הכנתם לחם מקמח טף?

ai27

Well-known member
גם אני שמעתי היום לראשונה על קמח טף.
עד היום לא שמעתם על העולים מאתיופיה?
על אינג'רה?
1724234636118.jpeg

אגב - לישראל יש מעמד ייחודי:
אנחנו המדינה היחידה שאתיופיה מייצאת אליה טף במחירי השוק באתיופיה.
כל מדינה מערבית אחרת - נאלצת להתחרות (במחיר גבוה מאוד) על מכסה מוגבלת של הדגן - הגנה שנועדה לשמור על האוכלוסיה האתיופית מסכנת רעב.
 

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
עד היום לא שמעתם על העולים מאתיופיה?
על אינג'רה?
צפה בקובץ המצורף 113961

אגב - לישראל יש מעמד ייחודי:
אנחנו המדינה היחידה שאתיופיה מייצאת אליה טף במחירי השוק באתיופיה.
כל מדינה מערבית אחרת - נאלצת להתחרות (במחיר גבוה מאוד) על מכסה מוגבלת של הדגן - הגנה שנועדה לשמור על האוכלוסיה האתיופית מסכנת רעב.
שמעתי על העולים. השאר חדש עבורי.
 

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
הקמח הזה נכלל בקטגוריה של סופר-פוד. הוא מכיל יותר מינרלים מקמח רגיל, והפחמימות שבו מתפרקות ומשחררות את הסוכר לאט יותר מקמח רגיל. ו- אין בו גלוטן.
הכנת לחם מקמח טף ימתין.
הבוקר חיפשתי קמח טף ביוחננוף, ולא היה.
 

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
עד היום לא שמעתם על העולים מאתיופיה?
על אינג'רה?
צפה בקובץ המצורף 113961

אגב - לישראל יש מעמד ייחודי:
אנחנו המדינה היחידה שאתיופיה מייצאת אליה טף במחירי השוק באתיופיה.
כל מדינה מערבית אחרת - נאלצת להתחרות (במחיר גבוה מאוד) על מכסה מוגבלת של הדגן - הגנה שנועדה לשמור על האוכלוסיה האתיופית מסכנת רעב.
אפרופו. היום שאלתי גם את הבנות שלי אם הן מכירות את קמח טף.
הבת הקטנה אמרה שהרופא המליצה לה להכין דייסה עם קמח טף כשהבטן כואבת.
 

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
בא לי להכין אך חוששת. אשמח לטיפים.

הכנתי לחם מקמח טף. החלפתי סוכר IMG-20240827-WA0030.jpeg בסילאן. יצא יאמיי

מצרכים:
500 גרם קמח MIX טף
400-450 מ”ל מים
7-8 גרם שמרים יבשים כף שטוחה
2 כפות סוכר חום100 גרם אגוזי מלך
1יחידה ביצה לא חובה, אבל מומלץ
65 מ”ל שמן זית 1/4 כוס
1/2 כף מלח
קמצוץ טימין ממש ממעט


אופן ההכנה:
1
תחילה, מערבבים את כל היבשים למעט המלח והאגוזים בקערת המיקסר לאחר מכן, מפעילים את המיקסר עם וו לישה על מהירות נמוכה ומוסיפים את הביצה ובהדרגה את המים.
לשים לב להוסיף את המים בהדרגה. הבצק צריך להיות רטוב, אך לא בלילה.

2
מוסיפים את המלח ובהדרגה את השמן. לשים לב להוסיף את השמן בהדרגה ולאט. לשים טוב כ- 7-8 דקות ומוסיפים את אגוזי המלך. לשים עוד כ- 2-3 דקות עד קבלת בצק אחיד וגמיש.

3
מתפיחים בתוך תבנית או עושים צורת כיכר לחם עגול ומתפיחים באזור חמים כ- 45 דקות.

4
מחממים תנור לחום גבוה של 230 מעלות. בעזרת סכין חדה מאוד (אם יש סכין יפני, זה הכי טוב), עושים חריצים בחלקו העליון של הלחם ומפזרים מעט קמח רב תכליתי – שי של הטבע או דורה או דוחן. (קמח בהיר). אופים 20 דקות עם קערת מים בתנור ליצירת אדים. מנמיכים את חום התנור ל 210 מעלות ואופים עוד כ-15 דקות.



תהנו !
 

משתפרת1

Well-known member
הכנתי לחם מקמח טף. החלפתי סוכר צפה בקובץ המצורף 114564 בסילאן. יצא יאמיי

מצרכים:
500 גרם קמח MIX טף
400-450 מ”ל מים
7-8 גרם שמרים יבשים כף שטוחה
2 כפות סוכר חום100 גרם אגוזי מלך
1יחידה ביצה לא חובה, אבל מומלץ
65 מ”ל שמן זית 1/4 כוס
1/2 כף מלח
קמצוץ טימין ממש ממעט


אופן ההכנה:
1
תחילה, מערבבים את כל היבשים למעט המלח והאגוזים בקערת המיקסר לאחר מכן, מפעילים את המיקסר עם וו לישה על מהירות נמוכה ומוסיפים את הביצה ובהדרגה את המים.
לשים לב להוסיף את המים בהדרגה. הבצק צריך להיות רטוב, אך לא בלילה.

