הכנתי מיני אלפחורס ^_^

hofnoan

New member
הכנתי מיני אלפחורס ^_^

אותו מתכון מפעם שעברה
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=1945&messageid=155955677

רק שהפעם עשיתי בעובי המתאים.
וגם הפעם לא טרחתי לקנות דוגמן בקוטר גדול יותר אז נשארתי עם הקטן אז יצאו לי מיני חח דווקא מגניב. מהמתכון הזה יצא בדיוק 40 עוגיות קטנות ומטריפות

המתכון למי שאין כוח לנבור בשרשור:

אלפחורס

מרכיבים:
2 כוסות קמח
1 וחצי כוסות קורנפלור
1 כפית א.אפיה
חצי כפית מלח
חצי כוס א.סוכר
100 גר' חמאה לא מלוחה רכה
100 גר' מרגרינה לא מלוחה רכה
4 חלמונים
חצי כוס חלב
חצי כפית גרידת לימון
לציפוי ומילוי: ריבת חלב איכותית ופתיתי קוקוס.

אופן ההכנה:
מערבבים הכל במיקסר עד קבלת תערובת חלקה ואחידה

מרדדים לעובי של מקסימום 1 ס"מ. אני אוהב ומעדיף פחות כי גם ככה זה עוגיית סנוויצ' כפולה עם מילוי וזה עוד יתפח אז תחשבו על זה שאתם מרדדים.
קורצים עיגולים בקוטר של 5 ס"מ.

אופים בחום של 175 מעלות ל 10 דקות. העוגיות ישארו לבנות ורק בתחתית רואים שזה משחים טיפה. מצננים על רשת.

לוקחים עוגיה אחת ומורחים כמות נדיבה/קמצנית (תלוי בכם חח) של ריבת חלב ומדביקים עוגיה שנייה בעדינות. מורחים ריבת חלב מסביב לסנוויצ' שיצרתם ואז מגלגלים בפתיתי קוקוס.

בתיאבון!
^_^
 

bali

New member
מנהל
נראים אלפחורס מדליקים ביותר.

סחטיין על הסבלנות להכין אותם כאלה קטנטנים.
 

hofnoan

New member
תודה
וגם לא היתה לי ברירה


אחכ נזכרתי כשיצא המגש הראשון מהתנור חחח
אגב, לא להאמין כמה הן תופחות... רידדתי משהו כמו פחות מ חצי ס"מ ותפח יופי!
 

revavonet

New member
לפני שנים כשמכרתי עוגיות

הייתי מכינה אלפחורס כאלה, רק שאני שרציתי קטן ולא היה לי באותו הרגע, השתמשתי בפקק של בקבוק מים קטן.
עד היום אני חותכת ככה עוגיות מיניאטוריות.
נראה מצויין
 

hofnoan

New member
תודה
זה לא עד כדיי כך קטן, אגב

זה קוטר של 4.5 ס"מ
בחנויות מוכרים בערך 8 ס"מ
 
למעלה