הכנתי כעת מיונז ביתי. זה כל כך קל וטעים

yair_bar

New member
מנהל
הכנתי כעת מיונז ביתי. זה כל כך קל וטעים

יש לכם טיפים לשו"ש בתהליך הכנת המיונז?
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
כן, להוסיף מים כבר בשלב הראשון

כדי שהמיונז יהיה יציב ולא יתפרק הוא זקוק למים.
&nbsp
המתכון הקלסי מדבר בד"כ על חלמון אחד לכוס שמן אבל מסתבר שחלמון אחד יכול לתחלב הרבה יותר מכוס אחת של שמן וכאשר מרגישים שהמיונז מתחיל להשבר פשוט צריך להוסיף קצת מים (ולא להתחיל מההתחלה עם חלמון חדש).
&nbsp
חוץ מזה הגעתי למסקנה ששמן סויה נותן לי מיונז הרבה יותר יציב משמן קנולה, מאחר והשמנים נבדלים בעיקר בטמפ' העישון מה שלא רלוונטי למיונז אני משתדל להשתמש תמיד בשמן סויה לצורך הכנת מיונז.
 

yair_bar

New member
מנהל
לא משתמש בשמן קנולה בלבד

רק בתירס. אם אין - חמניות או סויה
&nbsp
לא שמתי מים בכלל - תסביר שוב בבקשה מה התפקיד שלהם
 

raya

Well-known member
המיונית שאני מכינה לפי המתכון שבספר של ה-BAMIX
ביצה שלמה ( שרון - לא מפריע לי שהיא לא מבושלת!) בערך כפית חרדל, מיץ לימון (כמות המיץ קובעת אחר כך את כמות השמן) מלח.
לערבב את כל המרכיבים האלה ולהוסיף את השמן תוך כדי המשך הערבוב (דיסקית עם חורים = Quirl) עד לסמיכות הרצויה.
הגיס שלי הוסיף פעם אבוקדו - וקיבל מיונית ירוקה.
אני מוסיפה לפעמים פפריקה מתוקה לגוון אדמדם.
שבת שלום!
רעיה

דרך אגב - בהרצאה במסגרת "פיזיקה לקהל הרחב" באוניברסיטת בן גוריון , כדי להדגים ערבוב נוזלים בעלי צמיגות שונה - המרצה הכין מיונית עם בלנדר מוט וסכין רגילה.
לא ניסיתי, אישי דווקא נענה לאתגר והכין כך מיונית. לא זוכרת מה או איך צריך היה לערבב (כלומר - סדר ערבוב המרכיבים).
רעיה
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
התפקיד שלהם להתחבר לשמן ולהקשות אותו

מיונז הוא אמולסיה בין שמן לנוזל כשהחלמון או יותר נכון הליציטין שבו משמש כחומר המתחלב.
&nbsp
אחרי שנים רבות של הכנת מיונז קראתי את הפרק המתייחס למיונז בספרו של מייקל רולמן "יחסים" ורק אז התחלתי להבין מה זה באמת מיונז ואיך הוא נוצר או במילים אחרות קיבלתי את ההארה.
 

shron17

New member
זה לא מפריע לכם להכין כשהביצה לא מפוסטרת ?

ומה עם כול האזהרות שלא לאכול ביצים ללא בישול ?
ובכלל איך יודעים, שאין בביצה חיידקי -סלמונלה ?
 
למעלה