אור19 האחת
New member
הכנתי קציצות נפלאות מירקות ושקדים ,,,,
מתכון טעים טעים וקל להכנה,לקציצות מירקות טריים .(לא מבושלים). קציצות ירקות ושקדים: 1 תפוח אדמה מגורר 1 קישוא מגורר כוס אחת דלעת ומגוררת. 3/4 כוס שקדים קצוצים גס. 5 כפות קמח מלא-תופח 2 ביצים -לערבב עם 1/4 מלח , 1/4 כפית כורכום , לתיבול הירקות המגוררים: 1/2 כפית מלח ,קצת פלפל שחור, 1/2 כפית עלי- קורנית טריים ,(טימין), לגורר את הירקות,ולסחוט חזק באגרופים קמוצים, לשחרור הנוזלים. להניח במסננת 15 דקות להורדת הנוזלים שנותרו. בינתיים לקצוץ גס את השקדים, להניח ניר- אפייה משומן היטב,בתבנית הגדולה של תנור. לערבב בקערה את הירקות המסוננים ביחד עם השקדים הקצוצים, לתבל במלח,פלפל, ועלי טימין, ולטעום טיפה מהתערובת ,אם התיבול מספיק לטעמכם, בגמר התיבול להוסיף לתערובת את 5 כפות הקמח ואת 2 הביצים, לערבב ולהניח 25 דקות במקרר . לחמם את התנור לחום בינוני,( 180מעלות חום. ליצור קציצות מהתערובת הצוננת, להניח בתבנית המשומנת ולאפות בתנור 15 דקות מכל צד,(לקבלת הזהבה יפה). הקציצות מתאימות לעונה החמה - - כי הם טעימות מאוד לאכילה גם כשהן נשמרות קרות במקרר.(אפילו משתבחות). הערה: אם מכינים לילדים קטנים, יש לטחון את השקדים לקבלת מרקם טחון של אבקה. ועל זה נאמר: כמה פשוט -ככה טעים.
מתכון טעים טעים וקל להכנה,לקציצות מירקות טריים .(לא מבושלים). קציצות ירקות ושקדים: 1 תפוח אדמה מגורר 1 קישוא מגורר כוס אחת דלעת ומגוררת. 3/4 כוס שקדים קצוצים גס. 5 כפות קמח מלא-תופח 2 ביצים -לערבב עם 1/4 מלח , 1/4 כפית כורכום , לתיבול הירקות המגוררים: 1/2 כפית מלח ,קצת פלפל שחור, 1/2 כפית עלי- קורנית טריים ,(טימין), לגורר את הירקות,ולסחוט חזק באגרופים קמוצים, לשחרור הנוזלים. להניח במסננת 15 דקות להורדת הנוזלים שנותרו. בינתיים לקצוץ גס את השקדים, להניח ניר- אפייה משומן היטב,בתבנית הגדולה של תנור. לערבב בקערה את הירקות המסוננים ביחד עם השקדים הקצוצים, לתבל במלח,פלפל, ועלי טימין, ולטעום טיפה מהתערובת ,אם התיבול מספיק לטעמכם, בגמר התיבול להוסיף לתערובת את 5 כפות הקמח ואת 2 הביצים, לערבב ולהניח 25 דקות במקרר . לחמם את התנור לחום בינוני,( 180מעלות חום. ליצור קציצות מהתערובת הצוננת, להניח בתבנית המשומנת ולאפות בתנור 15 דקות מכל צד,(לקבלת הזהבה יפה). הקציצות מתאימות לעונה החמה - - כי הם טעימות מאוד לאכילה גם כשהן נשמרות קרות במקרר.(אפילו משתבחות). הערה: אם מכינים לילדים קטנים, יש לטחון את השקדים לקבלת מרקם טחון של אבקה. ועל זה נאמר: כמה פשוט -ככה טעים.