הכנתי מאפינס מגניבים ! + חידה

ניריתי 1

New member
הכנתי מאפינס מגניבים ! + חידה


מאפינס חצי חצי עם דאבל שוקולד צ'יפס !


מה זאת אומרת חצי חצי ? חצי חום חצי לבן. צילמנתי לכם

(על הדרך גם משוויצה בתבנית המאפינס החדשה שלי
)

לפני שאני מעלה המתכון, מי מוכנה "להמר" איך עושים חצי חום וחצי לבן זה לצד זה ולא זה מעל זה ??
 

bali

New member
מנהל
תלוי כמה התערובת סמיכה

אם היא סמיכה מזלפים סימולטנית את שני הצבעים, אם היא נוזלית אין לי מושג....
בכל מקרה יצא לך מקסים
 

revavonet

New member
אני אהמר על 3 שקיות זילוף...

1 לכל תערובת, והשלישית לשתיהן ביחד, גוזרים קמה ומזלפים לשקע, נראה לי הכי הגיוני במקום להסתבך עם הטיה של תבניות ו/או פטנטים אחרים...
נראה מאוד טעים.
 

ניריתי 1

New member
יש רק 2 תערובות !


אחת חומה ואחת לבנה. אין צורך בתערובת של שתיהן ביחד.
ו... לא צריך לגזור או להטות או שום פטנט


צרפתי לשרשרו את המתכון + פתרון לחידה
 

ניריתי 1

New member
תודה


אז ככה...
כשראיתי את המתכון, זה בדיוק מה שחשבתי לעשות - לזלף סימולטנית עם שתי שקיות זילוף.
את המאפינס הראשון אכן עשיתי ככה !
אבל... זה הרגיש לי... שלא זו היתה כוונת המשורר. כי זה מסורבל ומצריך מוטוריקה מפותחת מדי
...
אז הצצתי שוב במתכון, ושם כתוב למלא חצי cup עם הלבן, ואז להחליף בין השקיות ולמלא החצי השני.
בהתחלה כשקראתי את זה, הייתי בטוחה שזו טעות, כי איך למלא חצי cup מבלי שיגלוש הצידה ?? אבל וואלה זה עובד ! נשאר יציב. התערובות סמיכות ועמידות, ולא נוזלות הצידה (לפחות לא לכמה שניות המספיקות לביצוע ההרכבה).

יחד עם זאת יש לי השגות והערות לגבי המתכון ...

המתכון הוא של חברת "נטיפי שוקולד", באדיבות מנטקה.
המתכון : מאפינס חצי חצי עם דאבל שוקולד צ'יפס

הערותיי :
----------
* אופן ההכנה במתכון מסורבל וממש לא אופייני למאפינס.
באמצע ההכנה, החלטתי שיש גבול להתברדקות הזו.
הצעתי היא (וכך אני אעשה בפעם הבאה) : כפי שעושים עם מאפינס :
בקערה אחת לערבב את הרטובים עד למרקם אחיד (וממש אין צורך בוו-גיטרה, מטרפה ידנית או חשמלית מספיקה בהחלט. לא צריך מיקסר).
בקערה שניה לערבב את היבשים. ליצור גומה ביבשים. ולהוסיף הרטובים ליבשים (היישר לגומה) ולאחד בתנועות קיבול,
עד למרקם אחיד. לא לערבב מעבר לנדרש שלא יצא מאפינס יציקה.
* שמתי 1/4 כפית מלח במקום 1/3. הרגיש לי מספיק ובהחלט הספיק.
* נטיפי שוקולד - לא מכירה ת'מוצר הזה של נטיפים מעורבים שוקולד לבן עם מריר. בכל אופן, לא בבית סיפרי !
השתמשתי ב drops של קליבו. בשום אופן לא נוגעת בשוקולד לבן (עלק שוקולד, סתם סוכר ולציטין...מיותר). אז תלוי מי הקהל שלכם. למען מי שמזהה ההבדלים בין השוקולדים, תשתמשו בשוקולד איכותי. ולמען מי שלא מזהה, אז תשתמשו במה שהכי זול

* 1 כף שוקולד למריחה - בשתמשתי בנוטלה.
* מומלץ מאוד לפזר מעל שוקולד צ'יפס - מה שאני לא יכלתי לעשות, כיוון ובעלי לא אוהב שוקולדי מדי (כן כן שיבוש רציני, אני יודעת).
* המתכון הספיק ל 15 מאפינס.

בתאבון !
 

ניריתי 1

New member
אופס ... התפספס לי הקישור למתכון ...

מאפינס חצי חצי עם דאבל שוקולד צ'יפס !


בתאבון !!
 

revavonet

New member
הכוונה שלי הייתה אחרת.

שמים כל תערובת בשקית זילוף נפרדת,כמו בתמונה שלך.
את שתי השקיות מכניסים לשקית נוספת, כך שהן נמצאות צמודות אחת לשניה, ואז כשגוזרים את הקצוות, אפשר לזלף את שתי התערובות בבת אחת ולא צריך חצי חצי.
 

ניריתי 1

New member
מתוחכמת ! אחלה רעיון !


אהבתי. את יצירתית, ועל זה מגיע לך
!!

בפועל אני לא חושבת שזה יעבוד כל כך טוב (אם כי אפשר לנסות ולראות).
לא תהייה שליטה או יותר נכון אפשרות לכוון העיסות למילוי יפה של ה cup העגול. עם שקיות זילוף מופרדות, אפשר לכוון את המילויים לפי ההתעגלות של ה cup של המאפינס, ולמלא יפה עגול וסימטרי, ולשלוט בזה. אם שתי השקיות כלואות בשקית שלישית משותפת, לוחצים ויוצא מה שיוצא בקו ישר וזהו.

אבל, כפי שכבר כתבתי, בהחלט אפשר לנסות ...


 

revavonet

New member
תודה, אני עושה את זה הרבה בקרמים צבעוניים

ואז אין לי בעיה לזלף בשני צבעים בצורה אחידה.
אם שתי השקיות יושבות צמודות, והסמיכות שלהן זהה, יתקבל זילוף יפה ומדוייק.
 

ניריתי 1

New member
אני מבינה

השאלה שלי היא : האם מה שעובד יפה לקישוט עוגה, יעבוד גם כדי למלא cup של מאפינס ?!

בהחלט שווה לנסות ולבדוק ... שהרי תמיד אפשר לחלץ את השקיות מהשקית המשותפת ולעבוד איתן אחת אחת.


שוב תודה על הרעיון המקסים
 

bali

New member
מנהל
מדליק


אני אנסה את זה בהזדמנות. נקרא ונראה טעים ויפה.
 
למעלה