הכנת מאמר מעבודת התזה.. איך?

alf4

New member
הכנת מאמר מעבודת התזה.. איך?

שלום לכולם. הייתי כאן בתקופת התיזה ועזרתם לי מאד.. הרבה קראתי (סמויה) ומעט שאלתי.. והנה אני כאן שוב. סיימתי את התואר השני, חודש הבא זה יהיה אצלי ביד ואני מתרגשת וכבר חושבת על דוקטורט. נראה לי, לפי מה שקראתי בעיקר כאן, שהצעד הבא צריך להיות מאמר. תקנו אותי אם אני טועה... הכי קל לי (ואלי לא?) להפוך או לשדרג או לשכתב את התיזה, שהיא כבר מוכנה ויפה, למאמר. האם אני צודקת ? האם יש מקום לכתיבת מאמר בשלב זה של אחרי תיזה ולפני דוקטורט ? והאם הצעד הזה יקדם אותי במשהו ? ואם כן, אצטרך את עזרתכם בטיפים: איך מתחילים ? (באה מהחינוך והנושא קשור לספרות בגיל הרך)

מממאיה35

New member
דעתי

תתיעצי עם המנחה שלך של המסטר לגבי איך להעביר את העבודה למאמר. בנוסף - תקראי מאמרים מהתחום שלך (בטח קראת מלא) ותראי איך בנוי מאמר, ואפשר גם לקרוא את ה"הוראות לכותב" שמפרסם כל עיתון באשר לדרישות שלו לפרסום (מדובר ברוב המקרים בדרישות טכניות, אבל גם הן חשובות לצורך קבלת מושג כלשהו לגבי היקף..)

זה נראה לי הבסיס: המנחה + מאמרים בתחום +כתבי

העת הרלוונטיים. בדיוק כמו שמאיה כתבה. בדרך כלל לדיסיפלינה יש את המנהגים שלה, שאת אמורה להכיר קצת מקריאה. אם יש לך על הכוונת כתב עת מסויים, כתבי בהתאמה למה שנדרש / נהוג בו. חבל לעבד את העבודה שלא לצורך מסויים. המנחה שלך אמור לדעת מה הפוטנציאל של העבודה והיכן כדאי לפרסם אותה. בקשר לחלק השני של השאלה שלך, אני מסכימה עם המסקנה. יש לך כבר מחקר שביצעת וצעד הגיוני ויעיל יהיה לפרסם אותו ולא להתחיל מחקר חדש למען פרסומו. בתחום שלי נהוג מאוד לפרסם מאמרים על בסיס תזות MA והפרסומים מקדמים מאוד את מי שיש לו: עדיפות בקבלת מלגות.

ועוד דבר חשוב

תבחרי קודם כל (בעזרת המנחה, כמובן) לאיזה כתב עת את רוצה להגיש את המאמר. אני לא מכירה את התחום שלך, אבל מסיקה מהתחומים אותם אני מכירה שלכתבי עת שונים יש מטרות, קהלים ונושאי ליבה שונים. בהתאמה גם המאמרים שיקבלו לפרסום שונים, וכמובן גם הפורמט משתנה. בחרו את זה שמתאים לך ביותר, ורק אז קראי את ההוראות לכותבים ואת מבנה המאמרים.

