הכנסת גורה חדשה הביתה

דנית 33

New member
שלום,
לפני כשבועיים עזרתם לי מאד עם הכנסת גורה חדשה הביתה והרגל של החתול הבוגר יותר, אז תודה רבה.
כמה שאלות נוספות:
הגורה מעדיפה לאכול את האוכל של החתול הבוגר ולא את שלה שמותאם לגורים. אז הרמנו את האוכל של הבוגר למקום שהיא לא מגיעה אבל אז הוא לא אכל... הורדנו חזרה ושמנו את האוכל של שניהם באותו מקום.
עד כמה נורא שהיא תאכל מאוכל של חתול בוגר? האם להפריד בין מקומות האוכל שלהם? לשים לכל אחד במקום שונה בבית?

האם מומלץ שני ארגזי חול או אחד? מהרגע ששיחררנו לגמרי את הקטנה היא משתלטת לו על הארגז.

הגדול נראה קצת בדיכאון...
השתלטו לו על הארגז, אוכלים לו מהאוכל זה טבעי שיהיה עצוב? מה אפשר לעשות כדי שתחזור לו שמחת החיים?

תודה 🙏

Yukita

Active member
מנהל
1. בעקרון הקטנה יכולה לאכול את האוכל של הגדול ולא יקרה כלום - אם כי יש מזונות יותר מתאימים לצורך העניין, כלומר מזונות שמתאימים לכל הגילאים. מזון איכותי יותר הוא תמיד עדיף בקטע הזה. לא כתבת באיזה מזון מדובר, אולי יעזור אם נדע.

2. ארגזי חול - אם אתם יכולים, תמיד עדיף יותר מאשר פחות, אם כי בבתים רבים שני חתולים חולקים אחד. אם הקטנה מאוד שתלטנית ואולי גם קצת מציקה לגדול בכניסה/יציאה מהארגז, בהחלט עדיף שניים כדי שלא תגלו שמישהו מסתורי השאיר לכם הפתעה ריחנית באיזה מקום לא צפוי.

3. דיכאון - במה זה מתבטא? בתור שמר-חתול, כבר פעמים רבות יצא לי להתקל במקרים שהבעלים בטוח שהחתול בדכאון, אבל זה לא התבטא בשום דבר שיכולתי להבחין בו. אם יש יותר מדי שתלטנות, רצוי לשמור על יותר מארגז אחד ולשים גם יותר מכלי אוכל אחד עם האוכל המועדף, אבל בגדול - לא בהכרח יש כאן דכאון. יתכן שיש יותר זהירות או סתם "אוף יש פה מישהי אז אני אלך" אבל זה בפני עצמו לא בהכרח מעיד על דכאון. אפשר להקדיש יותר תשומת לב אישית לגדול, אפשר להזמין אותו לשחק קצת בחדר נפרד בצעצוע שהוא אוהב (למשל לזרוק לו כדורים קטנים או משחקים על חוט) כך שהקטנה לא תתערב ולא תפריע (או להכניס את הקטנה זמנית לחדר נפרד כדי שיהיה קצת זמן משחק עם הגדול במקום שהוא מרגיש בו בנוח).

דנית 33

New member
תודה על התשובה!
שניהם אוכלים אוכל של carnilove, הגדול של בוגרים והקטנה של גורים.

הדכאון מתבטא בכך שהוא ממעט לאכול, אפילו אוכל רטוב שהיה טורף לוקח שני ליקוקים והולך. ישן כל היום, אפילו יותר מהרגיל. אבל בעיקר נמנע מליטופים שלנו ☹
בכל בוקר כשרק היה שומע את השעון היה מגיע לסשן ליטופים, עכשיו כבר לא עושה את זה. כמובן שיש לו אטרקציה אחרת וזה מובן, אבל גם במשך היום לא מתלהב כשאנחנו מתקרבים אליו והוא לא יוזם קרבה.
מנסים בהחלט לתת לו יחס מועדף, פינוקים וליטופים אבל זה לא כל כך עובד.

נקנה עוד ארגז כדי שיהיה להם שניים תמיד.
האם להרחיק להם את צלחות האוכל לשני מקומות שונים בבית?

תודה!

