הכנתי ליאפרק וחצילים + פירה....טעיםםםםםםםםםם

יוכי68

New member
הכנתי ליאפרק וחצילים + פירה....טעיםםםםםםםםםם

לפני שבוע הכנתי ליאפרק עפ"י מתכון שהביאה פירגה והקפאתי חלק מן הקציצות (לאחר הטיגון ולפני הבישול ברוטב). היום החלטתי להכין את הקציצות בתוספת חצילים ופירה....יצא מעדןןןןןןןןן ! זהו המתכון במקור: ליאפרק - קציצות בשר משולבות אורז ומבחר תבלינים ----נוסח מרוקו מטוגנות בסולת מבושלות וסופגות רוטב עדין מאת:פירגה הגיעו מראש פנה דרך אמא שלי –מישהי בשם:פרחה.(מתכון נוסטלגי) שמים בקערה: 2\1 קילו בשר טחון כמון כורכום פלפל שחור כוסברה קצוצה ביצה 2\1 כוס אורז יבש בצל מגורר תפוח אדמה מגורר לשים ומכינים קציצות שטוחות - הכנתי גדולות טובלים את הקציצות ב: בסולת ואחר כך בביצה טרופה ומטגנים מ-2 הצדדים במעט שמן. מכינים רוטב: הערות שלי/פירגה בצד מטגנים 2 בצלים קצוצים פרוסים דק ומזהיבים -טיגנתי 4 בצלים גדולים מוסיפים 2 עגבניות קלופות קצוצות קטן - שמתי 4 כפית פפריקה- שמתי 2 כפות מלח 2\1כוס מים הוספתי עוד במהלך הבישול הרוטב נמוך. מבשלים את הרוטב כמה דקות במצב רתיחה מכניסים את הקציצות ומנמיכים להבה קטנה ממשיכים בבישול עד שכמעט ולא נותר רוטב בסיר. הרוטב כולו נספג בקציצות והן מאד עסיסיות. אני (יוכי) הכנתי רוטב: טיגנתי בצל במעט שמן הוספתי גמבה חתוכה וטיגנתי קלות + כרפס קצוץ הוספתי חציל חתוך לקוביות גדולות והמשכתי בטיגון קל הוספתי את קציצות הבשר המטוגנות הוספתי א. מרק, מלח, פלפל לבן, פפריקה מתוקה, כף רסק עגבניות וערבבתי הוספתי מים מעט מעל גובה החצילים......להביא לרתיחה ולהנמיך (לבשל על להבה קטנה) לבשל עד לצמצום הנוזלים. פירה: תפו"א מבושלים במים עד לריכוך - לסנן ולמעוך להוסיף מלח, פלפל לבן ומעט מיונז / מרגרינה.
 

יוכי68

New member
ליבי ליבי עלייך, תפצי את עצמך בבית

וכמובן אותנו במתכונים ובתמונות להמחשה.........................
 
יוכי את יוצרת לי בעיה רצינית!!

אני מתפנה לשבת אחרי שאני מבשלת צהריים ואז אני מתחילה לבשל בשנית רק בגלל התמונות.... ואין קשר בין הבישול שלי לצרכנות של האוכל בבית. (זה לא שלא נמצאים בסופו של דבר מתנדבים מאושרים...)
 

מאיוש י

New member
יוכי הקציצות האלה טעימות

גם אני הכנתי אותם ואני מתה על חצילים אני בכל קציצה מוסיפה לפעמים גם בורגול טחון או סולת וזה גורם לקציצה לספוח אליה רוטב ולהיות עסיסית וטעימה
 
למעלה