הכנת כובעים

ניריתה27

New member
הכנת כובעים

למי ישרעיונות להכנת כובעים שונים לילדים? כמובן שהילדים אמורים להכין/להשתתף בהכנתם? חשבתי לספר להם את הסיפור מוכר הכובעים, ובעקבותיו להכין כובעים...ולרקוד ...וכו'.... אני אשמח לקבל עזרה...

ת מ ר ב ר

New member
למה כובע?../images/Emo163.gif

בחרת לך נושא נפלא, מציעה לך להמשיך את הנושא לאורך חג פורים, נושא הכובע נהדר לעבודה עם הקטנטנים והגדולים כאחד, שכן, מאז ומעולם מיצג הכובע תרבויות שונות, פולקלור,מזהה בעלי מקצוע, מדינות, חברות וארגונים. נכיר לילדים מגוון רחב של כובעים, נתנסה, נפעל, ניצור, נשחק, נחקור ונלמד שירים ודקלומים בנושא הכובעים. חבישת כובע מעצימה את הדימוי העצמי של הילדים, מפתחת את היצירה והדמיון של הילדים. הילדים יוצרים הזדהות עם דמויות שונות בהתאם לכובע.מעודדת משחק בתפקידים ודמויות שונות. מאפשרת בחירת דמויות מגוונות החובשות כובעים בתנועה, יצירה, הדבקה. אני אשמח להמליץ לך להיעזר בתוכנית "למה כובע?"תוכנית חדשה ייחודית ומהנה לחג פורים ולאורך השנה התוכנית "למה כובע" מזמנת אינספור פעילויות משעשעות,חווייתיות ולימודיות בשיר, דקלום, משחק, תנועה, יצירה והרבה הנאה ואהבה.

מידור

New member
הכנת כובעים

קונים בחנויות יצירה יריעות ספוג בעובי 1 ס"מ. גוזרים מהיריעות רצועות עבות בערך ברוחב 20 ס"מ ובאורך היקף ראש הילד. את הספוג מדביקים באמצעות דבק מגע פשוט. מרגע שיש לך רצועה רחבה כזו המודבקת בשני קצותיה כך שיווצר "כתר", אפשר להתחיל להשתוללללללל: לגזור בכל מיני צורות, להוסיף פונפונים, פעמונים, סרטים, לצבוע את הספוג בספרי צבע פשוט בכמה גוונים. אפשר לעשות עם הספוג כובעים ותחפושות , בקלות רבה והתוצאות תמיד מדהימות. בהצלחה!

