הכנסתי כתבה שפורסמה לאחרונה בארץ

shuky63

New member
הכנסתי כתבה שפורסמה לאחרונה בארץ

על ידי העיתונאית לימור גל. לרובכם ודאי לא תחדש כלום אבל להדיוטות לא מגמגמים ודאי יש מה ללמוד.
 
הכתבה מאוד ריגשה אותי ../images/Emo23.gif

פתאום רציתי להראות אותה לכל העולם! כ"כ חשוב לעורר את מודעות לנושא וחבל שאמב"י לא משכילים לעשות כן. ואני מדברת על יותר כתבות בעיתונים , ואולי אף כתבת תחקיר בטלויזיה בפריים טיים.
 

yaronil2003

New member
המאמר מרגש מאד, בעיקר בגלל שהוא

אמיתי (וכואב) כל כך. שתי הערות: א. לדעתי התגובות הרווחות כלפי מגמגם "שנחשף" הם בעיקר רחמים, כשנמצאים במגע איתו ובדיחות על הנושא כשהוא לא בסביבה. לא נתקלתי בתגובות שיחסו לי (או למגמגם אחר), טיפשות, מחלת נפש וכו'. ב. מי שמדבר על אחוז אחד לא יודע על מה הוא מדבר או שמתכוון רק למגמגמים כבדים. לדעתי הלא מדעית, כ- 20 אחוז באוכלוסייה סובלים מהפרעות קצב בדיבור או גימגום ברמה כזו או אחרת. רובם מצליחים להסתיר, בד"כ ע"י דיבור מהיר ולא מובן או הפסקות ממושכות בדיבור (כאילו "לחשוב"), או תנועות ראש או החלפות מילים. אני פיתחתי חוש לאיבחון אנשים כאלו. מי שישים טוב לב ליאיר לפיד או יהונתן גפן ובנו יבין על מה אני מדבר.
 

elanc10

New member
מסכים לחלוטין עם התחושות,לא עם

האחוזים, 20 אחוז! לדעתי אבחון מגמגם הוא חד וחלק! אדם שנתקע ואולם אינו חש שהוא מגמגם, אינו נרתע מדיבור,אינו מחליף מילים,אינו חש תחושות חרדה,בושה,חוסר אונים,מוחו אינו עוסק כלל בבעיה,אינו מגמגם במובן המקובל עלינו! יכולות להיות הפרעות דיבור חמורות ואולם במידה ואינן מלוות בתחושות שתארתי, אינן נחשבות כגמגום,דעתי האישית. לגבי הרחמים והעליונות החשים כלפי מגמגם זה נכון וזה שורש ריגשי הנחיתות שרובנו מפתחים.לא נוכל להתעלם מכך. כשאנו שומעים מגמגם נתקע חזק,רובנו רוצים לקבור את עצמנו עמוק באדמה! למה? למה אין תחושות כאלה לגבי פגמים אחרים? חירשים,אילמים,ונכויות אחרות? הבעיה שכולנו חשים בריאים לחלוטין ועוברים תקופות טובות בחיים ללא גימגום,ישנם אנשים שכלל אינם מודעים לגימגומנו,החרדה שנחשף,הסצינה שלא נוכל לבטא את עצמנו ונפלוט חצאי מילים היא קשה!! זה שורש הבעיה וזה גם ההסבר למה גימגום הוא תופעה מולדת,ועוברת ב"גנים",והיא מואצת מאד מסיבות פסיכולוגיות וגם חומרתה שונה אצל אנשים שונים בגלל מבנה פסיכולוגי שונה.
 
למעלה