"הכנסיה ברכה נזירה שהצילה

"כמה עולה תקווה"

הצגה על ניצולות שואה. "המחזה מביא אל הבמה את ההתלבטות הנצחית המלווה אותנו בשבילי החיים בשאלה "מה היה קורה אם היינו מחליטים אחרת". כולנו עברנו בצומת המיתולוגית בה החלטה פשוטה קבעה את גורלנו וגורל הסובבים אותנו. החלטה שאחריה באים גלים של משחקי "מה היה אילו". שאלה זו מהדהדת בטקסט של המחזה "כמה עולה תקווה" ומעצימה את הצפייה בו לידי חוויה מטלטלת. המחזה עוסק בהחלטה אחת גורלית של שתי אחיות בתקופת השואה, שהצליחו למצוא דרך לשמור על שפיות, אלא שהשפיות עולה להן במחיר שישפיע על חייהן לנצח. המחזה מבוסס על סיפור אמיתי אודות מאבקן של ניצולת שואה ובנותיה המבקשות לחיות חיים של שיגרה בצל טראומות וסודות נעולים. האם שורדת ומקימה משפחה חדשה, אך הסוד ממשיך לרדוף אותה ובנותיה גדלות בצילו. אישה זרה המופיעה ערב אחד מאלצת אותן להתמודד עם העבר ולפתוח את הסוד הגדול".

מי יודע מה זה ורמאכט?

אולי זה ביידיש ואולי לא, מתלבטים בפורום "בני עקיבא".

זה מזכיר משהו

אבי ז"ל היה מספר לי בדיחת שואה (אני לא יודע אם זה נכון) פעם הוא נכנס לשרותים במחנה עבודה. מישהו דפק על הדלת. אבי שאל: מי זה? הוא ענה "וערמאכט" ואז הוא ענה "איך מאכט" נדמה לי שהיו השומרים הנאצים במחנות עבודה או תפקיד אחר בשם זה.

kutz2

New member
בני הרשקוביץ שלום

אני שמעתי את הבדיחה הזו קצת אחרת. אדם יושב בשרותים דפיקה בדלת היושב שואל מי שם? ההוא עונה אסאס עונה לו היושב אסדי.

למעלה