../images/Emo92.gif "מעשה בכובעים"../images/Emo151.gif../images/Emo23.gif

ניריתה שלום אומנם היציעו לך מה לעשות עם כובעים אבל אם הבנתי טוב את רוצה רעיונות כיצד להכין כובעים. אז כך בסדנה שלי הכנו כובעים הכי הכי פשוטים, אכתוב כיצד אחר כך כנסי לעמ' 7 בפורום יש שם תמונות שסגולי צילמה והכניסה לפורום כמו כן גם אנחנו נציג העם הוספנו תציצי. ולכובעים הכיני כובעים מפוליגל מספיק פוליגל אחד ל 8 כובעים בערך גיזרי עיגול גדול קוטר 40 בערך ומתוכו הוציאי עוד עיגול יותר קטן משהוא כמו קוטר ראש הילד אפשר לקשט בפומפונים, סרטים ,להוסיף שיער מבד לא ארוג הכוונה למפת שולחן חד פעמית והרי לך כובע יפה . אפשר לגזור משולש גדול ושוב להוציא עיגול מתוכו בקוטר ראש של ילד ולקשט עם גלילי נייר טוואלט מודבק הוסיפי נצנצים פיטים חול צבעוני רפיה הדביקי גם בקבוקי אקטימל גזורים בצורת פרחים, פקקים, גלגלי שקיות ניילון כמו פרח והצמידי אותם לעיגול הפוליגל מעין כובעי פרחים . לבבות קלקר או ביצי קלקר בקיצור כל מה שיש בגרוטאות הגן .על אותו עיקרון גזרי מלבן,פרח, אליפסה, ועוד.......ניתן גם להוסיף צבעי טוליפים זוהרים והרי לך חגיגת כובעים. אני כשהיתי מורה לריתמיקה הכנתי המון כובעים והיתי מכניסה אותם לתוך ציפית של כרית והיתי עושה הצגה שלמה היתי מוכר הכובעים אתן לך את השיר: כאשר הילדים יושבים במפגש קחי את השק [ציפית]שהכנתם שימי על הגב והתחילי לטייל במרחב קצת קפופה לפי מילו השיר: כובעים אני מוכר לכל מי שרק רוצה, כובעים אני מוכר לכל מישרק רוצה, בואו בואו קנו אצלי כי בזול מוכר אני כובעים אני מוכר, שלום ילד איזה כובע אתה רוצה.....?,,, בבקשה.... לפתע התעייפתי וישבתי לנוח על הריצפה ונרדמתי , קבוצת ילדים מילדי הגן "הקופים" התקרבו אלי פתחו את השק ולקחו כובעים, ונעלמו למקום ואני כמובן אמרתי מזה מזה הרעש הזה וקמתי לדרכי למכור את הכובעים, אבל השק שלי פתאום ריק , מי לקח לי את הכובעים, כמובן "הקופים" התחילו לצחוק זה "זה אנחנו זה אנחנו" ואני תנו לי את הכובעים שלי והם כמו קופים חוזרים על דברי ושוב "תנו לי את הכובעים שלי" והם חוזרים.... עד שאני התחננתי ובכיתי ובסוף זרקתי את הכובע שלי ואז הם זרקו את הכובע שלהם אספתי מהר ושוב יצאתי לדרכי למכור את הכובעים לפי השיר הנ"ל. אז שיהיה לך בהצלחה ואם לא תביני משהו חיזרי אלי בכייף . חודש שמח לך בברכה אילנה .

../images/Emo163.gifכובע פשוט..

לוקחים שני דפי A3 בהנחה שבא לכם כובע רחב רחב שוליים... מדביקים אותם בעזרת סלוטייפ. נותנים לילדים לקשט - דיבקיות, נצנצים, גואש.... מה שבא... אחרי שהתייבש (אם זה גואש או נצנצים), לוקחים את הדף הגדול, מניחים על ראש הילד ובעזרת סלוטייפ מלפפים לפי גודל ראש הילד (כשהנייר מונח על ראש הילד). כך מתקבל כובע רחב שוליים בדיוק לפי קוטר ראש הילד. מנסיון, הכובעים יוצאים מקסימים!!!! חוצמיזה - כובע ליצן, כובע מקיפולי נייר........

לשמש מחייכת../images/Emo42.gif

שמש מחייכת או לימור26 או גם וגם? אתמול שאלת שאלה שמש מחייכת והיום ענית לי בשם לימור שתמיד תחייכי ממני אילנה

../images/Emo42.gifשמש מחייכת../images/Emo6.gif../images/Emo23.gif

היי שמש מחייכת הבנתי אחלה שם בחרת לך שתמיד השמש תחייך עליך בשבילי יום בלי שמש זורחת זה יום לא טוב,כאילו כל העננים על ראשי. אז תמשיכי לחייך
אילנה

כובע פשוט

בדיוק על אותו עקרון,במקום להדביק 2 דפי A4 לוקחת ניר עטיפה למתנות פשוט צבע חום חלק,הילדים מקשטים ואז... מניחה על ראעש הילד ומלפפת בעזרת סלוטייפ את קוטר הראש. חג שמח

אנחנו כרגע בשבוע כובעים..

