כאן:
חומרים ל30-35 עוגיות:
100 גרם חמאה רכה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1/2 כוס לא דחוסה (100 גרם) סוכר חום כהה
1/2 כוס (140 גרם) חמאת בוטנים חלקה
1 ביצה
11/4 כוסות 175 גרם קמח
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
שמן וסוכר, לציפוי
מכינים את הבצק:
מעבדים חמאה ושני סוגי סוכר במיקסר עם וו גיטרה, עד לקבלת תערובת בהירה וקרמית. מוסיפים חמאת בוטנים, ומעבדים לתערובת אחידה.
מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד, עד שהיא נטמעת בתערובת (בהתחלה נדמה שהיא מתפרקת, אך היא תתחבר שוב לתערובת חלקה לאחר כמה שניות עיבוד).
 
מנפים קמח, אבקת סודה לשתייה ומלח,
מוסיפים לתערובת החמאה ומעבדים קצרות, רק עד לקבלת תערובת אחידה ורכה מאוד.
 
מחממים תנור ל-180 מעלות.
 
מעצבים ואופים:
יוצרים מהבצק כדורים בקוטר 3-4 ס"מ בידיים רטובות (או בעזרת כף גלידה קפיצית, טבולה במים קרים מדי פעם).
אפשר לצנן מעט את הבצק, אם הוא רך מדי לעיצוב.
מניחים את הכדורים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
 
טובלים מזלג בקערית עם שמן, ומיד בקערית עם סוכר, ומשטחים כל עוגייה בעזרת שיני המזלג – לאורך ואז לרוחב.
טובלים את המזלג בשמן ובסוכר בין לחיצה ללחיצה.
אופים כ-20 דקות, עד ששולי העוגיות מזהיבים והמרכז עדיין בהיר ומעט רך למגע.
מצננים ומגישים, או שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
בהצלחה!