הכנת סידור פרחים ארוך:

בועז בר

New member
הכנת סידור פרחים ארוך:

לפני מספר ימים העלתה "המקיאההה " שאלות בדבר סידור פרחים מאורך שנועד לתליה על חופה, והזכירה את המתקן הייעודי שקנתה אצל רזין. מה שאני מכיר כמתקן ייעודי לתליה הוא למעשה ספוג כלוא ברשת פלסטיק (השלישי מלמעלה). אני אעלה כאן את השיטה (הפרימיטיבית אך יעילה להפליא) שלי ליצירת סידור ארוך תלוי בכל צורה שרק נרצה... הבסיס הוא דיקט פשוט (8 מ"מ) שנוסר לרצועות ברוחב הדרוש (לפי הספוג) וחוברו בברגים... כאן בדוגמה סידור בצורת "ר" שנועד לפינה של חופה. ניתן על אותו העיקרון ליצור מדיקט כל צורה רצויה, להצמיד ספוגים, ולקבל סידורי פרחים יעודיים לכל מטרה, שניתנים לתליה או הנחה בכל מקום. חומרי הגלם לתשתית: דיקט בצורה הרצויה 2 ספוגי אואזיס חתוכים לשישיות צלוטייפ משרדי רגיל

בועז בר

New member
שלב שני: הספוגים

כאן מגיע הזמן לשימוש בצלוטייפ הפשוט והמוכר. הוא לא ידבק לספוג בכלל, אולי יאחז קצת בדיקט, אבל ברגע שיעשה הקפה שלמה של הדיקט והספוג הוא ידבק לעצמו כאילו יוצר במפעלי אואזיס ואין בכלל מים בסביבה...
2-3 הקפות תוך ניצול האלסטיות שלו, והספוג צמוד לדיקט... שפתיים יישקו
הרבה יותר יעיל, זמין וזול מהמוצרים היעודיים. עוד הערה לגבי התשתית: לפני הצמדת הספוגים כדאי לקדוח חורים בדיקט ולהשחיל חוט ברזל או אזיקון כדי שיהיה אפשר לתלות את הסידור המוכן. המהדרין יכולים לצפות את שולי הדיקט ב'גאפה' (דבק כריכות) ירוק כדי שחו"ח לא תבצבץ פיסת דיקט לעיני המתבונן מהצד...

ora7masi

New member
השאלה עם סלוטפ רגיל זה לא יכול ליפול?

זה מספיק חזק?

בועז בר

New member
שלב שלישי: הירק

כעת מגיע שלב ההסוואה של התשתית הלא כ"כ חיננית שלנו... בסידור הזה (שניים למעשה) בחרתי להשתמש בענפי סהרון קצרים (10 לכל סידור) שנותנים את השוליים ואת כיווני האורכים, ובפיטוספורום קצר מגוון (50 ענפים בסה"כ). ההתייחסות כעת היא לצורה הכללית של הסידור כולו, ולא לכל ספוג בנפרד, לכן הירק ילך מספוג אחד לצידו או מעליו של הספוג השכן, וכן לסגירת הרווחים והדיקט שבין הספוגים. מהספוגים הקיצוניים אפשר להוציא ענפי ירק ארוכים יותר לגימור דק ויפה.

בועז בר

New member
שלב רביעי: הפרח המוביל

בסידורים האלה בחרתי להשתמש בשושן צחור וליזיאנטוס בלבד. ניתן כמובן להשתמש כמעט בכל סוג פרח שאנו רוצים, ולמעשה אין לנו כמעט מגבלה של אורך הגבעול, כי רוב הפרחים ממש קצרים. קיטומי ליזיאנטוס יכולים להיות חומר מצויין וזול למטרה הזו, כנ"ל ורדים גדולים פתוחים שיחזיקו מעמד בלי בעיה בגלל הגבעול הקצרצר. הפרח המוביל כאן הוא השושן הצחור, וכדאי לכוון את הפרחים לכיוונים שונים והמשכיים כדי לקבל מראה פתוח ועשיר ושלא יעמדו כמו שיירת ברווזים...

בועז בר

New member
שלב חמישי: פרחים נוספים

בשלב הזה אני סוגר את הסידור עם הליזיאנטוס. השתמשתי כאן ב'באלה' של 50 פרחים קצרים לכל סידור. ניתן כאמור להשתמש בקיטומים או כמעט בכל סוג/ים של פרחים אחרים. רצוי לקבוע את סדר העבודה לפי גודל הפרח. ראשונים הגדולים, אח"כ הקטנים יותר ולבסוף ה'פילרים'. בשלב הזה כמעט ולא רואים את הספוגים בעין, וטוב שכך... אני מחליט היכן אני רוצה את ראש הפרח הבא, ואז מחטט קצת כדי למצוא את הספוג הקרוב לתקוע בו את הגבעול. כדאי לשמור על כיוון הראשים לפי צורת הסידור ולהסוות את הצלבות הגבעולים, כדי שלא נקבל שורה של סידורים עגולים קטנים, אלא את הצורה הסופית הרצויה.

בועז בר

New member
שלב שישי: הגימיק ../images/Emo98.gif

כעת הסידור למעשה גמור ומוכן, אבל תמיד כדאי להוסיף איזשהו אלמנט מעניין ולא שיגרתי כדי למשוך את העין, ליצור ענין ואפילו חיוך...
כאן הוספתי כמה "אבו נפחות" של מובי דיק שמבצבצים מבין הפרחים, כדי שיהיה גם איזה משהו גברי בסידור לטובת החתן...

בועז בר

New member
תחנה אחרונה:

החופה מוקמת... השמש יורדת, וזה הזמן לתלות את הסידורים במקום אליו נועדו. שני ליפופים של חוט הברזל או הידוק של אזיקון... והזוג יכול לענוד טבעות, לנפץ את הכוס... ויאללה... עוד 4 שעות וכל העסק מפורק...

yehudit371

New member
כתר חופה

לא הבנתי איך אתה קושר אחרי שכל הסידור כבר מלא בפרחים. אולי אפשר לפני שמתחילים ללפף חוט ברזל על הדיקט כדי שיהיה אפשר לקשור מאחור?

ronaytal

New member
מרהיב.

לעניין ההכנה והפירוק- זה כמו בישול, שעות להכין ותוך 5 דקות הכל נזלל

star 4

New member
הסבר מושלם

בועז, תודה רבה על ההסבר המפורט, אפילו אני שלא התנסיתי בסידור כזה מרגישה ביטחון להכין זאת. יישר כח! באירוע האחרון שעבדתי הכינו סידורי חופה על קורות עגולים, הדביקו את הספוג על הקורה וסידרו את הפרחים, מהצד החיצוני נראה יפה אבל מבפנים נראה ספוג חשוף מלופף בדבק וזה נראה מכוער.

בועז תודה רבהההההה

עכשיו הכל נראה הרבה פחות מפחיד (-: אשלח תמונות של הסידור שלי (אם יצא יפה...). עכשיו אני תוהה אם אני בכלל צריכה גם סייפנים.

חברה

New member
מדהים!!! בועז תמשיך ללמד אותנו

לעשות דברים מקסימים כאלה - למרות שאני עובדת בחנות ולא באירועים - טוב לדעת!

למעלה