תודה
אז ככה...
כשראיתי את המתכון, זה בדיוק מה שחשבתי לעשות - לזלף סימולטנית עם שתי שקיות זילוף.
את המאפינס הראשון אכן עשיתי ככה !
אבל... זה הרגיש לי... שלא זו היתה כוונת המשורר. כי זה מסורבל ומצריך מוטוריקה מפותחת מדי
...
אז הצצתי שוב במתכון, ושם כתוב למלא חצי cup עם הלבן, ואז להחליף בין השקיות ולמלא החצי השני.
בהתחלה כשקראתי את זה, הייתי בטוחה שזו טעות, כי איך למלא חצי cup מבלי שיגלוש הצידה ?? אבל וואלה זה עובד ! נשאר יציב. התערובות סמיכות ועמידות, ולא נוזלות הצידה (לפחות לא לכמה שניות המספיקות לביצוע ההרכבה).
יחד עם זאת יש לי השגות והערות לגבי המתכון ...
המתכון הוא של חברת "נטיפי שוקולד", באדיבות מנטקה.
המתכון : מאפינס חצי חצי עם דאבל שוקולד צ'יפס
הערותיי :
----------
* אופן ההכנה במתכון מסורבל וממש לא אופייני למאפינס.
באמצע ההכנה, החלטתי שיש גבול להתברדקות הזו.
הצעתי היא (וכך אני אעשה בפעם הבאה) : כפי שעושים עם מאפינס :
בקערה אחת לערבב את הרטובים עד למרקם אחיד (וממש אין צורך בוו-גיטרה, מטרפה ידנית או חשמלית מספיקה בהחלט. לא צריך מיקסר).
בקערה שניה לערבב את היבשים. ליצור גומה ביבשים. ולהוסיף הרטובים ליבשים (היישר לגומה) ולאחד בתנועות קיבול,
עד למרקם אחיד. לא לערבב מעבר לנדרש שלא יצא מאפינס יציקה.
* שמתי 1/4 כפית מלח במקום 1/3. הרגיש לי מספיק ובהחלט הספיק.
* נטיפי שוקולד - לא מכירה ת'מוצר הזה של נטיפים מעורבים שוקולד לבן עם מריר. בכל אופן, לא בבית סיפרי !
השתמשתי ב drops של קליבו. בשום אופן לא נוגעת בשוקולד לבן (עלק שוקולד, סתם סוכר ולציטין...מיותר). אז תלוי מי הקהל שלכם. למען מי שמזהה ההבדלים בין השוקולדים, תשתמשו בשוקולד איכותי. ולמען מי שלא מזהה, אז תשתמשו במה שהכי זול
* 1 כף שוקולד למריחה - בשתמשתי בנוטלה.
* מומלץ מאוד לפזר מעל שוקולד צ'יפס - מה שאני לא יכלתי לעשות, כיוון ובעלי לא אוהב שוקולדי מדי (כן כן שיבוש רציני, אני יודעת).
* המתכון הספיק ל 15 מאפינס.
בתאבון !