הכנסה חודשית פחות או יותר

סנסה25

New member
הכנסה חודשית פחות או יותר

שאלה תיאורטית: איזה סכום נטו בחודש צריכה לדעתכם משפחה של 5 כאשר מדובר בעיר בסביבות 50 ק"מ מטורונטו ולא בפרברים הצפוניים היקרים ובהנחה שכבר יש בית משולם ללא משכנתא? הכוונה היא לטווח ולא לסכום מדוייק
ההוצאות יהיו כאלה:

טלפון סלולארי אחד,
רכב אחד,
בילוי פעמיים בחודש (כולל טיול יומי אחת לשבועיים-שלושה לאיזשהו אתר),
חוגים של מתנ"ס מקומי,
בלי נסיעות לישראל,
חשבונות מים, חשמל וגז מינימליים (בישראל אנחנו משלמות 190 ש"ח מים דו-חודשי, 250 ש"ח חשמל דו-חודשי, 70 ש"ח גז דו-חודשי וארנונה 1000 ש"ח גם גם כן דו-חודשי)
קניות בסופר דיסקאונט כמו נו פרילס או פוד בייסיקס בלי להתפרע יותר מדי (כלומר כן ממתקים או חטויפים מדי פעם אבל לא בהגזמה)

michaelbl

New member
גס

סלולרי 80, אינטרנט 60
אוטו )לא כולל פחת( , ביטוח 300, דלק 200, מוסך בתלות במצב האוטו
בילויים, תלוי בכם
חוגים במתנס בערך 120 לילד
מים וחשמל ביחד בערך 300 לחודש, גז 150 לחודש, ארנונה באיזןר זול בערך 300 לחודש
קניות לבית 1000-1500

סנסה25

New member
תודה וכמה שאלות

זה נשמע ממש המון. יש סיבה למה החשמל והמים (והגז) כל-כך יקרים?
אני מניחה שאתה מדבר בדולרים. זה שווה ערך ל-900 ש"ח מה שרשמת. בישראל בחישוב חודשי יוצא לנו רבע ומים בישראל יש הרבה פחות.

אנחנו מתכוונות לרכוש דירה בסביבות ה-650,000 דולר אולי קצת פחות (אלה המחירים שאזור עליו חשבנו. יש גם יותר יקרים אבל זה התקציב)
מישהו אמר לנו שהארנונה היא שנתי 1%. זה נכון?
אם כך נצטרך לשלם 6500 דולר לשנה. יש משהו שהעירייה נותנת בתמורה לכל כך הרבה (פעילויות בחינם או משהו כזה?) יש שמועה שבריכות עירוניות הן בחינם לתושבי העיר. האם זה נכון?

michaelbl

New member
הערות

בדולרים, בטח.
למה יקר? כי עובדי מדינה בקנדה שמים בכיס הקטן את עובדי חברת חשמל והנמלים בארץ.
לגבי ארנונה לא נראה ה1% כי היה יוצא לנו רבה יותר יקר, אבל מנהל הפורום עוסק בנדלן ויכול לענות.
קחו בחשבחן שאין דירות שמתאימות ל6 נפשות, ובית לדעתי יעלה יותר מהסכום שרשמת, אפילו בערי לוויין זולות, המחירים טסו.
יש בריכות בודדות בחינם ולדעתי רק בטורונטו, מנוי למתנס עם בריכה בערך 40 לאדם לחודש

סנסה25

New member
בדקנו מחירי בתים

ואכן הסכון שציינתי בתחתית הסקאלה אבל עדיין מדוברעל בתים נחמדים ליד בתי ספר שמדורגים גבוה.
בהקשר הזה הזכרת לי משהו שאם כבר העלית אז אשאל אותך: בהודעות שכתבת, כתבת שהבתים יקרים יותר ככל שמדובר בשכוה טובה יותר עם בתי ספר טובים יותר. בביקור שהיה לנו בקנדה פגשנו משפחה ישראלית שקנתה בית במיליון דולר (ממש לא זול). בית ישן יחסית עם חצר קטנה בתורנהיל. היה בית-ספר ממש ליד הבית שלהם והם היו מאד מרוצים ממנו ואז כשנכנסתי לפרייזר לבדוק דירוג בית-הספר דורג רק כ-5.9 שאולי זה טוב, אני לא יודעת. בית-הספר עצמו נראה ממש בסדר, הילדים הנהגו יפה אבל הוא לא זכה בדירוג 7.5 -10

michaelbl

New member
אז ככה

בתורנהיל מליון דולר זה לא יקר לבית פרטי, זה בצד הנמוך של הסקאלה. מליון וחצי זה המליון החדש, במליון את קונה היום בקושי טאון האוס.
תבדילי בין הישגם אקדמיים לאוירה. הציון הוא נטו ציון מיצב, בלי קשר יכולה להיות אוירה טובה ונעימה בבית הספר, שבמיוחד לנו כישראלים שרגילים לאלימות וצעקות, מפתיעה אותנו לטובה, ואת החולשה האקדמית אנחנו קולטים כשהילד בכיתה יב וצריך להתקבל לאוניברסיטה והממוצע שלו לא מספיק טוב

סנסה25

New member
הרמה בקנדה נמוכה מבישראל גם בבתי ספר טובים

בגלל תכנית הלימודים של משרד החינוך. לפני כמה חודשים היה שרשור שבו דובר על הנושא ואחריו הלכתי וחיפשתי באינטרנט את תכנית הלימודים במתמטיקה ואכן מה שמלמדים ברמה הגבוהה באונטריו בכיתה י"ב דומה לחומר של כיתה י' בישראל.
יחד עם זאת אם תיקח ילד מישראל שהיה ב-5 יח"ל ועבר לקנדה החומר שם אמור להיות לו קל יותר, לא?
לדעתי בתור מורה לכימיה שראתה כל מיני תלמידים אני יכולה להגיד לך שילד עם "ראש" למדעים שיש לו שכל, ישלים את החומר הזה בקלות וגם בלי עזרה פרטנית רבה מדי.
מעניים מה הרמה במתמטיקה/פיזיקה/כימיה ברמה האוניברסיטאית

michaelbl

New member
מסכים

ילד מישראל שיעבור ךקנדה יהיה לו קל במקצועות הריאליים. הבן שלי סיים תיכון השנה ולמד מתמטיקה ברמה הגבוהה, והם לא למדו אינטגרלים בכלל, וגם הנדסת המרחב וטריגנומטריה הרושם שלי שהם ריפרפו )לפחות יחסית למה שאני זוכר שאני למדתי לפני 30 שנה )וואו אני זקן(. אותו הדבר בכימיה ופיסיקה, נם בסך הכל עברו על נושאים שזכורים לי מ5 יחידות אבל לא נראה לי שבאותה רמה.
לגבי האוניברסיטה, הבן שלנו מתחיל מדעי המחשב שנה הבאה ואני רואה בסך הכל אלגברה לינארית וחדוא על שני סמסטרים, בעוד בטכניון היה לי חדוא 1, 2 , אלגברה לינארית, מדר, מדח, הסתברות, ודי בטוח ששכחתי לפחות עוד משהו.

PuffDragon

New member
המים אצלנו יותר יקרים מישראל

שזה אבסורד בהתחשב בזה שאנחנו מוקפים באגמים שמכילים שליש מכל המים המתוקים בכדור הארץ. למה זה כלכך יקר? כי קנדה. ברוכים הבאים.

למעלה