הכנתי עוגיות מלוחות לפי המתכון של מאיוש

רותי410

New member
הכנתי עוגיות מלוחות לפי המתכון של מאיוש

יצא טעים מאוד. נימוח בפה. אבל שמתי שלושת רבעי כוס מים ולא חצי. לא הספיק לי חצי, לא יודעת למה, אולי בגלל הקמח או מסיבה אחרת נעלמה. תודה רבה, מאיוש. יש לי שאלה: אני רוצה להכין את העוגיות האלה לחברים שאוהבים עוגיות מלוחות אבל קצת יותר קשות (הם מתים על העוגיות של עבדי). אין כמו מאפה של בית, לכן רציתי לדעת מה לעשות כדי שהבצק יצא פחות פריך ויותר "פציץ"? כי הבצק טעים מאוד. להוסיף מים? להפחית מכמות השומן? להפחית מכמות א' האפייה? כל השלושה?
 

מאיוש י

New member
היי רותי

אין מה לשנות זה המתכון הכי מוצלח, ותאמיני לי ניסיתי המון מתכונים כי גם אני אוהבת את עוגיות עבאדי ושום מתכון לא מתקרב אליהם. ושוב ,ניסיתי המון מתכונים כדי לקבל גרסה שקרובה לעבאדי כדי שיהיו קשות ולא מצאתי אם תמצאי תגידי לי. דבר נוסף, מים במתכונים זה תמיד משתנה כי הקמח סופח אליו כל פעם כמות אחרת בגלל כמה סיבות. 1 מזג האוויר ,הלחות , משנה את הכמויות . 2. סוג הקמח, כל טחנת קמח טוחנת בצורה אחרת לפעמים הטחינה עבה יותר ולפעמים דקה יותר וזה גם משנה . לכן צריך תמיד להרגיש את הבצק ולהוסיף מים לפי הצורך.
 

רותי410

New member
שלום, מאיוש

קודם כול, תודה רבה על המתכון. שנית, תודה רבה על ההסברים מאירי העיניים, בגלל שאני די מתחילה, לא הייתי בטוחה בקשר למים, ואני בכלל מתפלאת שידעתי שהבצק פריך מדי וצריך להוסיף מים. עכשיו אני אדע שצריך בעצם "להרגיש" אותו. לטעמי, העוגיות מעולות. אני דווקא אוהבת אותן פריכות ופחות קשות. יש לי חברה שעושה אותן קשות, אבל הן לא טעימות, כך שאני אפילו לא מנסה את המתכון. אם אני אמצא "חפרפרת" במאפיות עבאדי, שיסכימו לתת לי מתכון, בשמחה אשתף אתכן.
 
למעלה