הכנת כבד במנגל

oren1012

New member
הכנת כבד במנגל

אודה להמלצה להכנת כבדים על המנגל (טיבול/מרינדות/לשפד וכו')
 

פוקסי99

New member
כבד במנגל

אני מכין כבד על המנגל ללא תבלינים וללא מרינדה מניח את הגבד כפי שהוא על רשת המנגל אבל מקפיד להפוך מיד כדי שלא יכרך ואז הוא יוצא מר ניתן לבצע חתך באיד הכבדים שעל הרשת ולראוצ שבפנים הוא לט חי פוקסי
 

TAINTED SAINT

New member
איזה כבד ? ../images/Emo80.gif../images/Emo35.gif ../images/Emo109.gif../images/Emo35.gif ../images/Emo235.gif../images/Emo35.gif

כבד
וכבד
אני משרה במרינדה ללילה. החומרים למרינדה: חצי כוס שמן רגיל+חצי כוס שמן זית. שיני שום קלופות וקצוצות דק [הרבה - חצי ראש - ראש שלם - תלוי בכמות הכבד] פלפל שחור. מלח. תערובת לגריל+תערובת פילדלפיה+ פפריקה חריפה. לרחוץ את הכבד ולחתוך ולזרוק חתיכות עם עורקים,לחתוך לחתיכות בגודל המתאים,לשפד ולהשרות את השיפודים ללילה במרינדה. להכין על המנגל לאחר שהפחמים "שוקעות מעט" - לא על להבות
ולא במנגל בו הגחלים "גבוהות" וכמעט נוגעות ברשת
מוכן ממש מהר - לא להשאיר על המנגל וללכת לטייל...
בתיאבון !
כבדי עוף לא צריך לשפד,רק תוודה שהרשת על המנגל מספיק צפופה - לדעתי הם יוצאים הכי טעימים עם בזיקה של מלח ופלפל שחור לפני שמעלים למנגל - במקרה של כבד עוף לא כדאי להסחף עם התבלינים אם רוצים להנות מהטעם היחודי של כבד עוף ממונגל. להזהר לא לשרוף ולא לייבש על המנגל - מוכנים ממש מהר.
 

ZBISH007

New member
אין על כבד במנגל

רק להוסיף מלח ופלפל. אולי מעט שמן זית. ולא צריך יותר כלום, ככה אתה מקבל את הטעם הבסיסי והטעים של הכבד וזהו...
 

Master Stav

New member
ככה אני ...

אצלנו הכבד הינו האחרון כלומר הממתק אחרי שהגריל עשה את שלו ...ורמץ הגחלים לבן לבן אני מפזר מעט מלח על הכבד וממניח אותו אל האסכלה ....צורב מצד אחד צורב מצד שני ומוריד ...אוהב שהוא אדום ומדמם בפנים אם רוצים עבו ממרח כבד נותן לו יותר זמן ואז וצץ אותו יחד עם בצל מטוגן מיונז מלח ומעט שום ..... בתיאבון
 
למעלה