2
מוסיפים את המלח ובהדרגה את השמן. לשים לב להוסיף את השמן בהדרגה ולאט. לשים טוב כ- 7-8 דקות ומוסיפים את אגוזי המלך. לשים עוד כ- 2-3 דקות עד קבלת בצק אחיד וגמיש.

3
מתפיחים בתוך תבנית או עושים צורת כיכר לחם עגול ומתפיחים באזור חמים כ- 45 דקות.

4
מחממים תנור לחום גבוה של 230 מעלות. בעזרת סכין חדה מאוד (אם יש סכין יפני, זה הכי טוב), עושים חריצים בחלקו העליון של הלחם ומפזרים מעט קמח רב תכליתי – שי של הטבע או דורה או דוחן. (קמח בהיר). אופים 20 דקות עם קערת מים בתנור ליצירת אדים. מנמיכים את חום התנור ל 210 מעלות ואופים עוד כ-15 דקות.



תהנו !
הכי חשוב לא כתבת. טעים?
 

GoldenEyes

Well-known member
הכנתי לחם מקמח טף. החלפתי סוכר צפה בקובץ המצורף 114564 בסילאן. יצא יאמיי

מצרכים:
500 גרם קמח MIX טף
400-450 מ”ל מים
7-8 גרם שמרים יבשים כף שטוחה
2 כפות סוכר חום100 גרם אגוזי מלך
1יחידה ביצה לא חובה, אבל מומלץ
65 מ”ל שמן זית 1/4 כוס
1/2 כף מלח
קמצוץ טימין ממש ממעט


אופן ההכנה:
1
תחילה, מערבבים את כל היבשים למעט המלח והאגוזים בקערת המיקסר לאחר מכן, מפעילים את המיקסר עם וו לישה על מהירות נמוכה ומוסיפים את הביצה ובהדרגה את המים.
לשים לב להוסיף את המים בהדרגה. הבצק צריך להיות רטוב, אך לא בלילה.

2
מוסיפים את המלח ובהדרגה את השמן. לשים לב להוסיף את השמן בהדרגה ולאט. לשים טוב כ- 7-8 דקות ומוסיפים את אגוזי המלך. לשים עוד כ- 2-3 דקות עד קבלת בצק אחיד וגמיש.

3
מתפיחים בתוך תבנית או עושים צורת כיכר לחם עגול ומתפיחים באזור חמים כ- 45 דקות.

4
מחממים תנור לחום גבוה של 230 מעלות. בעזרת סכין חדה מאוד (אם יש סכין יפני, זה הכי טוב), עושים חריצים בחלקו העליון של הלחם ומפזרים מעט קמח רב תכליתי – שי של הטבע או דורה או דוחן. (קמח בהיר). אופים 20 דקות עם קערת מים בתנור ליצירת אדים. מנמיכים את חום התנור ל 210 מעלות ואופים עוד כ-15 דקות.



תהנו !
לא סיפרת לנו איפה קנית
שנית , את רושמת יאמי , ואז מגיבה למשתפרת "ככה וככה"
שלישית , בלנקה טעמה ? :)
 

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
לא סיפרת לנו איפה קנית
שנית , את רושמת יאמי , ואז מגיבה למשתפרת "ככה וככה"
שלישית , בלנקה טעמה ? :)
יאמי לפי המראה
ככה וככה, לי טעים, אישי לא אהב, הבת אהבה ולקחה חצי תבנית.
בלנקה לא התקרבה ללחם כנראה לא אהבה את הריח :). והסתפקה ב סחוס של עוף.
 

ai27

Well-known member
הכנתי לחם מקמח טף. החלפתי סוכר צפה בקובץ המצורף 114564 בסילאן. יצא יאמיי

מצרכים:
500 גרם קמח MIX טף
400-450 מ”ל מים
7-8 גרם שמרים יבשים כף שטוחה
2 כפות סוכר חום100 גרם אגוזי מלך
1יחידה ביצה לא חובה, אבל מומלץ
65 מ”ל שמן זית 1/4 כוס
1/2 כף מלח
קמצוץ טימין ממש ממעט


אופן ההכנה:
1
תחילה, מערבבים את כל היבשים למעט המלח והאגוזים בקערת המיקסר לאחר מכן, מפעילים את המיקסר עם וו לישה על מהירות נמוכה ומוסיפים את הביצה ובהדרגה את המים.
לשים לב להוסיף את המים בהדרגה. הבצק צריך להיות רטוב, אך לא בלילה.

2
מוסיפים את המלח ובהדרגה את השמן. לשים לב להוסיף את השמן בהדרגה ולאט. לשים טוב כ- 7-8 דקות ומוסיפים את אגוזי המלך. לשים עוד כ- 2-3 דקות עד קבלת בצק אחיד וגמיש.

3
מתפיחים בתוך תבנית או עושים צורת כיכר לחם עגול ומתפיחים באזור חמים כ- 45 דקות.

4
מחממים תנור לחום גבוה של 230 מעלות. בעזרת סכין חדה מאוד (אם יש סכין יפני, זה הכי טוב), עושים חריצים בחלקו העליון של הלחם ומפזרים מעט קמח רב תכליתי – שי של הטבע או דורה או דוחן. (קמח בהיר). אופים 20 דקות עם קערת מים בתנור ליצירת אדים. מנמיכים את חום התנור ל 210 מעלות ואופים עוד כ-15 דקות.



תהנו !
איך מכינים סנדביצ'ים מכזה לחם?
 
למעלה