב השמאלי. מאחורי האוטובוס היה רכב פרטי שנסע בנתיב השמאלי בעקבותיו. אותו רכב כמעט ונפגע מרכב שהגיע ממול אשר הוסתר ע"י האוטובוס. אם למישהו יש מגע עם האחראים לאבסורד (כולל המהנדס) אני מציע לו ליצור איתם קשר ולהציע להם לשכור עורך דין טוב כבר עכשיו כי עושה רושם שהם עתידים להשפט על גרימת מוות ברשלנות (שלא לומר נסיון לרצח). ויפה שעה אחת קודם...

watcher3

New member
בנוגע למהנדס

שלום רונן. שאלה לי: 1. האם שקלתם אפשרות להגיש תביעה אישית נגד המהנדס על תכנון לקוי. מעניין איך הוא היה מגיס בבית משפט כשהיה אומר לשופט שנתן אישור ללא ביקור בשטח. 2 . מכיוון שההתנהלות בבית המשפט תקח שנים. האם אין אפשרות לפנות בצעד חריג לבית המשפט העליון (מקווה שאני לא תמים). אם זה עניים של עלות אולי זה שווה את זה, לשם קיצור הזמן.

אבייה2

New member
המהנדס - פשוט משקר - נקודה.

לא ייתכן שמהנדס שהיה בשטח מן הסתם ובנה תוכניות שכאלה ולא ידע..... ש..... גרות כאן כ - 500 משפחות. ואם נצא מנקודת השקפה שבאמת לא היה בשטח, מה קורה עם משרד הפיקוח? גם מפקח על העבודה לא ראה בשעת הבניה שנכנסים ויוצאים מכוניות מישוב סמוך? אולי השוטר שהיה בשטח בשעה זו, מטעם הקבלן אולי היה מרתיע, ואומר "היי חברה זוהי סכנת נפשות", ואני בתור איש ציבור "שוטר" חייב לעצור את העבודה.. אבל, לאף אחד לא איכפת ממש. באמת אף רשות לא פוצה פה. בעתירה שגם משרד הפיקוח וגם השוטרים שהיו בשטח ייתנו את עודותם. זה ממש פשע - פלילי. ומי באמת נתן את האישורים?, בטוח שיש כאן הרבה טועים, ומי שצריך לשלם את המחיר, ולפני שאנו נשלם במחיר חיינו כדאי אולי שאנחנו נעשה מעשה..

idopel

New member
מספר רעיונות

אלה ואני חשבנו על מספר רעיונות שכל תושב בישוב יכול ליישם: מכתבים לכל הנוגעים בדבר: מועצת מודיעין, משטרת ישראל, משרד הפנים, משרד התחבורה, הועדה לתכנון ובניה בלודים ואחרון חביב המהנדס שחתום על התכנון (מוזכר למטה בהודעה של רונן). אם למשהוא נגרם נזק לרכב שניתן להוכחה כתוצאה מהמעבר (אפילו פנצ'ר) ניתן לנסות לתבוע את מועצת מודיעין. אז יאללה, כולם לעבודה.

idopel

New member
עדיף לפעול בכל האמצעים העומדים

לרשותינו כולל פניה לבית משפט, אין סתירה. גם הפגנה של תושבים במועצת מודיעין לא תזיק. אני לא מומחה משפטי אבל למדתי שיש דברים שהם לא מוסריים/לא הגיוניים/לא צודקים אך בכל זאת חוקיים.

ginats

New member
לא מועצת מודיעין

נדמה לי מועצת "ישובי מודיעים" או משהו כזה

idopel

New member
צודקת, הכוונה כמובן למועצה האזורית

חבל מודיעים שבתחומה נמצא הכביש באופן רשמי.

yuvalraz

New member
צריך להתנתק.

לדעתי צריך לעשות צעד חריג, אני יודע שלא כל תושבי לפיד אשמים אבל אלה שאין שלא מפריע להם כם לא ממש איכפת להם ... צריך להפסיק להשתמש בכל השרותים של לפיד שיש להם להציע לא קונים בקיוסק. לא קונים במאפיה. לא נרשמים לגנים שלהם. לא הולכים לארועים שלהם. אותו המסר שהם משדרים..... הם שם ואנחנו כאן. אחרי שנתחיל לפגוע להם בכיס אולי המסר יעלה לראש

carmiki

New member
חבל להתנתק

אם ייסגרו את המעבר בין היישובים לכלי רכב, כל מה שאמרת ייקרה מאליו, וזה חבל, חבל... אני לא אסע עוד 10 דקות כדי לשים ילד בגן בלפיד , איך תושבי לפיד מקבלים את הדין כ"כ בשקט? למה הם לא מתקוממים שבמקום חניות הזויות בקצה יישובם לא בונים להם גן ציבורי לתפארת, לא פעם פגשתי משפחות מלפיד מגיעות עם ילדיהם לגינה הציבורית שלנו, על מה הולך הכסף שלכם תושבי לפיד?

yuvalraz

New member
אין הרבה אפשרויות

כדי שניתן יהיה לשים את הילד בגן בלפיד צריך שלגננת יהיה אינטרס להשאיר את המעבר פתוח, צריך שלכל האנשים מלפיד שבאים לפעילויות בישוב יהיה אינטרס להשאיר את המעבר פתוח. מדי פעם אני אוסף אנשים שמחפשים טרמפ מלפיד, מהמעט שיחות שהיו לי קבלתי את הרושם של "זה לא מפריע לי (למה להכנס עם הראש בקיר- ועד/ טימי)". עד שלא יפגעו אינטרסים של התושבי לפיד הם ימשיכו לבחור וועד ששם בראש האג'נדה שלו פעילויות מהסוג הזה. מה איכפת להם, הועד שלהם פוגע באיכות חיים שלנו ועליהם זה לא משפיע. צריך להפעיל לחץ על כל מי שיש בידו להשפיע קרי, כל תושבי לפיד. צריך להחרים את כל מה שקשור בלפיד עד לסיום הסיכסוך הזה!

גיל1971

New member
תפסיקו לבכות

לא ברור לי מה אתם בוכים כל כך הרבה?? לא עשיתם כלום למנוע את השינוי הכביש, לסיירים נאמר לבדוק רק מתי הם עובדים ולהודיע לרבש"צ. אתם התושבים לא עשיתם כלום והרי ידוע שכל תהליך בבית משפט לוקח שנים וגם אז לא יפרקו שם דבר והדרך תישאר אותו דבר לא משנה מה יהיה פסק הדין. להזכירכם לפני שנתיים וחצי בערך רצו וועד לפיד לבנות שער בכניסה לישוב ושם כמעט הלכו מכות כדאי לא לתת להם לבנות ומה קרה?? אין שער, גם העמוד שהם כן הספיקו לשים נתלש ואיננו. לא עשיתם כלום "אכלתם אותה"!!! מתי תצאו ותעשו משהו שיום אחד תקומו ותראו שאין איך לצאת בכלל כי יש שם פארק, גינה או מחסום????

yuvalraz

New member
יש לך הצעה קונקרטית....

או שנח לך לגלגל עיניים לשמיים ולשאול מתי?

למעלה