הכנת סוכריות קשות? מסוכר חום? מישו יודע?

• פותח הנושא dovk
  • פורסם בתאריך

dovk

New member
הכנת סוכריות קשות? מסוכר חום? מישו יודע?

שלום לכם, אני עובר אורח מפורומים שכנים. נזכרתי שאמי נהגה לשחק עם סוכר על מחבת מתכת ועשתה כך סוכריות די פרימיטיביות. אני מניח שאפשר קצת לשכלל, אבל חיפושים שעשיתי ברשת העלו רק עוגות עם קישוטי סוכריות או הכנת סוכריות רכות. אשמח לשמוע! דב, שבתמורה ישמח לייעץ ברכישת ואחזקת מכונית משומשת זולה!

bali

New member
מנהל
סוכריות קרמל

כל מה שצריך לעשות כדי לעשות סוכריות מקרמל זה לקחת סוכר מאיזה סוג שרוצים, לקחת מחבת כבדה, לחמם אותה ולשים את הסוכר על אש בינונית. לאט אט הסוכר יתחיל להינמס ולקבל צבע ענברי. אם הקרמל סמיך מדיי אפשר להוסיף מעט מים בזהירות. מדי פעם מערבבים את הקרמל כדי שלא יהיו גושים. כדי לבדוק שהקרמל קשה מספיק מטפטפים ממנו על צלחת משומנת. אם הוא מתקשה מהר הוא מוכן. גם רואים שכשמרימים מהקרמל נוצרים חוטים. את הסוכריות עצמן פשוט לטפטף על משטח חסין חום ומשומן קלות. אפשר להוסיף תוספי טעם כשהקרמל כמעט מוכן ולערבב (תמציות וכדומה).

dovk

New member
תודה, אבל מה עם החמאה?

אמורה להיות אפשרות לשלב גם חמאה, שיתקבל טעם מלא ומעודן יותר... דב

bali

New member
מנהל
החמאה מרככת את הקרמל...

חשבתי שאתה מחפש קרמל קשה. בכל מקרה אפשר להוסיף חמאה כשהסוכר מתחיל להתקרמל, לערבב ולתת לו להמשיך להתקרמל. ועכשיו כשברור שהמטרה היא לצפות אגוזי ברזיל בקרמל, טובלים אותם בקרמל כשהוא עוד חם, שולפים ומניחים על נייר אפייה משומן לקירור, או ששופכים הרבה אגוזים לקרמל, מערבבים שהכל יהיה מצופה, שופכים את כל התערובת על משטח משומן ומקררים, ואז שוברים את הקרמל עם פטיש קטן או דוקרן קרח.

dovk

New member
במקום הזה, רוצה אכן קרמל קשה.

בכוונה העליתי הודעה נפרדת לעניין ממתק אגוזי הברזיל, זה סיפור אחר לגמרי. ואיך עושים Butter Scothch? אלו בעצם סוכריות חמאה קשות? דב, כרגיל

bali

New member
מנהל
הבנתי...

תראה, סוכריות חמאה קשות שמייצרים במפעלים בטוח מכילות חומרים שעוזרים להן להתקשות היטב, ואני גם לא בטוחה שהטעם החמאתי הוא מחמאה ולא פשוט תמציות טעם... כדי להכין סוכריות טופי קרמל/חמאה בטעם כמו של סוכריות וורטרס למשל, מכינים קרמל מכוס וחצי של סוכר, וכשהסוכר נמס ונעשה חום בהיר מוסיפים לו מיכל של שמנת מתוקה (רצוי לחמם את השמנת לפני שמוסיפים שלא יהיה שוק מבחינת טמפרטורות), ואז מערבבים את הקרמל והשמנת על אש קטנה/בינונית עד שגושי הקרמל שיווצרו מהוספת השמנת נמסים, ונוצר רוטב מאד סמיך בצבע של סוכריות חמאה. כשהרוטב הזה מתקרר הוא נעשה מוצק כמו טראפלס ואפשר לכדרר אותו או למזוג את הקרמל כשהוא עוד נוזלי לתוך תבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה משומן, וכשזה מתקרר להוציא מהתבנית ולחתוך לריבועים עם סכין טבולה במים חמים. יש לאהרוני מתכון לטופי קרמל ואגוזים עם שוקולד למעלה שנראה שהוא יוצא אפילו יותר קשה, אני אחפש את המתכון בספרים שלי.

bali

New member
מנהל
מצאתי את המתכון של אהרוני

לא יודעת אם מותר להעתיק אותו לכאן אז שולחת לך במסר.

למעלה