הכנתי לחם מקמח טף. החלפתי סוכר
צפה בקובץ המצורף 114564
בסילאן. יצא יאמיי
מצרכים:
500 גרם קמח MIX טף
400-450 מ”ל מים
7-8 גרם שמרים יבשים כף שטוחה
2 כפות סוכר חום100 גרם אגוזי מלך
1יחידה ביצה לא חובה, אבל מומלץ
65 מ”ל שמן זית 1/4 כוס
1/2 כף מלח
קמצוץ טימין ממש ממעט
אופן ההכנה:
1
תחילה, מערבבים את כל היבשים למעט המלח והאגוזים בקערת המיקסר לאחר מכן, מפעילים את המיקסר עם וו לישה על מהירות נמוכה ומוסיפים את הביצה ובהדרגה את המים.
לשים לב להוסיף את המים בהדרגה. הבצק צריך להיות רטוב, אך לא בלילה.
2
מוסיפים את המלח ובהדרגה את השמן. לשים לב להוסיף את השמן בהדרגה ולאט. לשים טוב כ- 7-8 דקות ומוסיפים את אגוזי המלך. לשים עוד כ- 2-3 דקות עד קבלת בצק אחיד וגמיש.
3
מתפיחים בתוך תבנית או עושים צורת כיכר לחם עגול ומתפיחים באזור חמים כ- 45 דקות.
4
מחממים תנור לחום גבוה של 230 מעלות. בעזרת סכין חדה מאוד (אם יש סכין יפני, זה הכי טוב), עושים חריצים בחלקו העליון של הלחם ומפזרים מעט קמח רב תכליתי – שי של הטבע או דורה או דוחן. (קמח בהיר). אופים 20 דקות עם קערת מים בתנור ליצירת אדים. מנמיכים את חום התנור ל 210 מעלות ואופים עוד כ-15 דקות.
תהנו !