הכנת גבינה מהחל"ס של ניצת בטעם טבעי

ו אולי

New member
הכנת גבינה מהחל"ס של ניצת בטעם טבעי

שלום,
הכנתי כמה פעמים גבינה מהחלב סויה של אלפרו האדום.
נתקלתי במבצע בניצת הדובדבן וקניתי שם חלב סויה עודפים בטעם טבעי (צרפתי תמונה), ברכיבים מופיע סוכר פירות.
האם גם הוא מתאים להכנת גבינה, או שהוא מתוק מדי ?
האם גבינה ממנו תתאים למתכון של הטרין חצילים ופלפלים מהאתר לא על החסה ?
תודה רבה !
 

ladybug6

New member
לא יצא לי לטעום את החלב הזה,

אני במקומך הייתי טועמת, ואם יש לו טעם לוואי או מתוק כלשהו, עדיף לא לגבן אותו (אלא פשוט לשתות).
מהחלב סויה הטבעי של אלפרו למשל, יוצאת גבינה עם טעם לוואי קל. למרות שבטעימה של החלב לא מרגישים מי יודע מה מתיקות או טעמים, ועדיין.. ביחס לאלפרו האדום אפשר כן להרגיש בהבדל.
ואם זה לא נורא, אפשר לנסות, ומקסימום להוסיף יותר פסטו לגבינה כדי לטשטש טעמי לוואי במידה ויהיו :)
 

ו אולי

New member
תודה ! עדיף להכין גבינה מפולי סויה ?

"לא על החסה" זה הבלוג שלך ?
אני נהנית לבקר בו, ללמוד, ולקבל רעיונות חדשים, תודה !
אימצתי משם את הצ'ילי נון קרנה, ועשיתי כל מיני וריאציות עליו.

יש לי פולי סויה והכנתי מהם פעם גבינה שלא היתה כל כך מוצלחת, אבל נראה לי שזה היה בגלל ששמתי בה יותר מדי שום.
עדיף להכין את הגבינה מפולי סויה במקום מהחלב של ניצת ?

אני כמעט ולא משתמשת בחלב סויה, אז אם אפתח את החלב של ניצת כדי לטעום והוא לא מתאים לגבינה אצטרך לזרוק אותו.

עדיף להכין את הגבינת פטה שקדים ?
אם כן לוותר על שלב אפיית הגבינה, ולאפות אותה כבר ביחד עם החצילים ?
העדפתי את הגבינת סויה כדי לחסוך בקלוריות...

אני מחפשת להכין משהו לאירוע מצומצם מחר שיהיה טעים, יראה טוב, ורצוי לא עתיר קלוריות ויחסית בריא.

תודה רבה !
 

ladybug6

New member
לא יצא לי להכין חלב או גבינה מפולי סויה

אז אני לא יודעת להגיד לך.
אבל אם תפתחי את החלב סויה והוא יהיה מתוק מדי, תכיני ממנו גבינה מתוקה ותעשי מזה קינוח.. :) (גביניות, בלינצ׳ס ..)
אבל אם כבר קנית, שווה לנסות.
אם את מכינה גבינת שקדים עדיף כן לאפות אותה כי הטרין עצמו לא עובר אפייה הרי.

וכיף לשמוע שאהבת את הבלוג
 

ו אולי

New member
המלצות מה לעשות עם גבינת סויה מתוקה ?

החל"ס של ניצת "בטעם טבעי" מתקתק ובטעם וניל. מכיוון שכבר פתחתי אותו אז הכנתי ממנו גבינה, שיצאה טעימה אבל מתוקה ועם טעם וריח חזקים של וניל.

יש לי בבית רק קמחים מלאים, ומעדיפה להימנע כמה שאפשר מקמח לבן.
האם יש קינוחים שאפשר לעשות עם הגבינה הזאת וקמח כלשהו מלא ?

מתכונים אחרים ? אולי ממרחים לסנדביץ ?

תודה רבה
 

ladybug6

New member
באחת ההודעות הצעתי

שתשתמשי בגבינה מתוקה למילוי של בלינצ'ס, או מילוי לעוגת שמרים (אפשר מקמח מלא אני חושבת, או כוסמין)
אפשר למלא דפי פילו בגבינה עם צימוקים ותפוחים.. או רק גבינה.
 

ו אולי

New member
תודה, אנסה

הכנתי את הטרין חצילים עם גבינת סויה מפולי סויה והוא עכשיו במקרר, מקווה שיצא טוב.

קיבלתי תזכורת למה לא חזרתי על הנסיון של הכנת גבינה מפולי סויה... מחכות לי עכשיו ערימות כלים, סירים, וכיריים מלוכלכים..

שמתי לבינתיים בצד את הגבינה המתוקה והאוקרה מפולי הסויה, הם יחכו כבר למחר...

תודה רבה על העזרה והרעיונות
 

ו אולי

New member
תודה! הטרין הצליח,נראה טוב, ויצא טעים


הכנתי אותו עם הגבינה מפולי הסויה, זה יצא טוב אבל אולי בפעם הבאה אחסוך עבודה ואקנה טופוטי.

נראה מחר מה לעשות עם האוקרה, שארית הגבינה מפולי הסויה, והגבינה המתוקה.
 

ladybug6

New member
לא יצא לי להכין חלב או גבינה מפולי סויה

אז אני לא יודעת להגיד לך.
אבל אם תפתחי את החלב סויה והוא יהיה מתוק מדי, תכיני ממנו גבינה מתוקה ותעשי מזה קינוח.. :) (גביניות, בלינצ׳ס ..)
אבל אם כבר קנית, שווה לנסות.
אם את מכינה גבינת שקדים עדיף כן לאפות אותה כי הטרין עצמו לא עובר אפייה הרי.

וכיף לשמוע שאהבת את הבלוג
 

RSPA

New member
אם הבעיה בגבינה מפולי סויה היא השום

אז אין בכלל בעיה.
תכיני שוב, רק בלי להוסיף שום.
 

ו אולי

New member
זה בדיוק מה שמנסה לעשות עכשיו


השארתי ללילה פולי סויה במים, מקווה שהפעם ללא שום זה יהיה יותר מוצלח מאשר הנסיון הקודם.
 
למעלה