הכנת לשון בתנור

מאחר וכבר קשה לי פיזית הפעולות המקדימות של הכנת לשון בסיר, הכנתי היום בתנור ומשתפת אתכם. אולי תרצו גם.
הנחתי בתבנית חתיכה די גדולה של נייר כסף, על זה נייר אפייה ועטפתי היטב. הכנסתי לתנור מחומם מראש ל- 210 מעלות
ואפיתי שעתיים וחצי. הלשון הייתה גדולה יחסית ושקלה כמעט 1.700 ק"ג (בדרך כלל מעדיפה לשונות השוקלות עד 1.5 ק"ג
ק"ג.) לאחר כיבוי התנור, השארתי בתוכו את התבנית עוד 15 דקות בערך. קיררתי טיפה, קילפתי ופרסתי כרגיל.
יש לציין שבתוך העטיפה הצטברו נוזלים מרוכזים שהלשון הפרישה (לשון שנקנתה טרייה), כך שאם רוצים רוטב, יש בהחלט.
התלבטתי אם לאפות כך, או לא לעטוף בכלל אלא להניח את הלשון בסיר פיירקס אליפטי שהשתייך פעם לאימא שלי. עדיין
מתלבטת אך חוששת שלמרות שיש לו מכסה, הלשון עלולה להתייבש.
 
למעלה