yairma1

New member
ודעתי

קודם כל- מזל טוב לסיום התיזה. כתיבת מאמר אינה הליך טיבעי ונדרש בתום כתיבת התיזה. עובדה, אין כזו דרישה פורמלית בשום חוג (ככל שידוע לי). קשה לי לחשוב על מצב בו מאמר יפריע לקבלה ללימודי דוקטורט. מצד שני, לפחות מניסיוני, אין זו חובה. זה ייתרון! בבחינת יופי איתו אבל לא קטלני בלעדיו. למען האמת, לפחות בתחום שלי, לרוב הדוקטורנטים בפוטנציה אין מאמר מפורסם באמתחתם. בעיקר עקב חוסר מודעות בתום תואר שני. עם זאת, כאמור, כאשר מתחילים דוקטורט, לפחות חלק מהמנחים, חושבים על הכשרה לקריירה אקדמית שתתורגם בעתיד, למאמרים. הצגת מאמר שפורסם במגזין נחשב הינו גורם מקדם שגם תורם להסתברות לקבלה לתוכנית וגם תורם לניסיון בכתיבת מאמרים. אכן, קל ורצוי להפוך את התיזה למאמר. אחד או יותר. אם אכן היא ראויה לכך. כפי שנאמר, רצוי להתייעץ עם המנחה שגם מכיר את התיזה עצמה וגם מכיר את התחום, הדרישות והנורמות באשר לפרסום מאמרים בכתבי עת מובילים. לרוב, למנחה עצמו יש אינטרס אישי בפירסום המאמר. מצד שני, זיכרי שכתיבה של מאמר ופירסומו בפועל יכול להמשך זמן רב. כתיבה, משלוח למגזין, קבלת תיקונים, משלוח מחדש וכו.. מניסיונם של עמיתים, במקרה הטוב, מדובר בשנה. לכן, אם בכוונתך להתחיל את הדוקטורט בקרוב- ממילא המאמר שבחיתוליו לא ישפיע. מנגד, אם בכוונתך אחר כך לפצוח בקריירה אקדמית (וכרגע זה אולי מוקדם מלהחליט החלטה כזו), הרי שפרסום מאמר הינו צעד נכון לקראת משרה אקדמית. בהצלחה. יאיר

alf4

New member
אם כך,

מאמרים יתרמו לי בעיקר אם ארצה קריירה אקדמית ? אם אני בוחרת להמשיך לדוקטורט בשל סיבות אחרות, אין משמעות מיוחדת למאמר ?

עדיין יש משמעות אם את רוצה לקבל מלגות

היתרון של פרסום מאמרים אינו רק לטווח ארוך (אם תרצי קריירה אקדמית) אלא גם לטווח הקצר: כשאת נמדדת מול אחרים שמבקשים מלגה, רשימת פרסומים היא יתרון גדול. יש גם פרסי הצטיינות בדוקטורט שניתנים בעיקר לפי פרסומים. מעבר לזה, יש יתרון בלמידת המיומנות הזו ואין שלב מוקדם מדי. אם את רוצה לעסוק במחקר (ולו רק בשנים של הדוקטורט), כדאי לזכור שפרסום הוא חלק בלתי נפרד ממחקר.

alf4

New member
אם כך,

מאמרים יתרמו לי בעיקר אם ארצה קריירה אקדמית ? אם אני בוחרת להמשיך לדוקטורט בשל סיבות אחרות, אין משמעות מיוחדת למאמר ?

yairma1

New member
כן ועוד...

עדין, למרות מה שנאמר "אף פעם לא מוקדם להתאמן בכתיבת מאמרים", אני חושב שזה מאמץ גדול מדי מכדי לעשות אותו לצורך אימון שבעתיד לא ימומש. (אם אכן את בטוחה שהוא לא ימומש). באשר למלגות ופרסים: לנושא מספר פנים. צריך לבדוק במוסד בו תרצי ללמוד. ברוב המקומות נותנים מלגה זו או אחרת. למשל בחיפה נותנים מלגה מלאה למשך שלוש שנים. יש גם אפשרות לקבל מלגת קיום זו או אחרת שערכה שונה ממוסד למוסד. לעומת זאת, אם תרצי לקבל מלגה לצורך ביצוע המחקר יכול להיות שתרצי לפנות לקרנות שונות (בנוסף למקורות מימון ברורים כמו המוסד עצמו או תקציב המחקר של המנחה). בקרנות אלו יש שיקולים שונים ובחלקם יש התייחסות למאמרים שכתבת ובחלקם חשוב יותר אם המחקר שאת עושה תורם לקידום מטרות הקרן. אני חושב שגם בנושא זה ראוי להתייעץ עם המנחה - שוב, כי הוא מכיר את התחום ואת הפוטנציאל לקבל סיוע כספי ממקורות שונים- אם בכלל יהיה בכך צורך. יש לא מעט דוקטורנטים שצולחים את הלימודים ללא מימון. כך הדבר גם עם תחרות על פרסים שונים. לחלקם יש יצוג כספי משמעותי יותר או פחות. צריך לשקול את המאמץ לגשת לנושא הזה מול המאמץ של כתיבת המאמר. קיצורו של עניין, למאמר כתוב יש יתרונות לא מעטים ולפעמים במקומות שלא תצפי להם. אולם, שוב, זהו מאמץ לא קטן ולכן שווה לשקול אותו שנית. בעיקר בתחום מדעי החברה/חינוך, אליו אני מבין שתלכי גם בהמשך. יאיר

