הכנת חשמל לבריכה בגינה

macro

New member
הכנת חשמל לבריכה בגינה

שלום, אני מתכנן גינה בגינה ורוצה לדעת למה עלי לצפות מהחשמלאי שלי, לבריכה יש אביזרי חשמל (משאבה, תאורה שקועה במים מנורת UVׂ) כל אלו צריכים להתחבר לרשת החשמל ולהיות עמידים בתנאי מז"א בחוץ. איזה דרך לחיבור החשמלאי אמור לספק לי? אני לא בטוח עדיין אם יש שם קיר קרוב ואז ניתן לעשות שקעים מוגני מים או שהבריכה תהיה באמצע הדשא, מה עושים במקרה הזה? איך מבצעים את החיבור?

מאגר

New member
על איזה בריכה מדובר שחיה או דגים ?

מהחשמלאי של אין לך מה לצפות לכום אם לא תזמין לא תקבל אבל זאת רק לאחר שנדע איזו ביכה אפשר יהיה ליעץ לך

asher40

New member
בריכה - תגובה

שלום לך , בימים אלה אני מבצע מע' חשמל לבריכה עם תאורה שקועה. אז כך: 1.בבריכה יהיו מן הסתם לפחות 3 גופי תאורה שקועים ,הבאים קומפלט עם נורה וכבל גמיש היוצא ממנה. אני לא אלאה אותך במושגים כמו עוביים וקטרים וכו' ,כי זו לא עבודתך ,אך אומר לך מה צריך החשמלאי להזמין או לעשות בעצמו. קופ' חיבור מנרוסטה כם מכסה מוברג IP 65 ומעלה ,אחד לכל גוף תאורה. מהדקים מיוחדים מחרסינה לחיבור מוליכי הגוף. בניית או הזמנת לוח הכולל שנאי אחד לכל גוף (ברובם הגופים בעלי נתונים (230/12V 350VA ). הגנות בכניסה לשנאים והגנות מתאימות ביציאה מהשנאים. ד"א לסבר את האוזן עלות לוח כזה מוזמן (ואולי להפתעת חברי הפורום) ,בסה"כ 1750 ש"ח+מע"מ כולל כל הציוד ללוח ולוח מתכת מוגן מים. 2.לגבי שקעים מוגני מים בשטח הבריכה ,מאוד לא מומלץ למרות שהם מוגנים. פשוט בעתיד אחרי שהם מתבלים המכסה מתקלקל ויוצר בעיה של קצרים עקב חדירת מים מהשפרצה או מגשם. מומלץ למצוא מקום מוסתר המוגן מגשם ומעט רחוק מהבריכה. מומלץ להכין קו תקשורת טלפון למי שאין לו טלפון אלחוטי וקן ל T.V . לגבי חיבור ה T.V ,כל לקוח עם בריכה שפונה אלי מצטער שלא עשו לו הכנה. לא ממליץ לקחת כל גוף תיאורה לבריכה יש סוגים (מהבהבים ,מחליפי צבעים) שונים מומלץ לקחת את הטובים ביותר והקונבנציונלים ביותר. 3.לגבי משאבה וכל ציוד האינסטלציה ,מומלץ לקחת איש המבצע את בניית הבריכה וציודה ומן הסתם גם ייעץ לך על תחזוקתה. מקווה שעזרתי , אשר.

asher40

New member
מרקו ,גם אם אתה לא בונה בריכה ....

המידע שסיפקתי בטח ישמש איי פעם חבר פורום זה או אחר. לגבי בריכונת קטנטונת העיקרון הוא זהה ,גוף תיאורה מיוחד ואטום וצרכי החשמל הנילווים כפי שהסברתי בתגובה הנוספת. בוודאי ובוודאי שרק חשמלאי מוסמך ומנוסה הוא זה שצריך לבצע את העבודה. אל תסתכן בלקיחה של חאפרים למינהם. המלצה נוספת ,הפרדה טוטלית של לוח המשנה של החוץ מהלוח הראשי ,ע"מ למנוע נפילת חשמל בכל הבית עקב קצר בחוץ. איך לעשות את ההפרדה הזו?.... רק חשמלאי מוסמך והוא יודע את עבודתו. מקווה שלא נסחפתי בהסברים....פשוט אוהב את עבודתי ולא כמו אחרים כאן ,משתדל לעזור ככל יכולתי. אשר.

למעלה