הכנסת מתעמלים לקבוצות שהם רוצים

הכנסת מתעמלים לקבוצות שהם רוצים

בד"כ כאשר אנו בונים קבוצות של חוג התעמלות, את ההבנייה מלווה רציונל כלשהו, כגון קבוצות לפי רמות, לפי גילאים, לפי וותק בהתעמלות ועוד. אבל מה עושים אם ילדה מתעקשת לעבור לקבוצה אחרת? למשל, אם השעה של הקבוצה שלה לא מתאימה לה, אם היא רוצה להיות באותה קבוצה יחד עם אחותה, אם היא משוכנעת שהיא מתאימה לקבוצה בדרגת קושי גבוהה יותר? האם אתם נוטים "לערבב" קצת את הקבוצות? או מתעקשים עם הילדה על הקבוצה שמתאימה לה לפי דעתכם, גם במחיר של ויתור על המתעמלת?

אמא לה3

New member
שאלה מעניינת

לגבי הקב' של החוגים, לרב אני די נוטה לאפשר לילדה כן לעבור לקב' אחרת מבחינת גיל, כמובן שטווח הגילאים לא יכול להיות גדול בהרבה ואני לא אאשר לילדה בת 6 להתאמן עם בנות בכיתה ה' ומעלה גם אם זה יגרום לילדה לוותר על החוג. מבחינת רמה, צריך מאוד להכיר את הילדה שמבקשת לעבור להתאמן עם בנות ברמה גבוהה הרבה יותר ממנה. הכלל הראשון אצלי הוא הבריאות הנפשית שלה, לדוגמא, אם הילדה תראה ששאר הבנות ברמה הרבה יותר גבוהה וזה עלול לתסכל אותה ולגרום לה משבר אני לא אאפשר לה , אבל אם אני מכירה את הילדה ואני יודעת שלעבור לקב' מתקדמת הרבה יותר יגרום לה לנסות ולהתאמץ הרבה יותר ולהשקיע ולהגיע להשגים גבוהים אני כן אתן לה את ההזדמנות.

חלוקה לקבוצות

אצלנו בחוגים הקבוצות מחולקות לפי גילאים. בתוך הקבוצה החלוקה היא לפי רמות ואנחנו לא מחליפים או משנים לילדה את הקבוצה רק כי היא רוצה אחרת יהיה בלגן גדול וכל אחת תרשם לאיזה קבוצה שהיא רוצה, לא? אבל הקבוצות שלנו מחולקות כך שכל שני שנתונים ביחד אז אין כל כך בעייה , חברות לכיתה יהיו תמיד ביחד ואחיות בגילאים שונים גם ככה לא רוצות להיות ביחד, מה עוד שרב הבנות מגיעות מאזור אחד אז אין כמעט בעייה של לקחת/להחזיר ואת הצעירות ההורים מביאים בדרך כלל. יש לנו רק מקרה אחד שבו החאות הצעירה מחכה לגדולה שתסיים ואז הגדולה מחכה לצעירה.

למעלה