1מדינת ישראל
New member
הכנת גבינה לבנה מלוחה (כמו טוב טעם)
זמן הכנה – 30 דקות כמות – 300 גרם המלצה - מכמויות מתכון זה כמות הגבינה קטנה לכן עדיף להכין כמות כפולה. תוספות לגבינה לבחירה 1 כף פפריקה מתוקה 1 כף פפריקה חריפה 1 כף בצל ירוק 1 כף עירית קצוצה 1 כף עגבניות מיובשות 1 כף קימל החומרים לגבינה 1 ליטר חלב 3 גביעים יוגורט 600 מ"ל– לקבלת גבינה שמנה יותר ניתן להוסיף 1 גביע שמנת חמוצה (כמו פעם) 200 מ"ל. ניתן להמיר את גביעי היוגורט בשמנת סה"כ 4 גביעים 800 מ"ל . ½ כף מלח – לפי הטעם מיץ מ- ½ לימון לבחירה - להוסיף את אחת התוספות או את כולן (אם רוצים) אופן ההכנה בסיר ממלאים חלב ומוסיפים לו את: התוספות, היוגורט/שמנת , המלח. מביאים לרתיחה. מערבבים כל הזמן גם בתחתית הסיר בכדי שהחלב לא יידבק. כשהחלב רותח מורידים מהאש מוסיפים את מיץ הלימון ומחזירים שוב לרתיחה. כעת הגבינה נפרדה מהחלב ועלתה לחלק העליון של הסיר. להכין מסננת ומעליה לשים חיתול בד. לשפוך את תכולת הסיר לתוך החיתול. לקשור היטב 2 קצוות נגדיים הייטב בצמוד לגבינה. את 2 הקצוות הנותרים קושרים לברז שמעל הכיור. מחכים 4-5 שעות עד לקבלת גבינה ללא נוזלים. דרך מהירה יותר לקבלת גבינה היא, כמו קודם לקשור את החיתול בכל הקשירות וגם לברז ואז, להתחיל לסובב אותו בצורת בורג . בצורה זו, המים נסחטים מהר יותר (זהירות המים חמים מאוד), והגבינה מקבלת את הצורה הרצוייה, כעת הגבינה נסחטה ואפשר לאכול מיד ממנה. לחתוך את הגבינה לריבועים גדולים, להכין מי מלח , ולהכניס את הגבינה החתוכה פנימה. טיפ דרך בדוקה להכנת מי מלח (מתאים גם לחמוצים) - בכלי / צנצנת למלא מים, לשים ביצה עם הקליפה (לא מבושלת), להתחיל להוסיף מלח בהדרגה - ברגע שהביצה עולה למעלה , המים מלוחים בהתאם.
זמן הכנה – 30 דקות כמות – 300 גרם המלצה - מכמויות מתכון זה כמות הגבינה קטנה לכן עדיף להכין כמות כפולה. תוספות לגבינה לבחירה 1 כף פפריקה מתוקה 1 כף פפריקה חריפה 1 כף בצל ירוק 1 כף עירית קצוצה 1 כף עגבניות מיובשות 1 כף קימל החומרים לגבינה 1 ליטר חלב 3 גביעים יוגורט 600 מ"ל– לקבלת גבינה שמנה יותר ניתן להוסיף 1 גביע שמנת חמוצה (כמו פעם) 200 מ"ל. ניתן להמיר את גביעי היוגורט בשמנת סה"כ 4 גביעים 800 מ"ל . ½ כף מלח – לפי הטעם מיץ מ- ½ לימון לבחירה - להוסיף את אחת התוספות או את כולן (אם רוצים) אופן ההכנה בסיר ממלאים חלב ומוסיפים לו את: התוספות, היוגורט/שמנת , המלח. מביאים לרתיחה. מערבבים כל הזמן גם בתחתית הסיר בכדי שהחלב לא יידבק. כשהחלב רותח מורידים מהאש מוסיפים את מיץ הלימון ומחזירים שוב לרתיחה. כעת הגבינה נפרדה מהחלב ועלתה לחלק העליון של הסיר. להכין מסננת ומעליה לשים חיתול בד. לשפוך את תכולת הסיר לתוך החיתול. לקשור היטב 2 קצוות נגדיים הייטב בצמוד לגבינה. את 2 הקצוות הנותרים קושרים לברז שמעל הכיור. מחכים 4-5 שעות עד לקבלת גבינה ללא נוזלים. דרך מהירה יותר לקבלת גבינה היא, כמו קודם לקשור את החיתול בכל הקשירות וגם לברז ואז, להתחיל לסובב אותו בצורת בורג . בצורה זו, המים נסחטים מהר יותר (זהירות המים חמים מאוד), והגבינה מקבלת את הצורה הרצוייה, כעת הגבינה נסחטה ואפשר לאכול מיד ממנה. לחתוך את הגבינה לריבועים גדולים, להכין מי מלח , ולהכניס את הגבינה החתוכה פנימה. טיפ דרך בדוקה להכנת מי מלח (מתאים גם לחמוצים) - בכלי / צנצנת למלא מים, לשים ביצה עם הקליפה (לא מבושלת), להתחיל להוסיף מלח בהדרגה - ברגע שהביצה עולה למעלה , המים מלוחים בהתאם.