הכנת סידור שולחן עגול:

בועז בר

New member
הכנת סידור שולחן עגול:

הפרחנים המקצוענים ודאי יחייכו בהבנה. כשרואים את הסידורצ'יק הקטן במרכז השולחן, לא ממש מבינים כמה השקעה יש בצנטרפיס הזה. מזל שהאופנה באירועים היום היא יותר בכיוון של פמוטי נרות ו-ואזות גבוהות עם מעט פרחים שעושים אפקט גדול. הפעם הכנה בשלבים של סידור עם 'טעם של פעם' בצבעים חמים ופרחי חורף. חומרי הגלם: 15 נוריות בכתום ואדום 15 קרטמוס כתום 8 ראשי ליזיאנטוס בקרם/ לבן 5 ענפי שעוה צהובה 5 עלי ארליה ירוקה קטנים שיטה (אקציה) רותם פורח קערת פלסטיק שישית ספוג אואזיס אפשר להכין את אותו סגנון של סידור עם פרחים וירק אחרים לפי העונה, הטעם והכיס.
 

בועז בר

New member
שלב 1: הבסיס

לוקחים יחידה סטנדרטית של ספוג אואזיס, חותכים לשליש, ואת השליש לחצי. מקבלים ... שישית
שמים בכלי עם מים, ונותנים לו לשקוע לבד. אסור להטביע אותו בכוח! הקערה שהשתמשתי בה הפעם היא קערת סידור פשוטה, בד"כ אני מעדיף כלי שטוח יותר, שנוח יותר לעבודה.
 

בועז בר

New member
שלב 2: הירק

בתחילה לוקחים את עלי הארליה השטוחים ליצירת הבסיס, אחריהם פיצולי האקציה המלאים לסגירה סופית של הספוג. שרך עלי העור יעשה את אותה העבודה בקלות אבל עם פחות חן לדעתי.
 

בועז בר

New member
שלב 3: פרח ראשון

הליזיאנטוס ראשון בתור... החלוקה שווה פחות או יותר. מתחילים עם 180 מעלות , שטוח ומקביל לשולחן, 45 מעלות קצר לצדדים, ומרכזי בניצב לספוג... ממש שיעור בהנדסה
 

בועז בר

New member
שלב 4: עוד פרחים

מוסיפים את הנוריות והורדים, מפזרים את הצבעים ושומרים על הזויות הנכונות ואורכי הגבעולים כדי שישלימו מעין קו דמיוני של חצי כדור.
 

בועז בר

New member
שלב 5: סגירת חורים

הפרח האחרון אמור להשלים את הצורה הכללית המבוקשת של חצי כדור מבלי שישארו רווחים גדולים מדי בין הפרחים.
 

בועז בר

New member
שלב 6: הפילרים

כעת הגיע תור פרחי המילוי, הפילרים. כל פרח קטן, רצוי עם גבעול דק וקשיח, כי הספוג כבר די דחוס בגבעולים, יכול לשמש כפילר. כאן השתמשתי בשעווה הצהובה.
 

בועז בר

New member
שלב 7: הקינוח...

פילר נוסף וחביב של החורף הוא הרותם הפורח. לא יכולתי להתאפק והוספתי אותו אפילו שהסידור כבר למעשה מוכן. החוטים הפורחים שבולטים החוצה עושים שדרוג רציני.
 
למעלה