Unicorn98

New member
היי אלף ../images/Emo13.gif

אני כתבתי מאמר שיצא מתוך ע"ס שלי ב-BA, וכעת עובד על התזה שמתוכננת אף היא להפוך למאמר. אצלי בשני המקרים הדבר קרה כתוצאה משילוב של מוטיבציה ויכולת שלי, נכונות ועידוד של המנחים, וסיטואציה נוחה (פרק שהוזמן במקרה של הסמינריונית, והשתלבות במחקר בין תרובתי במקרה של התיזה). אם יש לך ממצאים טובים ומשכנעים, ודאטה מספקת, והמנחה שלך הביע/ה נכונות לסייע, כדאי לך להפוך את זה למאמר. זה עשוי להיות משימה קלה יותר בעיקר במובן שאת כבר "בתוך" החומר, ולא צריכה איסוף ספרות ונתונים חדשים. הקושי עלול להתבטא בתרגום של העבודה לאנגלית (שלעתים הוא קשה יותר מכתיבה "נקיה" באנגלית), ולעתים נדרש איסוף ועיבוי של החומרים מהעבודה הקודמת. אם את מתכוונת להמשיך באקדמיה, אז בוודאות כדאי לך להשקיע את המאמץ הזה. אם את מתעניינת בנושא, ייתכן וכדאי לעשות את המאמץ בכל זאת, גם אם את לא משוכנעת שתמשיכי באקדמיה. איך מתחילים? לדבר עם המנחה שלך. ברגע שיש אור ירוק, יש פרקטיקה שלמה בנוגע לאיך עובדים על מאמר באנגלית. לאיזה כתב עת מכוונים (הדרישות והמיקודים שונים), מתחילים לתרגם או לחשוב על עיבוי נתונים/ספרות, ופשוט כותבים. שיהיה בהצלחה

משוש30

New member
כן כן וכן (בלת"ק)

אני פרסמתי שני מאמרים מתוך התזה שלי. אחד בעברית ואחר באנגלית. במקרה שלי בגלל שהנושא קשור לארץ יש הצדקה לפרסם גם בעברית. אם במקרה שלך זה לא הענין-תפרסמי ישר באנגלית. איך? תחליטי יחד עם המנחה שלך לאילו כתבי עת את רוצה לשלוח, קראי את ההנחיות שלהם (כמה עמודים לדוגמא), תחליטי אם התזה מספיק רחבה ליותר ממאמר אחד. צמצמי את התזה לחלק שאת רוצה להדגים במאמר, בדיקה של המנחה, עריכה לשונית ולשלוח
בהצלחה

al27tlv

New member
גם אני שוקל זאת..

גם אני שוקל לכתוב מאמר כתוצאה מהתזה שהגשתי לפני כמה חודשים. דווקא המנחה אמרה שמומלץ לעשות זאת כששאלתי אותה אבל כיום היא אינה המנחה שלי לדוקטורט כי עברתי אוניברסיטה. למיטב הבנתי היא צריכה להיות בכל מקרה אחת המפרסמים של המאמר יחד איתי ואיני יכול לכתוב לבד (תקנו אותי אם אני טועה) מאחר והיא הנחתה את המחקר... מצד שני אני מנסה להתקדם בדוקטורט תוך עבודה במשרה מלאה ואין אין אין זמן להקדיש למאמר על אף החשיבות של זה... מה אתם אומרים?

polinomialy

New member
אין ספק שהמנחה של התיזה

צריכה להיות אחד הכותבים של מאמר שיצא כתוצאה ממחקר שהונחה על ידה. השאלה לדעתי צריכה להיות תלויה בתוכניות עתידיות. מאמר זה דבר נהדר, בעיקר אם הוא מפורסם במקום "שווה" ומצוטט. אבל פרט לקצת אגו - הוא לא נותן דבר אם אין כוונות להמשיך באקדמיה. אתה כותב שאתה עושה דוקטורט. האם פרסום מאמר יעזור לך בדוקטורט (מלגות וכד')? אני הייתי עושה את המאמץ לפרסם את המאמר. אבל זו אני. בהצלחה!