והכל יצא מהמם... עשינו כובעים מבריסטול שחור , קישטנו בכוכבים וירח כסופים והדבקנו נצנצים..יצרנו להם שוליים עבים מנייר כסוף ויצא כובע קוסם מהמם בנינו להם כובע ליצן, אותו הם צבעו בצבעי ידיים , הדביקו מגזרים עגולים מניירות צבעוניים ופונפונים מנייר קרפ שהכנתי מבעוד מעוד...יצא משגע הכנתי להם כובעי תרנגולות...הדבקתי להם מקור צהוב, את הנוצות מהכרית הישנה שלי הם הדביקו על הכובע ולמעלה באזור הכרבולת ניירות קרפ אדומים שחתכתי קטן ובסוף 2 עיניים מסול שחור - יצא מדהים! חוץ מזה אספתי מכל הבא ליד כובעים וכל בוקר אנחנו מדברים על תחפושות מודדים כובעים רוקדים איתם ופשוט נהנים

ניריתה27

New member
תודה

ואו, איזה שפע רעיונות! תודה לכולכן...!!! עזרתן לי מאוד, כבר מתחילה להכין דוגמאות לכובעים.. ניריתה

ת מ ר ב ר

New member
פעילויות עם ../images/Emo150.gifכובעים

תיבות פעילות עם כובעים מחומרים שונים, גדלים וצבעים שונים. התיבות עוברות לפינות הגן השונות: משק בית, אומנות, מרפאה, חנות... פעילויות בעזרת שירים וסיפורים המבטאים פעולות ותפקידים שונים עם הכובעים. פעולות שונות עם הכובעים: חבישה, הסרה, הליכה, קפיצה, ריקוד. משחקי מחבואים עם הכובעים: "איפה הכובע?" , משחקי קו- קו עם הכובע. תיאטרון בובות עם סוגי כובעים שונים לבובות שונות: בובות גרב, בד, אצבע, קרטון... נתאים לכל בובה את הכובע המתאים. הכנת אביזרים לכובעים: קישוטים שונים: נוצה, חרוזים, פרחים, סרטים... חנות כובעים: הילדים יביאו מביתם כובעים שונים, נסדר את הכובעים בתצוגה בחנות. עבודות יצירה בנושא הכובע: ציור, כיור, הדבקה, פיסול. הכנת ספרונים ובהם הכובעים נמצאים במצבים שונים: בבית, בחוץ, בטיול, בגשם הילדים יכתבו בכתב ילדי או יציירו את סיפוריהם. "יום הכובע"- הילדים יביאו מביתם את הכובע האהוב עליהם, יחבשו וישחקו איתו במשך כל היום. לוח הורים- ניידע את ההורים על חשיבות והתרומה ההתפתחותית שהמשחק עם הכובע מביא. נצרף ללוח מספר שירים. מתוך התוכנית "למה כובע?"

ת מ ר ב ר

New member
לעונג לי

בכייף, תמיד אשמח לעזור. המלצה שלי קחו את נושא הכובעים ואל תמהרו לסיימו,יש כל כך הרבה מה ללמוד, לחוות,לעשות. תתענגו על נושא הכובע. אני מוכנה לעזור לך לבנות את הנושא עד פורים, ממליצה לערוך נשף כובעים כסיום. יש המון סיפורים ודקלומים בנושא. משחקים, אוריינות, מדרשי תמונה, חגיגה חושית נפלאה

ת מ ר ב ר

New member
ארגז הכובעים ../images/Emo219.gif

ארגז הכובעים רותם פרינץ קיבלתי ארגז גדול בתוכו חיכתה לי הפתעה המון כובעים מסוגים שונים שאמא אספה במשך שנים. כובע כחול של שוטר, .עם סמל ומצחייה קצרה .כובע של כבאי, יותר נכון- קסדה כובע שגנן הניח על ראשו .של הדחליל בגן מנייר כובע של דוור, כובע .כובע קש וכובע משומש כובעי פרווה רכים ונעימים מלטפים ומגנים. צעיף, כובע צמר, מחובר לו כשקר בחוץ,בחום הוא מציף. כובע מצחייה מגן מהשמש וכובע של גברת בעיני מצא- חן. כובע סומבררו של מקסיקני אמיתי וכובע טמבל של צבר ישראלי מגבעת וצילינדר, שניהם של אדונים. ....אוווווווו !כמה כובעים

למעלה