הכנת חתולי הבית לקראת לידת תינוק

Eleanor16

New member
הכנת חתולי הבית לקראת לידת תינוק

שלום לחברי הפורום :)
הייתי שמחה לשמוע את דעתכם לגבי הנושא הבא:
בעוד כחודשיים אנו מצפים ללידת בן ראשון. יש לנו כלב מתוק ועדין בן 8, ו-3 חתולים בני 3 שנמצאים איתנו מגיל שבועיים. כל בע"ח הם כמו ילדים שלנו, וכולם עדינים ומתלטפים, מסתדרים ביניהם, חוץ ממריבות קטנות בין שתי החתולות הנקבות מידי פעם.
החתולים רגילים לישון איתנו במיטה (לשמחתנו :) ) אבל אנו חוששים לגבי התקופה הראשונה שיהיה תינוק קטן בבית. ידוע שחתולים אוהבים להתרכבל ולהיצמד לאנשים, והחשש שלי הוא שהם ירצו לישון בעריסה של התינוק ועלולים לפגוע בו או לישון לו על הפנים.
הם חתולים קצת מפונקים במובן הזה שלא יתנו לנו לסגור את דלת חדר השינה כשהם מחוץ לו, וכבר עשו בעבר נזקים רציניים לדלת כי רצו להיכנס, שלא לומר שייללו ועשו רעש שלא נתן לנו לישון.
היות וזו דירה שכורה ואני לא מעוניינת שהדלת תתפרק, והיות ואני כן רוצה מצד אחד להצליח לישון מידי פעם ומצד שני לא לדכא את החתולים ולהרחיק אותם, האם יש לכם רעיונות מניסיון או מסיפורים של חברים, כיצד ניתן להתמודד עם הסוגיה?

בעלי חשב על להוסיף איזה מחסום לעריסת התינוק (משהו כמו פאה שלישית של סורגים מלמעלה מורכבת על ציר, או רשת, אבל אני לא חושבת שאלו פתרונות בטיחותיים לתינוק, והחתול הזכר עוד ימצא דרך לשבת גם על הרשת ולמעוך אותה עד שיגיע לתינוק.
בכל מקרה נשים מגן ראש בעריסה כדי שהחתולים לא ידחפו כפות כדי לנסות לגעת בו...
למען ההבהרה - החתולים גרים בדירה ומעולם לא יצאו החוצה. הם בסה"כ חתולים עדינים שאינם שורטים ואין לי באמת חשש שירצו לפגוע בתינוק בכוונה, אבל דווקא מהכיוון של הרצון להתכרבל עלולים לפגוע בו בטעות.

אשמח לכל רעיון, המלצה, מחשבה, הסבר נוסף שיעזור לנו לקראת הדייר החדש והדיירים הקיימים :)
תודה!

Yukita

Active member
מנהל
יש פה קצת מידע בנושא

הכנות לבוא תינוק לבית שעיר- מספר לינקים רלבנטיים מאגף "כלים ומידע" של הפורום שלנו

&nbsp
http://www.tapuz.co.il/forums/links/16/3487
&nbsp
יש לציין שהחשש מהתיישבות של חתול על תינוק וגרימה לחנק כתוצאה מכך מתבסס על מיתוס. חתולים לא חונקים תינוקות ולא נוטים לשבת להם על הפרצוף, ותינוקות משלב מאוד מוקדם מסוגלים להזיז ראש (הכוונה בשכיבה, לא להרמת ראש) בצורה שעוזרת להם לנשום.
&nbsp
תינוק בריא אין לו בעיה אמיתית להתכרבל עם חתול בריא

&nbsp
עדיין זכור לי איך אמא של חברה טובה נתלתה בי כשנולד לחברה הילד הראשון: "את מבינה בחתולים, תסבירי לה שאי אפשר להחזיק 3 חתולים בבית עם תינוק, זה מסוכן"

&nbsp
במסגרת ההכנות לתינוק, אפשר להכין את העריסה, לתת לחתולים לגלות אותה ואז להתעלם ממנה. אפשר להשתמש באמצעים כמו כילה. בעיקר, לא צריך להבהל מדי.
&nbsp
&nbsp

noti1234

New member
אנחנו מיגנו את חדר השינה

לא בעניין של תינוק, אלא רק לטובת שינה רצופה בלילה.
אנחנו שים ליד הדלת מכשיר בשם ssscat שמשפריץ אוויר כשחתול מתקרב אליו.
הם נרתעים בקלות מצד אחד, ומצד שני לא נראה שנגרמה איזושהי טראומה.
כמו כן, הדלת מכוסה בחלקה התחתון במגן מונע שריטות. משהו כמו זה: https://www.google.co.il/url?sa=t&s...ggfMAI&usg=AFQjCNHgqyCBXRY6plo7xe_ii4hdSP4Hvg
זה עובד מעולה ולא מפריעים לנו יותר.

Eleanor16

New member
מגן נגד שריטות לא עבד אצלנו

הם פשוט שרטו ושרטו עד שזה התחיל להיהרס, ודחפו ציפורניים בחצי ס"מ מתחת לדלת עד שזה נתלש מהמקום.... פדיחות... הם נשמעים ממש רעים אבל זו מעין שובבות מהולה ברצון עז להתכרבל איתנו.
&nbsp
לגבי המכשיר הראשון שציינת, בהחלט אברר את העניין.
אם כי בשורה התחתונה, היינו הכי רוצים פתרון שיאפשר להם לישון בחדר ולהרגיש חופשיים לצאת ולהיכנס, אבל בלי שיוכלו להטריד את העולל הקטן.
&nbsp
תודה על התשובה!