משוש30

New member
בכלל לא חובה. זה הרבה יותר מקובל במדעי

הטבע וכלל לא הכרחי במדעי הרוח והחברה (שם זה מאד תלוי מרצה) אני פרסמתי שני מאמרים שרק אני חתומה עליהם (וברור שיש שם בפנים חצי עמוד של תודות למנחים
) חוץ מזה אני בעד פרסום בכל מקרה. וואלה בן אדם השקיע, עשה מחקר, יש תוצאות. למה לשמור את זה במקום לא נגיש ושאף אחד לא ידע מזה ולא ירוויח מזה?

polinomialy

New member
באמת??

אצלינו יופיעו על המאמר כל אדם שחייך אלי במהלך המחקר
כולל אנשים שכל קשר בינם לבין המחקר מקרי בהחלט (כמעט
), כלומר - גם מישהו שהיה מעורב בכתיבת גרנט למחקר ולבסוף לא עסק בו כלל סביר שיהיה כתוב על המאמר. (וכן, יהיו כ-20 שמות, כשבפועל רק אני עסקתי בה
), אבל מה אכפת לי. העיקר השם שלי ראשון .

al27tlv

New member
תודה למגיבים ועוד

כבר כשסיימתי את התזה ועברתי את הבחינה שיבחה אותי המנחה (מאד נחשבת ופרשה לאחרונה לגימלאות אחרי שהייתה דיקן הפקולטה) על העבודה היפה והציון הגבוה (באמת ציון מאד חריג במחלקה) ואז כבדרך אגב אמרתי שאני מניח ש א נ ח נ ו צריכים לכתוב מאמר והיא הסכימה אבל לא דחפה אותי לכך. היא כן דרשה שאשכפל 5 עותקים נוספים של העבודה כי טענה שחובה שיהיה עותק בכל אחת מהאוניברסיטאות בארץ וטרחה לשלוח להם עותקים (אגב, מי שמתעניין יש אכן עותק בכל האוניברסיטאות בספריות של מדעי החברה). מוזר שהיא לא ממש ניסתהלשכנע שנכתוב מאמר אולי בגלל שהיא כבר בגימלאות וממש לא משנה לה אם שמה יופיע על עוד מאמר פחות מאמר...

yairma1

New member
אכן, כמעט שכחנו את המחויבות למנחה

המקרה שאתה מתאר הינו אחד המקרים שכניראה, למנחה לא איכפת אם תכתוב או לא. אבל, לרוב, למנחה מאד אכפת. זו עוד מדרגה בדרך לקבלת קביעות/משרה או מה שזה לא יהיה. זו מחויבות שצריך להתייחס גם אליה. לגבי מיקום השמות, יש נורמות שונות בכל דיצפלינה ואוניברסיטה. יש הכותבים את המאמר לבד. יש הכותבים אותו בשיתוף עם המנחה או צוות המחקר ויש המוספים את כל מי שעבר באזור באותו שבוע (נראה לי מן מוטנט של הרעיון. נדמה לי שמקובל ברפואה). גם לגבי מיקום השמות יש נורמות שונות. יש המקפידים להוסיף את שם הסטודנט שכתב ראשון ויש שזה לא קורה והוא מופיע אחרי המנחה. יש גם גישה הדוגלת ברישום לפי שמות א-ב. מה שלא יהיה, השאלה אם לכתוב מאמר כתוצאה מהתיזה אינו דבר ברור מאליו. המאמץ הנדרש לכתוב ולפרסם מתחרה עם המחוייבות למנחה, הרצון להמשיך באקדמיה, תחרות על מלגות ופרסים או רצון אישי ששמי יתנוסס על מאמר (מה שכונהו קודם לכן, אגו). הקושי הגדול ביותר להחליט נמצא בשלב שאין כוונה להמשיך באקדמיה. אולם אי אפשר לדעת. רק בגלל הסיבה הזו, שאולי זה יעזור בעתיד, יש המאיצים בסטונדט לכתוב. לא יועיל בודאי לא יזיק. לדעת הדוגלים בגישה זו - השקעת המאמץ איננה פקטור חשוב כאן. אישית, אני מסכים עם גישה זו. אולם זו דעה ולא עובדה. יאיר

alf4

New member
משמעות הציון שניתן בתיזה..

האם הציון של התיזה נחשב לצורך הוצאת מאמר ממנו ? בכלל, עד כמה נחשב או לא נחשב הציון של התיזה ?

למעלה