המיונית שאני מכינה לפי המתכון שבספר של ה-BAMIX
ביצה שלמה ( שרון - לא מפריע לי שהיא לא מבושלת!) בערך כפית חרדל, מיץ לימון (כמות המיץ קובעת אחר כך את כמות השמן) מלח.
לערבב את כל המרכיבים האלה ולהוסיף את השמן תוך כדי המשך הערבוב (דיסקית עם חורים = Quirl) עד לסמיכות הרצויה.
הגיס שלי הוסיף פעם אבוקדו - וקיבל מיונית ירוקה.
אני מוסיפה לפעמים פפריקה מתוקה לגוון אדמדם.
שבת שלום!
רעיה
דרך אגב - בהרצאה במסגרת "פיזיקה לקהל הרחב" באוניברסיטת בן גוריון , כדי להדגים ערבוב נוזלים בעלי צמיגות שונה - המרצה הכין מיונית עם בלנדר מוט וסכין רגילה.
לא ניסיתי, אישי דווקא נענה לאתגר והכין כך מיונית. לא זוכרת מה או איך צריך היה לערבב (כלומר - סדר ערבוב המרכיבים).
רעיה