הכנת כדורים פורחים

noonit1

New member
הכנת כדורים פורחים

שהייתי קטנה יותר היינו מכינים כדורים פורחים משקיות זבל, נייר כסף וזיפ כזה של מנגל מישו זוכר איך עושים את זה?! אני ממש רוצה לעשות משהו כזה לחניכים שלי

liadglanz17

New member
אני ממש לא בטוח אבל..

בעיקרון עשו לנו את זה בחטיבה אני מקווה שאני זוכר את זה כמו שצריך... לקוחים שקית, אני חושב ששלנו הייתה עשויה מנייר כלשהו (אולי נייר אורז. .?) כי ניילון ימס מהחום.. ומחברים לה בארבע קצוות שיפודים, את השיפודים מחברים לנר קטן כזה ואז מהחום של הנר זה אמור לעוף.. אני ממש לא סגור על אם זה בדיוק ככה, מציע לך לבדוק אצל עוד אנשים ..

udihecht

New member
או לעשות ניסויים קודם...

תמיד כדאי לבדוק שזה עובד קודם

אני חושבת שאין קבוצה אחת בקן שלי

שלא עשתה את הפעילות הזאת עם הכדורים פורחים בפעולה על ההסמלה והזהות...
אז ככה: לוקחים שקית זבל גדולה (מהכתומות/ירוקות הענקיות האלה...) מציירים עליהם וכותבים דברים מגניבים (אם בא לכם..) ובעזרת שיפודים ארוכים שמצליבים אותם באלכסון - מחברים לקצה אחד את השקית, ולקצה השני- "קערה" שמכינים מנייר כסף , בערך בגודל של אגרוף. בתוך ה"קערה" - מניחים את הזיפו הלבן הזה שמדליק גחלים ... (ורצוי שהשיפודים יהיו מחוברים טוב וישר, בצורה שבה ה"קערית" נייר כסף תהיה בדיוק מתחת לפתח השקית- ורצוי גם לקשור את השקית ולהשאיר בה פתח שיהיה קצת יותר גדול מגודל ה"קערית". מה שנשאר זה פשוט להרחיק את החניכים , לדאוג שאין עוברי אורח בסביבה שזה יוכל ליפול להם על הראש בדרך, שאין שום עץ מלא בבנזין או משהו D-: ופשוט להדליק את הזיפו - ולראות איך הכדור פורח עולה לשמיים ונהיה ממש ממש גבוה תוך שניות ! :) זה יוצא מדהים

נועלניקית את עולה יותר טובה ממני

אבל כימופיסיקה לומדים רק מהמומחים אז ככה. אישית לא היתי הולך על נילון (אני הייתי משקיע לנייר אורז) זה בגלל שהנילון מותך יותר מהר ויותר בקלות... בגדול אם בוחרים בנילון ההוראות של שאאני סבבה (את השיפודים מחברים ע"י חור כמה שיותר לכיוון תחתית השקית). לא הייתי לוקח זיפו מוצק של מנגל (קר מדי). ההעדפה האישית שלי צמר גפן ספוג בכהל אתילי (יענו אלכוהול רפואי) אם אתם רוצים משהו קצר טווח ונרון של שבת לטווח הארוך... חשוב להחזיק את השקית כך שלא תתקרב ללהבה (כי אם יהיה בה חור אז די הלך עליכם) יש לי בבית מחזיק מיוחד שבניתי מעץ שהופך את כל העבודה ליותר פשוטה (אני יכול מחר לצלם ולהעלות תמונות). עצה למשועממים באמת: את השיפודים לשים כך שהם יוצרים בניהם משולש שו"ש כי ככה זה יחזיק יותר טוב את החומר בערה כל מי שרוצה קורס בכדורים פורחים בסיסים מוזמן לבוא לקן שלי (לכשמישהו בתנועה יחליט להחזיר אותו לחיים)....

למעלה