Yukita

Active member
מנהל
תודה על התשובה!
שניהם אוכלים אוכל של carnilove, הגדול של בוגרים והקטנה של גורים.

הדכאון מתבטא בכך שהוא ממעט לאכול, אפילו אוכל רטוב שהיה טורף לוקח שני ליקוקים והולך. ישן כל היום, אפילו יותר מהרגיל. אבל בעיקר נמנע מליטופים שלנו ☹
בכל בוקר כשרק היה שומע את השעון היה מגיע לסשן ליטופים, עכשיו כבר לא עושה את זה. כמובן שיש לו אטרקציה אחרת וזה מובן, אבל גם במשך היום לא מתלהב כשאנחנו מתקרבים אליו והוא לא יוזם קרבה.
מנסים בהחלט לתת לו יחס מועדף, פינוקים וליטופים אבל זה לא כל כך עובד.

נקנה עוד ארגז כדי שיהיה להם שניים תמיד.
האם להרחיק להם את צלחות האוכל לשני מקומות שונים בבית?

תודה!
התיאור הזה (לא אוכל, ישן הרבה) לא נשמע כמו דיכאון אלא יותר משהו בכיוון של בעיה פיזית בריאותית. רצוי לעשות בדיקה אצל וטרינר.

אלישבע777

Well-known member
מסכימה עם יוקיטה. כדאי ללכת עם הבוגר לווטרינר. חתול שאינו שבע רצון מגור חדש, מתבטא בנשיפות, בצרחות ובגרוש הגור הטורדני... מניסיון שהיה לי עם בעבר. התופעות הללו של אובדן תיאבון והימנעות מליטופים, ממש לא מתאימות לתגובה של חתולים "לפולש" חדש. אבל אם בכל זאת זה "רק" דיכאון, זה יעבור לו אחרי תקופת הסתגלות.

דנית 33

New member
אתן צודקות מאד!
גם אני הרגשתי שמשהו לא בסדר וזה כבר מעבר לדיכאון והלכנו לוטרינר.
היה לו חום, אבל לא מצאו את הסיבה...
הוא קיבל אנטיביוטיקה ואינפוזית נוזלים וקבענו תור שוב למחרת לראות מה מצבו.
בלילה ראיתי עיוות/נפיחות בחזה ליד הרגל הימנית הקדמית.
הלילה עובר יחסית בסדר, מחר בשעה 10:00 יש לנו שוב תור לוטרינר. נקווה לטוב 🙏

Yukita

Active member
מנהל
אתן צודקות מאד!
גם אני הרגשתי שמשהו לא בסדר וזה כבר מעבר לדיכאון והלכנו לוטרינר.
היה לו חום, אבל לא מצאו את הסיבה...
הוא קיבל אנטיביוטיקה ואינפוזית נוזלים וקבענו תור שוב למחרת לראות מה מצבו.
בלילה ראיתי עיוות/נפיחות בחזה ליד הרגל הימנית הקדמית.
הלילה עובר יחסית בסדר, מחר בשעה 10:00 יש לנו שוב תור לוטרינר. נקווה לטוב 🙏
מחזיקים לכם אצבעות! (וזנבות)

לגבי מזון - למיטב ידיעתי הדלה, ההבדל בין מזון גורים לבוגרים הוא בעיקר באחוז החלבון (יותר אצל גורים). אם כך, אפשר "לפצות" את הגורה ע"י חתיכת בשר מפעם לפעם.
יש לנו בעיה דומה: מחזיקים מזון דל חלבון עבור חתולים עם בעיית כליות, וחלק מהחתולים הבריאים מעדיפים אותו. הוטרינר ממש לא התרגש מהעניין, והציע את הפתרון הנ"ל (וגם זה, רק אם נרצה להיות יותר צדיקים מהאפיפיור).
ארגז חול - אני לא רואה שום בעיה בשיתוף. אצלנו יש ארגז אחד ל-7 חתולים. נכון שמדובר בבית פרטי, ובד"כ הם יוצאים לחצר. אבל כשחתול מוצא עצמו "תקוע" בבית, הוא משתמש בארגז, וגם בחצר - כולם בחרו פינה משותפת.

למעלה