עלות הכרטיס - כנס אלצהיימר השנתי
אכן יום ראשון הוא היום החפשי של המטפלות ,אולם גם כמו אצל אימי אשר מטופלת על ידי מטפלת פיליפינית ואחי שגר באותה עיר יצא לחו"ל והיות ואני גר קצת רחוק ממנה ואין באפשרותי להגיע כל יום,שילמנו למטפלת עבור יום נוסף על מנת שתשאר עם האמא והיא הסכימה ,כך שמי שבאמת חשוב לו הכנס ורוצה באמת להיות שם,יכול להגיע לכנס עם האופציה לשלם למטפלת עבור היום החופשי שלה. אכן זו עלות נוספת הנלוות על כרטיס השתתפות בכנס ,אך שוב ,מי שנושא הכנס חשוב לו מאוד יגיע ,אני מסכים איתך זהבה כי בחירת היום לא היתה הכי מוצלחת מסיבת המטפלות היוצאות לחופש בדיוק ביום זה ,אך אני בטוח שהדבר לא נעשה בכוונה תחילה ולשנה הבאה נקח בהחלט נקודה זו בחשבון בקביעת יום הכנס. צריך לקחת בחשבון שיום כנס מקצועי טהור ולא יום בילוי עורך יום שלם ועל מנת לא להתיש את המשתתפים ישנה הפסקת צהרים עם ארוחה צנועה. בכנס מקצועי זה שנושאו חשוב מאוד ואשר יתמקד בסוגיות הנוגעות להחלטות בסוף החיים מההיבט הרוחני, הרפואי, המשפטי, הדתי והטיפולי ,משתתפים גורמים מקצועיים ממעלה ראשונה בארץ בתחומים הרלוונטים למחלת האלצהיימר ולכן כנס זה חשוב מאוד במהותו וגם לבני משפחה מטפלים. כעת לשאלת מחיר הכרטיס ,היות והיענות החברות למיניהם לספונסריות על הכנס היתה השנה די חלשה והיות ורצינו שכנס זה יהיה מכובד ולא חובבני נאלצנו לשלם את המחיר והפנל הוא מקצועי מאוד (רצ"ב קישור לתכנית הכנס),האמיני לי שגם לי קשה להיפרד מסך של 130 ש"ח ,אבל מנגד עיני עומדת חשיבות קיומה של העמותה ומעל לכל חשיבותו של החולה וקבלת החלטות בסוגיות שיועלו בכנס. התגייסנו זהבה להירתם למערך ההסברה שכוללת בתוכה הסברה גם על העמותה ,לא בנו לתקוף את העמותה אלא לעזור וכל מטרתינו היא להאדיר ולהעצים את שמה ,לשפר במקומות שניתן ,לצרף עוד חברים שיידעו כל בני משפחות חולי האלצהיימר שאנחנו קיימים כאן בשבילם ואחד הכללים הוא אם אני אינני כאן משמעותו אני לא קיים והעמותה חייבת להראות שהיא כאן ,לצערנו במחיר כואב ,אולם בצד הכאב הכנס נועד גם להשתתפות גורמים מקצועיים המטפלים ביום יום בחולי האלצהיימר ומהם נדרשת השתתפות יותר גדולה וכל הרווחים מיום זה לא יופנו לבילויי תענוגות אלא להמשך קיומה של העמותה ולפעילויותיה הברוכות. לכן אני מציע שנרד מהקיטור על מחיר הכרטיס ,הכנס הוא פעם בשנה ,חשוב מאוד ונקווה שבשנים הבאות מצבה של העמותה יישתפר בעקבות "מתקפת" ההסברה המסיבית שבה אנו עומדים לפתוח תודות לכם ולמתנדבים אחרים ,חברות ייתמכו בנו יותר מתמיד ואז נוכל גם להקטין את מחיר הכרטיס לחברי העמותה. ובאשר לההתנדבות ,אני כחבר בועד המנהל ,פועל כמובן בהתנדבות ומגיע לישיבות ולפגישות שלא מן המניין על בסיס התנדבותי עם מחוייבות אישית ,ולמרות שאני גר באזור מודיעין אינני דורש מהעמותה הוצאות נסיעה/דלק במצבה היום של העמותה מצפוני אינו נותן לי אפילו לבקש זאת ,בבואי לעשות את ההתנדבות עומדת מנגד עיני כל הזמן תמונתו של חמי שייבדל לחיים ארוכים והרי כל מטרתי היא לעזור לו ובני המשפחה הסובבים ועל כך אתן גם את דמי ,זה נכון שכסף חשוב מאוד בחיים ולא יזיק שיהיה ,אבל...קיומו של האדם חשוב יותר מכל ולכן בכל התנדבות יישנה מחוייבות אישית. צר לי על אורך המגילה המתישה הזו ,אולם הרגשתי צורך להביע את עמדתי בנושא חשוב זה. שיהיה לנו שבת שלום ונעימה גרשון