Eleanor16

New member
תודה על התשובה

אני מעיינת כבר זמן מה ברעיונות איך להכין את החתולים והבית לתינוק ואני מודה שאני נשארת עם חשש לגבי נושא השינה, אפילו אם זה יהיה רק מתוך משחק, שהרי תינוק בן יומו הוא עדין וגם שריטת משחק סתמית יכולה להזיק לו מאוד.
נראה לי שנשקול לנסות כילה מעל מיטת התינוק, אולי אפילו לפני שהתינוק מגיע ולראות איך מתייחסים לזה.
אם לא יתאים, נמשיך לחוצצים יותר מוצקים

&nbsp
&nbsp
&nbsp

אלישבע777

Well-known member
המלצה למיגון דלת או קיר מפני שריטות

אצלי בבית יש רשת המגנה על קירות מסויימים מפני טביעות רגליים והיא גם דקורטיבית. הרשת הזו מצויינת והיא מחוברת לקיר בדיבלים. לגבי מיגון דלת, איני יודעת אם היא מתאימה כי היא קצת כבדה. יכול להיות שאפשר להשיג דבר כזה שיתאים לדלת עץ. (תמונות מצורפות)
מניסיונן של חברות שגידלו תינוקות עם חתול, אין שום סכנה. החתולים אדישים לתינוקות, אם כי לפעמים הם מחפשים חום וכל מיטה אנושית טובה בשבילם. חברה אחת שלי אפשרה לחתול להכנס למיטת התינוק לפני שהוא נולד (!) וכך החתול ידע שזה מקום נעים. הוא ישן עם התינוק אולי חודש אחרי לידתו. זה היה חתול אנגורה שקט במיוחד וחששן שלא היתה ממנו כל סכנה.
ברור שאין לסמוך על אף חתול ויש להשגיח תמיד.

טאניוש

New member
לא מיגנו כלום ולא אסרנו על החתול להכנס לחדר תינוק

חתולים הרי הם חתולים. אם הדלת סגורה הם יבלו שעות מתחתיה בניסיון לפתוח אותה. אם אסור - סימן שזה מעניין. ככל שאסור יותר - ככה מעניין יותר. עקשניים. אנחנו נתנו לחתול לחקור את חדר התינוק לפני הלידה. העריסה מעולם לא עניינה אותו - לא ריקה ולא עם התינוק. את העגלה הוא דווקא אהב. אבל נכנס לתוכה רק כשהייתה ריקה. לא ניסה לשרוט או לשחק - גור בני אדם נראה לו די משעמם. הגור הזה גם בכה, וזה לא נעים
. בקיצור, לדעתי ככל שתעשו מזה יותר עניין כך גם יהיה יותר עניין.

Eleanor16

New member
טאניוש, תודה על התשובה :)

האמת שאני מאוד אוהבת את הגישה שלך, היא מאוד דיברה אליי כי זה ממש תיאור מדויק של חתולים בכלל ושלנו בפרט. אין ספק שדלתות סגורות מהוות פיתוי שהם לא יכולים לעמוד בו, וככל שיותר אסור הם יותר רוצים. כמו ילדים ;)
עמוק בלב אני משוכנעת שהם יהיו בסוף חברים טובים של הילד, או מקסימום יתעלמו ממנו.
אני מנסה להכין את עצמי ואת החתולים כי אני לא רוצה להצטרך להתעסק עם החשש שלי ועם הפרעות מצידם בימים הראשונים שגם ככה ודאי יהיו מאתגרים, גם בלי חתולים.
&nbsp
אני חושבת שננסה לארגן איזו כילה פשוטה לתלות מעל העריסה ונראה עוד לפני הלידה איך הם מגיבים לזה. אם ישתמשו בזה כערסל (משהו שקצת נשמע לי הגיוני שינסו...) אז כנראה נוותר ופשוט נזרום ברגע האמת.
תמיד יש אפשרות שבעלי יישן איתם בסלון כדי שאוכל לסגור את הדלת, כבר נאלצנו לנסות את זה בעבר כשהיינו צריכים להפריד בין שתי הנקבות.
אחחח חתולים... עולם ומלואו של כיף ותסביכים נפשיים

טאניוש

New member
פשוט לא נראה לי לעניין להפוך חדר לבונקר...

אבל זאת גם הגישה שלי להורות באופן כללי. הבית לא הפך לסטרילי. סדרי העולם לא השתנו (עד כמה שאפשר...). הבקבוקים לא הורתחו. לא שטפתי רצפות פעמיים ביום כאשר התינוק התחיל לזחול. במסגרת זאת, לא השתנו חוקי הבית הנוגעים לחתול. מה שהיה מותר, נשאר מותר. כולל להסתובב בכל הבית ולהכנס למיטות. היה לי מספיק תעסוקה גם בלי לשמור על הדלתות.
&nbsp

Eleanor16

New member
אני אמנם לא מכירה אותך

אבל יש מה ללמוד ממך ואני מקווה מאוד שאאמץ את הגישה שלך בפרקטיקה בהורות :)
נשמע בריא ונכון. מה גם שאפילו אם רציתי לשנות את חוקי הבית, זה לא היה עוזר לי.
על מי אנחנו עובדים? החתולים הם הבוסים פה: הם מנהלים אותי, את בעלי ואת הכלב.

לגבי סביבה סטרילית לילד - נהפוך הוא! אני ממש מבסוטה מהבחינה הזו שהחיות מספקות לכלוך ותמיד ידעתי שאתן לילדים שלי לגדול עם הכלב והחתולים כמו אח שלהם, כולל ליקוקים מהכלב ורביצה משותפת :)
אין אין אין כמו לגדול עם חיות! זה מה שהכניס לי את האהבה המטורפת לחתולים מלכתחילה.

למעלה