הנה , זה המתכון ששמור אצלי :
ק"ג תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם, קלופים ומעוכים 200 גרם סולת 50 גרם חמאה ביצה אחת שלמה + 2 חלמונים פרי מועדף, מגורען כפית קינמון לבצק + קינמון לקישוט ופיזור מעל הגומבוץ המוכן אבקת סוכר לקישוט פרורי לחם 100 גרם חמאה הכנה: את מחית תפוחי האדמה מערבבים עם הסולת, הקינמון, 50 גרם חמאה רכה,וביצים ולשים עד שמתקבל בצק. מניחים את הבצק לנוח. כשעה לפחות. מרדדים את הבצק וחותכים ריבועים בגודל הרצוי. (תלוי בגודל הפרי בו משתמשים, כמילוי). מניחים את הפרי על הבצק וסוגרים את ריבועי הבצק הממולאים לצורת כדור. (אפשר למרוח קצת ביצה ולהדק). בסיר גדול מרתיחים מים עם טיפונת מלח ומבשלים את הגומבוצים, עד שיצופו. במחבת מזהיבים את פרורי הלחם בחמאה. מוסיפים את הגומבוצים, שיספגו מטעם החמאה. מוציאים לצלחת, מפזרים אבקת סוכר וקינמון ומגישים. הערה: אם הבצק יוצא רך מדי (תפוחי אדמה אמריקאיים, מסוגים שונים, המכילים אחוזי עמילן שונים) יש להוסיף סולת. אם הבצק יוצא קשה מדי, יש להוסיף חלמונים. וזה המקור שלו , על מנת לא לסבך כאן אף אחד עם זכויות יוצרים ...
YNET